„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

A FRAME házKiemeltpajtaház

Pajtaházak, azaz födém nélküli családi házak és nyaralók gyártása és építése

A pajtaházak ma reneszánszukat élik, de sokan első hallásra nem tudják, hogy milyen épületről is van szó és azoknak, akik nem ismerik a fogalom jelentését, lehet, hogy ez egy pejoratív a fogalom, pedig ellenkezőleg a pajtaházak nagyon vagány megjelenéssel rendelkeznek.

Annak érdekében, hogy a PuzzleHome pajtaház ne egy legyen a sok megoldás közül, egy komoly know-how-t adunk a házainkkal, ami igazán méretpontossá, fenntarthatóvá és időtállóvá teszi a családi házra vagy nyaralóra fordított anyagi befektetésünket.

Először is fontos tény, hogy a pajtaházak magastetővel rendelkeznek.
A másik fontos jelegzetessége, hogy az átlagosnál nagyobb belmagasságú épületek a pajtaházak, melyek lehetnek földszintes és tetőtér beépítéses otthonok.
A nagy belmagasságot úgy lehet elérni, hogy a fal befejeződésével nincs hagyományos értelemben vett födémgerenda, mert azt fentebb helyezzük el vagy egyáltalán nem is használjuk.

Az alábbi ábrákon szemléltetünk egy “pajtaház” 3D rajzot és egy metszetet. Jól láthatjuk, hogy bő 5 méteres belmagasság társul egy közel 6 méteres ház szélességhez és látható, hogy nincs födémgerenda a szokásos helyen.
Ezt úgy tudjuk elérni, hogy magas szilárdságú nyomatékra tervezett csatlakozó elemeket gyártunk a favázak találkozásainál és minden fa elemet egymáshoz fa csapolással rögzítünk, melyet CNC-s megmunkálással tudunk elkészíteni.

A pajtaházak általában nem túl széles házak, inkább a nagy belmagasság mellett a hosszúkás formavilág jellemzi és az, hogy nagy üvegfelülettel rendelkezik az épület két végfalán, de a hosszanti oldalakon általában kis ablakok elhelyezése jellemző a vázkiosztás és a stílus miatt.
A pajtaházak moduláris módon is gyárthatóak, mely csökkenti a helyszíni munkát és jelentősen növeli a kivitelezési időt. Az általunk gyártott pajtaházak akkor készülhetnek moduláris módon, ha a teljes magasságuk a 4,2 métert nem haladja meg, de keretvázként nagyobb méretek is épülhetnek!

Alábbi képgalériában bemutatunk több pajta családi ház és nyaralóépítést szerkezetkész és kulcsrakész kivitelben. Kérjük kattintson a kis képekre és nézze meg nagy méretben a fotókat.

Kérdések és válaszok, melyek felmerülnek a pajtaházakkal kapcsolatban:

 • Miből készül egy pajtaház?
  A PuzzleHome pajtaházaink kizárólag fenntartható erdőgazdálkodásból származó, minősített, szárított lucfenyőből készülnek.
 • Mivel kerül szigetelésre a pajtaház és milyen a hőszigetelése ezeknek a házaknak?
  Kizárólag STEICO, BIO minősítésű fújt farost hőszigeteléssel szigetelünk, mely a kőzetgyapottal egyenértékű hőszigetelés mellett, közel háromszor jobb hőtároló kapacitással rendelkezik.
  A piacon egyedülálló módon a mi pajtaházainkban nyaraló esetén is legalább 20 cm a padlóban és a falakban a vastagság, 30 cm a födémben befújásra kerülő hőszigetelés vastagsága. Ez már jelentősen jobb, mint a családi házakra előírt energetikai követelmény.
  Családi házaink minimum 25 cm fal- és padlószigeteléssel és legalább 35 cm födémszigeteléssel készülnek, de lehetőség van ennél vastagabb szigetelés alkalmazására. A hazai energetikai követelmény a falak tekintetében U=0,24W/m2K, nálunk a családi házas legvékonyabb szigeteléssel is U=0,15W/m2K értéket érünk el, de a legextrémebb falunkkal U=0,10W/m2K értéket tudjuk teljesíteni.
 • Milyen rétegrendekkel dolgozunk?
  A belső oldalon általában HABITO tűz- és ütésálló, hanggátló speciális kartonozást készítünk, mely glettelhető és festhető. Mivel szeretjük a természetes és egészséges dolgokat, belül általában vályog glettelést és vályogfestéket használunk.
  A Habito lap mögött egy speciális STEICO páravariábilis légtömör, de párafékező fóliát helyezünk el, majd következik a 200 mm-es szélességű faváz szerkezet, melyre kívül OSB lapot szerelünk. Az OSB lap ellátható természetes farost STEICO Protect szigeteléssel és vakolható vagy lambériázható, lécváz beépítése után akár szerelt burkolattal is burkolható, mely lehet fémlemez vagy kompakt lemez. Tehát teljesen testre szabhatjuk a rétegrendet.
 • Mennyire időtálló egy pajtaház?
  A pajtaházak szerkezetének élettartama bőven 100 év feletti, statikai szempontból, mint szélállóság és földrengésállóság rendkívül ellenálló.
 • Mennyibe kerül egy pajtaház és milyen készültségi szinteket lehet rendelni?
  Nagyon rugalmasak vagyunk az árképzésben, így szinte bármilyen készültség megrendelhető.
  Fontos tudni, hogy gyártóként forgalmazzuk is a házainkat, tehát csak a keret vázszerkezet is megvásárolható tőlünk és bármilyen a szereléshez szükséges termék is elérhető kedvező árfekvésben.
  A szereld magad csomagunkban például a 195 mm-es szélességű faanyagból készülő pajtaházaink ára 70 m2-es épület cca. 45-52 ezer forintos négyzetméter áron elérhető.
  Az árban a faszerkezetes keretváz van benne, beleértve a külső falakat, a tetőszerkezetet és az alsó 195 mm-es födémet is. Az összes faanyagunk szárított, CNC-vel megmunkált anyag, mely raklapon csomagolt. Az ár tartalmazza a gyártmányterveket és a szerelési leírásokat, mobiltelefonon is használható forgatható 3D modellel. Az ár a tököli gyárunkban történő kiszolgálás esetén érvényes.
  Az egész országba nagyon kedvező áron vállaljuk az épületeink szállítását.
  Van arra is lehetőség, hogy cégünk biztosít a saját szervezésben épülő családi házhoz műszaki irányító asszisztenciát, de betanítást is vállalunk.
  Mivel cégünk építőipari vállalkozás, vállaljuk a talajcsavarozás vagy beton alapozás elkészítését és a pajtaház helyszínen történő felépítését is bármilyen készültségi fokban a vázszerkezetkésztől a félkészen át a kulcsrakész állapotig.

Annak érdekében, hogy mindenkinek érthető legyen, bemutatjuk, hogyan készülnek a pajtaházak a gyakorlatban, ha talajcsavarozásos megoldást választ a Kedves Építtető.

Egy cca. 12 méter hosszú és 6 méter széles pajtaháznak kisméretű talajcsavarozás elegendő a legtöbb esetben, mely esetben cca. 1,5-2 méteres mélységre csavarjuk le a talajcsavarokat. Az alábbi rajz a talajcsavar kiosztási terv felülnézete. Jól látszik, hogy 72 m2-es házhoz 24 darab talajcsavart kell letekerni.

Miután a talajcsavarok lehajtásra kerültek, fel kell szerelni a gerendavázat a csavarfejekre. Jelen esetben cca. 60 méter 150 mm széles és 200 mm magas gerendára lesz szükségünk, mely 1,8 m3 faanyagot igényel. Mivel ezt nem minden esetben tőlünk rendelik meg, így javasoljuk, hogy 3 darab 50×200 cm-es pallóval helyettesítsük a 150×200 mm-es gerendát, így lapolva lehet egymáshoz illeszteni őket. Természetesen ha ezt mi gyártjuk, akkor tudjuk csapos kötéssel marni és akkor egy-egy anyagból is el lehet ezt készíteni.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az elkészült gerendavázra javasolt geotextília, majd OSB vagy deszka borítás, esetleg magyar gyártású Ecopanel vagy betonit lap, melyek vízállóak. Ez a réteg biztosítja, hogy alulról védett lesz a szigetelésünk és a padlónk.

Ezután a CNC-s gépünkkel megmunkált szerkezetet kell összeállítani, mely jól látható, hogy mennyire egyszerű. Csatolunk egy képet a csapolásról, hogy lehessen látni, mennyire precíziós a szerkezet. Gyakorlatilag 14 darab szerkezeti elemből áll a 72 négyzetméteres pajtaház egy kerete, majd ebből kell készíteni 20 darabot, mert 60 cm távolságra vannak egymástól. 3-4 személy ezt a keretet egy órán belül össze tudja szerelni, értelemszerűen a 20 darab elem összeszereléséhez és felállításához 2,5-3 munkanapra van szükség.

A fenti keret vázszerkezetből egymás mellé kell szerelni 20 darabot és készen van a fa vázszerkezet.

A keretvázszerkezetet ezután OSB vagy GLASROCX lappal kell burkolni az alábbi rajz szerint. Értelemszerűen pontos szabásmintát mellékelünk, így jól látható, hogy alig keletkezik hulladék, hiszen a lapok eleve 1250 mm szélességűek.

Ezután jöhet a tető és falak fedése, nyílászárók beépítése… Belül pedig a padlóréteg hőszigetelése után jöhet a 22 mm-es OSB lap vagy gipszrostlap padlólemez.

Ugye milyen egyszerű és nagyszerű???

Abban az esetben, ha árajánlatot szeretne kérni, akkor a kapcsolat menüben vagy az árajánlatkérő résznél küldheti el számunkra kérését. Természetesen telefonon is fogadjuk hívását a kapcsolat menüben megadott elérhetőségeken.
Természetesen nem csak pajtaházat vagy csak dómházat, hanem könnyűszerkezetes acélvázas vagy favázas készházakat is gyártunk és építünk.
Cégünk a D&B nemzetközi pénzügyi cégminősítő által AAA GOLD minősítést kapta, mely a legmagasabb elérhető értékelés. Ide kattintva megtekintheti minősítésünket és az elemzést.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb