Kiemeltkonnyuszerkezetes haz

Minimál, Mediterrán, Modern High-tech, Rusztikus, Art Deco vagy Eklektikus stílusú házat szeretne?

Az EnergyFriendHome házakat bármilyen építési stílusban el tudjuk Önnek készíteni. Ön dönt, hogy mely stílusirányzítot kedveli.

Az építési rendszerünknek köszönhetően olyan megoldásokat is eltudunk készíteni, melyek más technológiákból igen drágán és bonyolultan valósíthatóak meg.
Lehetőség van más technológiákkal együtt használni, így gyakorlatilag korlátok nélkül képesek vagyunk bármilyen merész elképzelést létrehozni.

A következőkben összefoglaljuk a legismertebb építési stílusokat, mert napjainkban sokat hallunk a minimál stílusról, de sokan nincsennek tisztában a stílusok jegyeivel és jelentésével.

Minimál stílus

A minimál stílusalapvető filozófiája, hogy a tér szolgálja az embert.
Jellegzetessége a különböző funkciójú terek egybenyitása. A bútorok egyszerűek, a kárpitozásuk minta nélküliek és komoly minőséget képviselnek.
A tárgyakat szimmetrikusan, egy meghatározott ritmusban helyezik el. A fémet kombinálják a meleg földszínekkel.

A padlótól általában a plafonig tartanak az ablakok. Tehát jellegzetesség a nagy üvegfelület is.
A napjainkban oly divatos minimalizmus alapja a majd egy évszázada kialakult Bauhaus volt.
A minimál stílus berendezései általában igen drágák.

Ezt az építési stílus főként azok választják, akiknél nem annyira a pénz számít a kivitelezésnél.
Ez nem jelenti azt, hogy egy minimál házat csak drágán lehet létrehozni, de tény, hogy ezek a házak már méretük miatt sem olcsóak, mivel legalább 150-200 nm-es egy minimál ház alsó határa, mely megfelel a stílusjegyeknek.

Bauhaus stílus

Modern kortárs stílus. Fehér vagy natúr árnyalatokban pompázó falak jellemzik, díszítések nincsenek. A külső nyílászárók egyszerű vonalvezetésűek, hatalmas méretekkel. Sehol egy díszítés, egy feleslegesnek vélt görbület.

Napjainkban egyre népszerűbb. Szembetűnő a párhuzam a ma oly népszerű minimál stílus és Bauhaus között.

Ha a bauhaus forma –és színvilágát akarnánk jellemezni, mindenképpen ki kell emelni az egyszerű geometriai síkok és testek ábrázolását, a visszafogott színvilágot, a sok fémet és csillogó krómozást, valamint az üveget. Színes textilek és ügyesen beépített bútorok találhatók ezekben a belső terekben. A bauhaus puritánságát a piros és fekete színek használatával ellensúlyozza.

A Bauhaus művészeti iskolát Walter Gropius alapította 1919-ben. Felismerte annak szükségszerűségét, hogy a kor építészeinek és a magának utat törő új generációnak, szüksége van egy modern szemléleten alapuló, kísérletezni és újítani hajlandó stílusirányzatra.

Jelszava a „munka és kutatás” volt. Az akkor technikai vívmányokat felhasználva művészeti alkotásokat kívánt létrehozni, a modern ipari termelés segítségével. Így próbálva egyensúlyozni az idealizált világ és valóságos világ között. Újrafogalmazták a bútorral és a kiegészítőkkel szemben eddig támasztott igényeket.
A Bauhaus stílus rövid életű volt Németországban, mer a náci rezsim betiltotta. Így Gropius és a köréhez tartozó művészek az Egyesült Államokban folytatták tevékenységüket, ahol újszerű stílusirányzatukkal nagy népszerűségre tettek szert.
Olyannyira népszerűvé vált ez az irányvonal, hogy iskolák, lakóházak, hivatalok, irodák épültek e stílusban.

Eklektikus stílus

Ez a stílus egy olvasztótégely, több más stílus keveredése. A modern és a klasszikus formavilág keveréke ez. Ez a választás jó megoldás, ha nem tudunk határozottan kiválasztani egy stílust.
Talán ezt a stílust a legnehezebb megvalósítani, mivel itt be kell állítani a hangsúlyt a különböző stílusokból, figyelve arra, hogy egészséges legyen a látvány és a használhatóság. Érdemes kikérni belső építész véleményét.

Skandináv stílus

Világos, fényes lakótereket alakítanak ki. Mivel ebben a környezetben hideg és sötét van. Világos színű fa anyagok és természetes alapanyagú textíliák jellemzik. A skandináv stílusú otthonok natúr, visszafogott alapszínű bútorait színes textíliákkal díszitik. IKEA áruházban betekintést kaphatunk a jellegzeteségekről, hiszen itt főként ilyen stílusjegyű bútorokat értékesítenek. A lakásoknál fontos feladat a világítástechnika, mivel a Skandináv országokban kevés a napsütés.

Klasszikus stílus

A régi történelmi korokba nyúlik, kezdve a középkortól, amikor létre jöttek a kézműves céhek, és a középkori urak szobáit míves bútorok, pazar kelmék és kifinomult színek töltötték be.

A klasszikus angol stílus kizárólag nagy belmagasságú és alapterületű lakásokban mutat szépen, különben zsúfolt, sötét hatást érünk el vele.Ennél a stílusnál rengeteg térre lesz szükségünk. Monumentális méretek, magas helyiségek és ajtók, szimmetrikus formák, antik bútorok és díszítések jellemzik, melyek előkelőséget és méltóságot sugallanak.
Azoknak ajánljuk, akik kedvelik az antik bútorokat, berendezéseket és késztetést éreznek arra, hogy egy letünt kor gazdagságát vetítsék a minden napjaikba.

Akár a meleg (sárga, barna, bézs, drapp, rozsda, bordó, stb.), akár a hideg (jégkék, fáradt rózsaszín, füstszín, homokszín, vaníliasárga, mentazöld, stb.) szineket is alkalmazhatjuk.

A klasszikus otthon kialakításakor legfontosabb motívum az egyensúly megtalálása. Mindegyik darab fontos, de egyik se lehet túlságosan domináns. Minden darab igényli az odafigyelést, ápolást, gondoskodást.

High-tech stílus

A falak matt fehérre festettek, csupaszon hagyott tégla, vagy csiszolt betonfalak. Térelválasztóként gyakran használatosak az üvegtéglából épített falak. A bútorok anyaga krómozott acélcső, színezett üveg, tükör, bőr, valamint a fémgőzölt műanyag. A stílus megkívánja a legújabb szórakoztató elektronikai és háztartási berendezéseket, melyek minden helyiségben központi helyet kapnak. A felhőkarcolók stílusa, minden technikafüggő, hideg és fémes.
Menedzserek, nagyvárosiak, brókerek pénztárcájának való, a XXI. század második felébe repít.

Görög mediterrán stílus

Egyszerű, durván vakolt, fehérre meszelt falakat, kék nyílászárókkal. A fehér szín meghatározó, mivel ez a szín veri vissza leginkább az erős napsugarakat, s így a hőérzetet kedvezően befolyásolja, emellett tisztaságérzetet is kelt. A kék a vizet, a tenger hűvösét jelképezi. A lakásokat fabútorokkal rendezik be, kiegészítőként színes szőtteseket használnak. E stílus különösen alkalmas nyaralók berendezéséhez, mivel a nyári melegben leginkább hűsítő ez a színvilág.

Spanyol mediterrán stílus

Ez a stílus a gazdagságot tükrözi. Igen díszített falakra törekszik, akár aranyozzák is a falakat. A bútorok faragott fából, kovácsoltvasból, bőrből, bőrhuzattal készítik. Francia vidéki, Toszkán, illetve a marokkói stílusjegyeket is hordoz magában.
Temperamentumos és energikus embereknek ajánlható ez a stílus, akik szeretik a sok díszítéseket a lakásban.

Provance-i stílus

Franciaország déli vidékeiről került be hozzánk ez a stílus. Meleg, kopott földszíneket alkalmaznak ezekben az épületekben a falakon és a padlókon is. A falak lehetnek festettek vagy kővel burkoltak, a padlóburkolatok lehetnek fából, téglából és kőből is. A bútorok kézzel készítettek, de szerényebbek, mint a Spanyol mediterrán stílus esetében.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


Rusztikus stílus

Durván megmunkált bútorok jellemzik, melyek tömör fából és vesszőből készülnek.

Főként minta nélküli szöveteket használnak, melynek anyaga leginkább lenvászon.

A fa tetőszerkezet gerendáit látszóként hagyják. Sok állati szőrt hazsnálnak a belsőben a padlón a szőttesek mellett.

A magyar rusztikus házakat parasztházaknak nevezzük, melyek vályogtéglából készülnek, nádfedeles tetővel.

A hosszú tornácos házak mélyen benyúlnak a telekbe. Vaskos falak, kis ablakok jellemzik.

A falak színe fehérre meszelt, a nappaliban fontos szerepet kap a búbos kemence.

A padlózat általában hajópadló. Régebben döngölt padlót alkalmaztak.

Manapság már egy ilyen háznál is használnak vízszigetelést és hőszigetelést és betonozást.

Egzotikus stílus

Az egzotikus berendezésést a fűszőnyegek és trópusi szobanövények, valamint a természetes alapanyagokból, bambuszból vagy fából készült sötétre pácolt antik hatású bútorok, rattan kanapék, a vesszőből font fotelek jellemzik. Erős fények, csillárok egyáltalán nem passzolnak egy ilyen lakásba. Egy nagyobb fényforrás helyett szerencsésebb több kisebbet használni, így alakítható ki a keleties stílusra jellemező sejtelmes és nyugalmat sugárzó atmoszféra.

Art Deco stílus

A világháborúban jelent meg, az 1920-as, 30-as évek építészeti és iparművészeti irányzata. Jellemzői: Egyenes vonalak, merész, leegyszerűsített vonalvezetés, erős és tiszta színvilág, a króm és a bakelit jellemzi. Amerikában a régi híres felhőkarcolók mind ebben a stílusban készültek.
Bár a legtöbb irányzat politikai ésvagy filozófiai gyökerekből táplálkozott, és sokszor áttételesen politikai vagy filozófiai üzenetet is közvetített, az Art Deco kizárólag a dekoráció területén teremtett új irányzatot.
A 20-as években az Art Deco elegáns, funkcionális és egyben ultra modernek is számított.

Az Art Deco kifejezés a francia art decoratifs kifejezésből ered, mely egy kicsit megtévesztő, ugyanis a stílusirányzat kirobbanása után csak évekkel később kezdtek róla, mint Art Deco-ról beszélni. 1925 –ben a Francia Lakberendezők Szövetsége kiállítás szervezett L’exposition international des Art Decoratifs et Industriels Modernes címmel, ahol az Art Deco, mint stílus megnevezés először megszületett. Végérvényesen csak 1968 után, Bevis Hillier művészettörténész népszerű könyvének megjelenése által vált közismertté.

Loft stílus

A loft – kimustrált gyárak-raktárak és más ipari létesítmények felújításával – új funkciókat kapott épületeket jelöl, amelyekben lakásokat, irodákat vagy intézményeket alakítanak ki. A Loft-lakások eredete az 1800-as évek Párizsának művészlakásaira vezethető vissza.

A műfaj későbbi jellegzetes képviselői voltak 30-as évek önkéntes lakásfoglalói és művészei Amerika nagyvárosainak elhagyott gyárnegyedeiben.
A klasszikus loftlakások általános jellemzője a nagy, akár ötméteres belmagasság, a szintén nagy, de csak néhány helyiséget magában foglaló alapterület. Általában a belváros közvetlen közelében helyezkednek el.
Főleg a jó állással rendelkező fiatal párok, illetve a szinglik körében közkedvelt.

Glamour stílus

A luxus legmagasabb foka, egzotikus, csillogó és varázslatos.
Jellemzi a nagyfokú díszítettség, a fényes és lágy drága anyagok, érdekes formák.

Az angol glamour szó magyarul annyit tesz: “ragyogás” vagy “káprázat”, s e stílus éltető eleme a fantázia.
Gyakorlatilag ez a stílus egy múlt és jövő keverékét idéző fantáziavilág.
A divathoz hasonlóan állandóan fejlődik, változik.
A stílus elsősorban a nőknek kedvez, mert a végeredmény klasszikusan a régi hollywoodi öltözők hangulatát idézi, de létezik ennek a stílusnak is letisztultabb, modernebb változata, amelyekben férfiak is jól érezhetik magukat.

Ázsiai (japán) belsőépítészeti stílus

Félmegoldásokat nem tűrő stílus, bér nem nehéz megvalósítani.
Ez egy olyan otthont takar, amelynek célja a pihenés, meditálás és a kikapcsolódás. A stílus lényege a szépség, a praktikum és a hagyomány. A színek, a formák, a díszítés egyszerű és jellegzetes. Világos fa, vagy kőpadló, sötét, alacsony bútorok. Hogy miért is?  Azért mert a japánok a föld közelében szeretnek aludni és étkezni. Függöny, helyette inkább bambuszredőnyt alkalmaznak. A szobát nem színes, tarka képek és tárgyak díszítik, hanem a megfelelően kialakított hangulatos fény és a jellegzetes japán képzőművészet visszatérő motívumai: a lótuszvirág, a madár, a bambuszlevél a falon, a drapérián és a faliszőnyegeken.

A Japán stílusnak nincs kötöttségünk, hogy csak kicsi vagy csak nagy lakásban lehet alkalmazni. Bármilyen lakás megfelelő lehet.

A Maximál stílus

A nevéből is kiderül, hogy ez a minimál stílus ellentéte. Semmi egyenesség, semmi sarok, semmi üres tér. A színek és formák burjánzó sokasága.
Ehhez a stílushoz elszántság és bátroság kell!
Igen könnyű ugyanis az eklektikus sokszinűségből, a giccses és bazári hatásvadászatba átcsúszni.

Ennél a stílusnál jó szemű és érzéskű lakberendezőre van szükség.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

4 hozzászólás

 1. szép napot!

  Érdeklődnék, hogy 110nm es skandináv, vagy minimál stilusu házat mennyiből hoznak ki?
  köszönöm!

  1. Kedves Éva!

   Keressük Önt email útján árajánlatunkkal.
   Tisztelettel:
   Nagy Sándor
   ügyvezető

 2. Jó napot kivánok,
  Érdeklődni szeretnék, hogy egy 120 nm-es mediterrán stilusú tetőteres házat mennyiből tudnak kihozni?
  Szép napot!

 3. Szép napot!

  Kicsit furcsa lesz a kérdésem. A párommal szeretnénk a jelenlegi albérletből saját otthonba költözni, de már eddig is nagyon sokat költöttünk bútorokra, ezért mindenképpen ezekkel rendeznénk be a házat, túl nagy költség lenne újakat vásárolni, és nem is szívesen cserélnénk le őket, nem is régen vásároltuk…! Amolyan “varrjunk kabátot a gombhoz” sílusban szeretnénk házat terveztetni, vagyis sorra venni a meglévő bútorokat és úgy kialakítani a lakást, hogy minden elférjen a mi megszokott elrendezésünkben. (Csak egy példa a nem kis RioDesign ülőgarnitúránkra, ami abszolút minimal stílus, amilyennek a házat is elképzeljük!: http://www.riodesign.hu/ada-tom-tailor-ulogarnitura-kanape/ada-6820-sarok-ulogarnitura )
  El lehet így indulni a háztervezésben?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb