„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

dómházKiemelt cikkeinkPuzzleDome dómházak

PuzzleDome családi házak, nyaralók, tinyhouse-k gyártása és kivitelezése

A PuzzleDome családi házaink extravagáns formavilággal készülnek, melyek a legősibb épületformát hozzák vissza.

A PuzzleDome épületeink statikai vázszerkezetei minőségi szárított fenyőfából készülnek, speciális szabadalmaztatott és így védelem alatt álló CNC-s megmunkálással. A teherátadás a lehetséges legnagyobb a szerkezetünk által, mert minden csatlakozásunk facsapolással van ellátva, így a legnagyobb keresztmetszetben adjuk át a terheket a szerkezeti elemek között (szabadalommal védett termék!).

A PuzzleDome épület fenntartható erdőgazdálkodásból származó faanyagból készül, melyet abban az esetben, ha nyaraló funkciót kap, legalább 200 mm, ha családi házként épül, akkor 300-400 mm közötti STEICO fújt farost hőszigeteléssel vagy kenderbetonnal szigetelünk.

A kupolás ház tervezése nagy gondossággal és a részletekre való odafigyeléssel történik. Nemcsak a környezetvédelmi szempontokat veszi figyelembe, hanem mindenekelőtt a természethez való visszatérés és a modern CNC-s technológia egyfajta kombinációja.

Az alábbi képen sorban a legkisebb méret feletti, 28 négyzetméteres modulunk összeszerelése látható, mely 4 személy munkája révén 3 óra alatt elkészül a képen látott vázkész készültségűre. Nagyon fontos, hogy minden elem előre üzemben le van gyártva, aki tud puzzle játékkal játszani az is össze tudja rakni, igazi itt még könnyebb helyzetben van, mert szerelési rajzot is kapunk a csatlakozó elemekről.

Az épület extrém földrengés és szélterhelés esetén is tökéletesen védett köszönhető a rácsos szerkezetének, mely a burkoló lemezek felhelyezése után egy tárcsaként működik.

Az épületet a legtöbb esetben talajcsavarokra helyezzük el, ezáltal az ökológiai lábnyomunk még kisebb lesz, hiszen a föld, a humusz a telken marad és több évtized múlva sem keletkezik sitt, ha szétszedik a házat.

A legkisebb PuzzleDome mini házunk 4 méteres átmérőjű és 10 m2-es alapterületű, mely inkább kerti vendégszobának vagy mini nyaralónak alkalmazható, a következő méret az már 6 méteres átmérőjű és 28 m2-es alapterülettel rendelkezik, mely lehet egy mini első otthon, nyaraló vagy egy tökéletes glamping megoldás, ebben a modellben már második szinten egy mini galéria is kialakítható.

Legkisebb PuzzleDome ház építése a tengerpart mellett

A harmadik PuzzleDome modell a sorban 8 méteres átmérővel rendelkezik, mely már két szinten összesen 70 m2-es alapterületű. A 10 méteres átmérővel rendelkező PuzzleDome két szinten már 120 m2-es alapterületet biztosít, mely akár 6 fős családnak is kényelmes életteret biztosít.

Az alábbi három kép a PuzzleDome 28m2-es modell belső képeit mutatja, ahol egy luxus camping, másnéven glamping megoldásban került kivitelezésre, itt a nyitott lakótér és a táj kapcsolata volt a legfontosabb szempont. Ebben az épületben nincs hőszigetelés, mivel kemény fólia vagy polikarbonát a tetőfedés az átlátszóság és a költséghatékonyság érdekében.

A 12 méteres átmérővel rendelkező PuzzleDome modellünk két szinten 180 négyzetméter lakóteret, míg a legnagyobb dómházunk 14 méteres átmérővel rendelkezik és 270 m2-es alapterülettel büszkélkedhet, melyben már akár 10 szobás apartmanházat is kialakíthatunk, de egy egyterű rendezvényteremnek is ideális lehet, mert csak a földszinten 150 m2-es a hasznos alapterülete. Itt már bőven 8 méter felett van a belmagasságunk.

Az alábbi kép a legnagyobb PuzzleDome családi házunk fotóiból készült válogatást mutat be egy kulcsrakész ház tekintetében.

A PuzzleDome házaink megrendelhetőek az alábbi készültségben:

 • Vázszerkezet gyártása és értékesítése (ez főként építő partnereinknek vagy kis épületet építő magánszemélyeknek ajánljuk).
 • Vázszerkezetkész családi házépítési szint: Ebben az esetben a statikai vázszerkezetet gyártjuk le és állítjuk össze a helyszínen. Az árban a gyártmánytervezés, a CNC-s gyártás, a szállítás és a kötőelemek is benne vannak.
 • Szerkezetkész családi ház szint: Legyártjuk a fa vázszerkezetet, felállítjuk a telkeden, majd kívülről elkészítjük a palánkolást OSB, GlasrocX vagy STEICO Universal lapokból.
 • Külső kulcsrakész családi ház állapot: A szerkezetkész házhoz képest beépítjük a nyílászárókat, elkészítjük a bádogozást és a tetőfedést.
 • Félkész családi ház állapot: A külső kulcsrakész állapothoz képest az íves dómház szerkezetet hőszigeteljük fújt farost szigeteléssel vagy kenderbetonnal és a belső oldalon ellátjuk a szerkezetet palánkolással vagy vakolattal, ami lehet magyar gyártású vályogvakolat vagy mészvakolat.
 • Emelt szintű félkész családi ház állapot azt jelenti, hogy a belső falakat és ha van második szint, akkor a szintközi födémet is elkészítjük, értelemszerűen ez a készültség a félkész állapotra épül.
 • Kulcsrakész családi ház készültség: Burkolás, festés, gépészet, villanyszerelés, beltéri ajtók is elkészülnek.

Mennyibe kerülnek a PuzzleDome dómházaink?

Csak a vázszerkezet alapanyaga telephelyi átvétellel (Az ár nem tartalmaz szállítási és szerelési költséget. Az ár tartalmazza a vázszerkezet megmunkálva CNC-s gépeken, csomagolást, gépjárműre rakodást, szerelési útmutató átadását, statikai számítást, gyártmányterveket):

 • 10 m2-es PuzzleDome dómházunk vázszerkezet ára 4 méteres átmérővel 2,6 méteres magassággal összeszerelés nélkül, tököli gyártóbázisunkon: 600 000 Ft
 • 28 m2-es PuzzleDome dómházunk vázszerkezet ára 6 méteres átmérővel 3,9 méteres magassággal összeszerelés nélkül, tököli gyártóbázisunkon: 1 300 000 Ft
 • 50 m2-es (további cca. 20 m2 második szint opcionálisan kialakítható) PuzzleDome dómházunk vázszerkezet ára 8 méteres átmérővel 4,96 méteres magassággal összeszerelés nélkül, tököli gyártóbázisunkon: 2 333 000 Ft
 • 72 m2-es (további cca. 55 m2 második szint opcionálisan kialakítható) PuzzleDome dómházunk vázszerkezet ára 10 méteres átmérővel 6 méteres magassággal összeszerelés nélkül, tököli gyártóbázisunkon: 2 990 000 Ft
 • 105 m2-es (további cca. 80 m2 második szint opcionálisan kialakítható) PuzzleDome dómházunk vázszerkezet ára 12 méteres átmérővel 7,15 méteres magassággal összeszerelés nélkül, tököli gyártóbázisunkon: 3 550 000 Ft
 • 144 m2-es (további cca. 100-120 m2 második szint opcionálisan kialakítható) PuzzleDome dómházunk vázszerkezet ára 14 méteres átmérővel 8,3 méteres magassággal összeszerelés nélkül, tököli gyártóbázisunkon: 4 300 000 Ft

A fenti árak csak a dómszerkezet faanyagait tartalmazzák teljes CNC-s megmunkálással, de a második szinti árak és a padlószerkezet nem került itt bemutatásra, mivel rengeteg megoldás létezik a megvalósításra.
A fenti árak az áfát nem tartalmazzák.
Az áfa jelenleg 27% abban az esetben, ha a családi házépítés anyagait vásárolja meg vállalkozásunktól. Abban az esetben, ha a vállalkozásunk állítja össze a PuzzleDome házat a saját telkén, akkor az áfa magánszemélyek számára 5%, vállalkozások számára 0%.

PuzzleDome 14 méter átmérőjű legnagyobb épületünk metszeti rajza
PuzzleDome 14 méter átmérőjű legnagyobb épületünk metszeti rajza

Gyakori kérdések a PuzzleDome házakkal kapcsolatban:

Milyen burkolatokat kaphat a PuzzleDome családi ház külső része az építés közben?

Ez a legfontosabb kérdés a családi ház tervezése és építése kérdésében. Azért fontos a héjazat, mert a ház költségét és kinézetét, a fedés élettartamát jelentősen befolyásolja. Ezeknél a házaknál vakolás nem készül, így a tetőfedést fogjuk látni és a nyílászárókat.

A legolcsóbb tetőhéjalás az, ha OSB lappal burkoljuk ez egész külső felületet és utána a megfelelő rétegrend után kap egy bitumenes zsindely tetőfedést, ezzel szemben a legfenntarthatóbb és egyben sajnos a legdrágább megoldás az, hogy ha természetes kőpala vagy fazsindely burkolással látjuk el a tetőszerkezetet, igaz ez a legszebb lehetőség is egyben, melyet megvalósíthatunk.
Készülhet esztétikus fémlemez fedés is. A kőpala, fémlemez, fazsindely anyagok akár 40 év garancia idővel is kérhetőek, az élettartamuk 100 év feletti. A bitumenes zsindelyek prémium minőségben 40 év feletti élettartamot biztosítanak beázás mentesen. Abban az esetben, ha GLAMPING épület a célunk, akkor jó minőségű, akár 15-20 év élettartamú PVC alapú felületbevonat is kérhető, melyen bevilágítókat is létre lehet hozni.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Milyen felületet kaphat a PuzzleDome családi házunk belülről?

A belső burkolatok nagyon változatosak lehetnek. Alapesetben mi HABITO tűz- és vízálló, ütésálló gipszkartonozást szerelünk fel a belső íves felületre, mely glettelhető, festhető, vagy akár ellátható dekorációs burkolással. Megoldás lehet OSB lap alkalmazása, majd stukatúr nád burkolat tűzés után magyar vályogvakolat alkalmazása, melynek a felülete lehet sima vagy rusztikus is. Fontos tudni, hogy minden belső burkoló lemez alkalmazása esetén mi 3D programmal megtervezzük az összes elem vágását, tehát méretpontosan lehet majd dolgozni.

Fix alaprajzok vannak vagy lehet egyéni kéréseket is megvalósítani?

16 különböző dóm forma és méret létezik a kínálatunkból, melyek mindegyike gyártmánytervezve van és készen áll a gyártásra. A legkisebb modell 4 méteres, míg a legnagyobb modell 14 méter átmérővel rendelkezik. A belső elrendezésük szabadon választható, mivel a PuzzleDome családi házak, épületekben egyetlen egy teherhordó fal sem előírás, azaz önhordó szerkezetek. Tehát a fantázia szab határt, hogy egyszintes, kétszintes, félig galériás megoldással hozzuk létre a fenntartható házunkat. Ennél szabadabb tervezést más építési rendszerekben szinte lehetetlen találni.

Hova tehetünk ablakot?

Ez a kedvenc kérdésünk. A válasz egy szóval válaszolható meg: Bárhova!
De jön utána a DE szó! Azért, mert az üvegezéssel óvatosan kell bánni. Az év 8 hónapjában nappal a barátunk az üvegezés, mert energiát ad a napsütés által, de éjjel rosszabb, mint a dómszerkezet hőszigetelése, tehát romlik az épület hőszigetelése (minden házról elmondható). A nyári melegben az árnyékolás nélküli üvegezés a klíma használatát eredményezi, így nagyon át kell gondolni, hogy melyik oldalon és mennyi üveget helyezünk el és azt, hogyan árnyékoljuk majd.
Visszatérve a bárhova tehető üvegezés kérdésére: Az alsó cca. 2-3 méteres részben a legolcsóbb a nyílászárók beépítésének kérdése, mert egyrészről derékszögű alakzatban illeszthetőek a falszerkezetbe, függőlegesen beépíthetőek és árnyékolhatóak nagyon könnyen, természetesen ezek nem speciális nyílászárók, mert lehetnek tolók, bukók vagy fixek is, de minél feljebb kérjük az üvegezést, ott annál alakosabb nyílászárókat lehet majd az épület formája miatt beépíteni, illetve ezek vagy fix üvegezésűek vagy tetőtéri ablakok lehetnek.
Lehetséges alumínium, fa vagy műanyag nyílászárókat is beépíteni.

Az alábbi képen jól látszik, hogy milyen módon árnyékolhatunk például belülről egy magas, de már íves szerkezetet egyszerűen: (a cca. 5 méteres belmagasság egy darab textil függönnyel árnyékolható, de minden vízszintes osztásnál vezetősínt kell alkalmazni).

Magam is összeszerelhetem a PuzzleDome dóm családi házat, épületet?

Gyakorlatilag nagyon kevés alkatrész fajtából áll a PuzzleDome házunk, így a logikáját pár perc alatt meg lehet érteni. Garantálható, hogy egyszerűbb összerakni, mint egy LEGO játékot. Tehát valóban gyerekjáték a vázszerkezet építése és egy csavarbehajtó gépen kívül nem kell más szerszám sem.

A szereléshez részletes gyártmánytervet, 3D ábrákat, mobiltelefonról is használható 3D-s forgatható terveket és szerelési rajzot biztosítunk.

Nagyon fontos a munkavédelem betartása és az, ha a barátaink is segítenek, akkor a könyvelőt érdemes megkérdezni, hogy milyen feltétellel “segíthet” a barátunk, hogy megfeleljünk a hatályos törvényeknek.

Jogilag bonyolultabb kérdés, mert ha építési engedéllyel vagy egyszerű bejelentéssel valósul meg az épület, akkor a törvény rendelkezéseit kell betartani. Pontosan meg van határozva, hogy milyen munkákat végezhet el valaki egy építményen és ahhoz milyen feltételek kellenek. Ha van felelős műszaki vezetőnk vagy egy ács barátunk, akkor családi segítséggel bátran felépíthetjük a vázszerkezetet.

Van olyan szolgáltatásunk, hogy felügyeljük a vázszerkezet építést és a külső és belső palánkolást, tetőfedést és tanácsot adunk.

Hogyan tudunk íves vagy többszögletű bútorokat vásárolni vagy gyártatni?

Általánosságban elmondható, hogy nincs szükség speciális bútorok megvásárlására, mivel lesznek belső falak is a szobákban, konyhákban és érdemes oda illeszteni a bútorokat és ezekben a helyiségekben kialakíthatóak a derékszögű falazatok… Ennek ellenére, ha az íves födém és a fal találkozásánál is szeretnénk bútorozni, akkor a jobb oldali képen látható módon megoldhatjuk, melyhez már bútorasztalos bevonása szükséges és a standard polcos termékeknél drágább lesz a bútorunk, de a belsőépítészeti hatás is egyedi lesz… A jobb oldali kép emeleti kép, ahol jelentősen hajlik a tetőszerkezet, de ez a földszinten az alsó két méteren általában függőleges.

Az aló képen viszont jól látható, hogy ha nem a fal sarokban kerül elhelyezésre a bútor akkor nem jelent gondot a normál bútorok alkalmazásának lehetősége.

Lehet-e az építési rendszerhez partnerként csatlakozni?

Nagy örömünkre szolgál, ha valaki kivitelező, forgalmazó, ajánló, illetve építészmérnök partnerünkké válik, melyhez a szükséges képzést mi biztosítjuk ingyenesen. Értelemszerűen a viszonteladók és a mérnökök számára jutalékot fizetünk egy-egy szerződés után, a kivitelezők számára pedig egy új építési rendszert ismertetünk meg és akár folyamatos munkát biztosítunk számukra.


Mennyibe kerül a PuzzleDome családi ház abban az esetben, ha azt a vállalkozásunk építi fel?

Ahhoz, hogy árajánlatot tudjunk adni, pontosan ismerni kell a helyszínt, az alépítmény módját, például, hogy talajcsavarral vagy beton alappal készül majd a PuzzleDome ház, valamint a tetőfedés, belső falak alapanyagait.
Talajcsavarozás esetén hőszigetelt födémszerkezetet kell készíteni.

A talajcsavarozás nem kifejezetten költséghatékonyabb a legtöbb esetben, de a környezetet kíméli, mert nem kell betonozni, azt nem kell szállítani és nem kell a termőföldet sem leszedni.

Tapasztalatból el tudjuk mondani, hogy egy 2024-es energetikai követelményt teljesítő PuzzleDome nyaralót cca. 390-480 ezer forint közötti négyzetméter áron meg tudunk valósítani.

A 2024-es érvényben lévő energetikai követelményeket legalább 35%-kal túlteljesítő épületünk STEICO BIO minősítésű farost hőszigeteléssel, hővisszanyerős szellőztetéssel, hőszivattyús fűtéssel, kulcsrakészen a bruttó alapterületre vetítve 480-540 ezer forintos négyzetméter áron kivitelezhető.

Abban az esetben, ha a legextrémebb hőszigeteléssel ellátott házunkat szeretnéd megrendelni, melyben már kenderbeton szigeteléssel, farost szigeteléssel és vályogvakolattal dolgozunk, akkor mérettől és anyagválasztás függvényében 530-650 ezer forintos négyzetméter árral kell kalkulálni.

A fenti kivitelezési árak a bruttó alapterületre vonatkoznak, az 5% áfát tartalmazzák, de a fogadószint árát nem kalkuláltuk, mert azt a helyszín ismeretében tudjuk pontosítani. Az árakat nagymértékben befolyásolja a műszaki tartalom és a méret, mert minél kisebb egy épület fajlagosan annál magasabb az egy négyzetméterre jutó építési költség.

ÁRAJÁNLAT KÉRÉS:
Abban az esetben, ha árajánlatot szeretne kérni, akkor a kapcsolat menüben vagy az árajánlatkérő résznél küldheti el számunkra kérését. Természetesen telefonon is fogadjuk hívását a kapcsolat menüben megadott elérhetőségeken.
Természetesen nem csak pajtaházat vagy csak dómházat, hanem könnyűszerkezetes acélvázas vagy favázas készházakat is gyártunk és építünk.
Cégünk a D&A nemzetközi pénzügyi cégminősítő által AAA GOLD minősítést kapta, mely a legmagasabb elérhető értékelés. Ide kattintva megtekintheti minősítésünket és az elemzést.

PARTNEREKET KERESÜNK!
Sokszor feltett kérdés, hogy lehet-e csatlakozni építészmérnököknek, ingatlanirodáknak vagy csak személyes ajánlóként a PuzzleHome csapatához?
Természetesen nagy örömmel fogadunk mindenkit aki a karbonsemleges, fenntartható építőipart népszerűsíti.

Egész évben tartunk elméleti és gyakorlati képzéseket a házaink tervezésén át a felépítésig a rendszerünkhöz kapcsolódó személyek és vállalkozások számára.
Amennyiben csatlakozna a csapatunkhoz, kérjük jelezze a partner@kp.hu e-mail címen és adja meg az elérhetőségeit, kollégánk hamarosan keresni fogja a részletek miatt.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb