Akciókcsaládi házépítés árcsaládiház árajánlatcsaládiház építés árajánlatKiemelt cikkeink

Családi ház építés “VS” lakásvásárlás

A használt lakások Budapesten jelenleg 700-800 ezer forintos négyzetméterenkénti átlagáron cserélnek tulajdonost.

Az ár megdöbbentően magas a korábbi évekhez viszonyítva. Két évvel ezelőtt még ez az ár 20-30%-kal kedvezőbb volt.

A kerületekben tapasztalható átlagos négyzetméterárak között óriásiak a különbségek, ugyanis 350 ezer és 2 millió forint között lehet lakásárakkal találkozni.
A XXIII. kerület a legolcsóbb, itt 400 ezer forint egy négyzetméter, ezzel szemben az V. kerület a legdrágább, ahol 3-4 szeres áron adják a lakásokat, azaz akár 1,1 – 1,5 millió forint is lehet egy négyzetméter lakás ár. A városközpont közelében fekvő zöldövezeti kerületek közül Zuglóban vásárolhatunk a legkedvezőbb áron, itt átlagosan 700 ezer forintba kerül egy négyzetméter.

Az új lakásépítések tekintetében érdekes tény, hogy minden 3. lakás 2-3 hónapot, minden 5. lakás átadás legalább fél évet csúszik.

balaton-index-kk

Budapesten épülő társasház, vagy Budapest mellett épülő önálló családi ház? Ön melyiket választaná, ha ugyanabban az árban kétszer annyi lakóterületet kap és egy nagy udvart és kertet?


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 
Solymár EnergyFriendHome családi ház kulcsrakész állapot fotói két évvel az átadás után
Solymár EnergyFriendHome családi ház kulcsrakész állapot fotói két évvel az átadás után

Aki pedig új családi házat szeretne építtetni Budapest közelében az azt tapasztalhatja, hogy míg a Budapest keleti agglomerációjában, Csömörön, Kistarcsán, Nagytarcsán 12-18 millió forintért telket tud vásárolni, addig Budapest nyugati részén, Budaörsön, Törökbálinton, Diósdon inkább a 25-35 millió forint körüli telekárakkal találkozhat.

Ehhez jön hozzá a családi ház kivitelezési, tervezési és kerítés, valamint kertépítési költsége. Egy prémium kivitelezésű modern, kiemelten energiatakarékos családi házat cégünk Budapest vonzáskörzetében 450 ezer forintos négyzetméter áron vállal elkészíteni. Nézzünk meg egy bruttó 100 m2-es családi házat, hogy mennyi lesz a végösszeg, mire beköltözhető lesz az új családi otthonunk.

Telekár: 20 millió forint, tervezési, családi ház és a terasz építésének költsége alapozással cca.: 50 millió forint, kerítés építés: 1 millió forint, parkosítás: 1,7 millió forint, közmű bekötések: 800 ezer forint. Ez mindösszesen: cca. 73 millió forint és ezért lesz egy 6-700 m2-es építési telkünk, bruttó 100 négyzetméteres családi házunk egy 30 m2-es terasszal, körbekerített telkünk, valamint egy részben füvesített udvarunk és még marad 200 m2 arra is, hogy egy kis konyhakertet hozzunk létre, ami teljesen ingyenessé teszi egész évre a zöldség, vagy akár a gyümölcs fogyasztásunkat.

Ha a költségeket visszaosztjuk négyzetméterenkénti költségre, akkor az alábbi számokat kapjuk: 72 millió forint/100 m2 bruttó alapterület: 720 ezer forint/ m2, ha a nettó alapterületre vetítjük a költségeket, akkor 70 millió forint/100 m2= 800 ezer forint/m2.

A fenti összegért egy 3 szobás, nagy nappalis, teraszos, parkosított udvarral ellátott modern, prémium családi házhoz juthatunk.
Ezzel szemben ezért a pénzért a drága zajos, poros, nyüzsgő belvárosban egy 50-80 m2-es lakást, míg a külkerületben egy a 100 m2-es méretű lakást vásárolhatunk.

Az új családi ház udvarán a gyerekek és a barátai biztonsággal játszhatnak, a levegő sokkal tisztább, az udvart az egész család pihenésre (sörözés, kerti parti, baráti-családi összejövetelek) a kis kertet pedig kertészkedésre használhatjuk, mely csökkenti a havi élelmiszer kiadást. Nyáron pedig egyszeri 200-300 ezer forintos kiadással mobil medencét is felállíthatunk ahol az egész család jól érezheti magát.
Az igazi nagy különbség az abban rejlik még, hogy egy budapesti társasházi lakásban lesz legalább 30-40 ezer forintos közös költségünk, majd erre jön rá a különböző fogyasztásból eredő rezsiköltség. Ezzel szemben az újonnan épített, modern, energiatakarékos családi házban nincs közös költség, a rezsiköltség pedig sokkal alacsonyabb lesz mint a nagyvárosban. De plusz 3 milliós opcionális költséggel megújuló energia felhasználásával nulla lesz a rezsiköltségünk évtizedekre az elektromos áram tekintetében. 

Acélszerkezetes könnyűszerkezetes készház kulcsrakész fotói
Acélszerkezetes könnyűszerkezetes készház kulcsrakész fotói

EnergyFriendHome könnyűszerkezetes ház1

Solymár EnergyFriendHome családi ház kulcsrakész állapot fotói két évvel az átadás után madártávlatból.
Solymár EnergyFriendHome családi ház kulcsrakész állapot fotói két évvel az átadás után madártávlatból.
Solymár EnergyFriendHome családi ház kulcsrakész állapot fotói két évvel az átadás után
Solymár EnergyFriendHome családi ház kulcsrakész állapot fotói két évvel az átadás után

EnergyFriendHome-1024x768 (2)

Kulcsrakész EnergyFriendHome családiház minimál stílusban...
Kulcsrakész EnergyFriendHome családiház minimál stílusban…

energyfriendhome

EnergyFriendHome készház

 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb