Home / Akciók / Családi ház építés egy lakás árának a feléért

Családi ház építés egy lakás árának a feléért

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

A lakások Budapesten jelenleg 655 ezer forintos négyzetméterenkénti átlagáron cserélnek tulajdonost.

Az ár megdöbbentően magas a korábbi évekhez viszonyítva. Egy évvel ezelőtt még ez az ár 10%-kal kedvezőbb volt, derül ki a Cordia piackutatásából.

A kerületekben tapasztalható átlagos négyzetméterárak között óriásiak a különbségek, ugyanis 315 ezer és 1,1 millió forint között lehet lakásárakkal találkozni.
A XXIII. kerület a legolcsóbb, itt 315 ezer forint egy négyzetméter, ezzel szemben az V. kerület a legdrágább, ahol 3-4 szeres áron adják a lakásokat, azaz akár 1,1 – 1,2 millió forint is lehet egy négyzetméter lakás ár. A városközpont közelében fekvő zöldövezeti kerületek közül Zuglóban vásárolhatunk a legkedvezőbb áron, itt átlagosan 550 ezer forintba kerül egy négyzetméter. Budapesten az első fél évben 3800 új lakás került értékesítésre. Az új lakásépítések tekintetében érdekes tény, hogy minden 3. lakás 2-3 hónapot, minden 5. lakás átadás legalább fél évet csúszik.

balaton-index-kk

Budapesten épülő társasház, vagy Budapest mellett épülő önálló családi ház? Ön melyiket választaná, ha ugyanabban az árban kétszer annyi lakóterületet kap és egy nagy udvart és kertet?

Solymár EnergyFriendHome családi ház kulcsrakész állapot fotói két évvel az átadás után
Solymár EnergyFriendHome családi ház kulcsrakész állapot fotói két évvel az átadás után

Aki pedig új családi házat szeretne építtetni Budapest közelében az azt tapasztalhatja, hogy míg a Budapest keleti aglomerációjában, Csömörön, Kistarcsán, Nagytarcsán 7-10 millió forintért telket tud vásárolni, addig Budapest nyugati részén, Budaörsön, Törökbálinton, Diósdon inkább a 20 millió forint körüli telekárakkal találkozhat.

Ehhez jön hozzá a családi ház kivitelezési, tervezési és kerítés, valamint kertépítési költsége. Egy prémium kivitelezésű modern, kiemelten energiatakarékos családi házat cégünk Budapest vonzáskörzetében 290 ezer forintos négyzetméter áron vállal elkészíteni. Nézzünk meg egy bruttó 120 m2-es családi házat, hogy mennyi lesz a végösszeg, mire beköltözhető lesz az új családi otthonunk.

Telekár: 10 millió forint, tervezési, családi ház és a terasz építésének költsége: 35 millió forint, kerítés építés: 1 millió forint, parkosítás: 1,7 millió forint, közmű bekötések: 800 ezer forint. Ez mindösszesen: cca. 48,5 millió forint és ezért lesz egy 600 m2-es építési telkünk, bruttó 120 négyzetméteres családi házunk egy 30 m2-es terasszal, körbekerített telkünk, valamint egy részben füvesített udvarunk és még marad 200 m2 arra is, hogy egy kis konyhakertet hozzunk létre, ami teljesen ingyenessé teszi egész évre a zöldség, vagy akár a gyümölcs fogyasztásunkat.

Ha a költségeket visszaosztjuk négyzetméterenkénti költségre, akkor az alábbi számokat kapjuk: 48,5 millió forint/120 m2 bruttó alapterület: 400 ezer forint/ m2, ha a nettó alapterületre vetítjük a költségeket, akkor 48,5 millió forint/100 m2=485 ezer forint/m2.

A fenti összegért egy 3 szobás, nagy nappalis, teraszos, parkosított udvarral ellátott modern, prémium családi házhoz juthatunk.
Ezzel szemben ezért a pénzért a drága zajos, poros, nyüzsgő belvárosban egy 40-45 m2-es lakást, míg a külkerületben egy a bemutatott családi ház méretű lakást vásárolhatunk.

Az új családi ház udvarán a gyerekek és a barátai biztonsággal játszhatnak, a levegő sokkal tisztább, az udvart az egész család pihenésre (sörözés, kerti party, baráti-családi összejövetelek) a kis kertet pedig kertészkedésre használhatjuk, mely csökkenti a havi élelmiszer kiadást. Nyáron pedig egyszeri 100-200 ezer forintos kiadással mobil medencét is felállíthatunk ahol az egész család jól érezheti magát.
Az igazi nagy különbség az abban rejlik még, hogy egy budapesti társasházi lakásban lesz legalább 20-25 ezer forintos közös költségünk, majd erre jön rá a különböző fogyasztásból eredő rezsiköltség. Ezzel szemben az újonnan épített, modern, energiatakarékos családi házban nincs közös költség, a rezsiköltség pedig sokkal alacsonyabb lesz mint a nagyvárosban.

Persze lehet azt mondani, hogy a bemutatott családi ház egy olcsó telekkel lett számolva, mert 10 milliós költséget vettünk alapul, de könnyedén hozzá lehet adni még 10 millió forintot és akkor már egy 20 milliós telekkel készül a kalkuláció, így az összes költség után visszaosztott négyzetméter ár csak 100 ezer forinttal fog drágulni. Egészen pontosan a nettó négyzetméterre vetítve 585 ezer forint lesz négyzetméterenként.  Még így is bőven a Budapesti átlag négyzetméter árak alatt lesz az új családi házunk.

2017. augusztus 1 és 2017. szeptember 30 között megrendelt építésztervezés és családi ház építés esetén vállaljuk, hogy a Prémium Thermo – Burok családi ház, valamint a Prémium EnergyFriendHome családi házak bruttó alapterületre vetített áfás négyzetméter költsége 290-300 ezer forint között lesz. Tovább ingyenesen elkészítjük a családi ház vázlatterveit, építészterveit, 3D látványterveit, statikai leírását, statikai számítását, alapozási terveit, gyártmányterveit, villamos és víz gépészeti tervezését. A Prémium házaink alapesetben okosház vezérléssel ellátott fűtésrendszert kapnak és hővisszanyerős szellőztető berendezéssel készülnek. 

Keresse most kollégáinkat, mert az ajánlatunk már csak 3 darab 2017-es évben és 10 darab 2018-ban megkezdett kivitelezésre érvényes.

. Építtesse velünk kiemelten energiatakarékos családiházát.

Referencia képeink Referencia videóink Így épül fel egy energiatakarékos családiház ÁRAJÁNLATKÉRÉS TÍPUSTERVEK ÁRAJÁNLATTAL
Ha már rendelkezik saját tervekkel, akkor egyedi árajánlatot készítünk. Ha típusterveink után érdeklődik, kérjük válassza a "típustervek" menüpontot.
EnergyFriendHome készházaink bemutatása
Műszaki tartalom Készházaink előnyei
SZERKEZETKÉSZ HÁZÉPÍTÉS CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS
CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS 6 KÜLÖNBÖZŐ TECHNOLÓGIÁVAL

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER, MINŐSÍTÉSEK

ISO MINŐSÍTÉS:

A KP Sales House Kft a megrendelők még magasabb szintű kiszolgálásának érdekében "lakó- és nem lakó épület építése" területen minőségirányítási rendszert vezetett be és alkalmaz, mely megfelel az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményeinek.___________________________________

MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS:

Cégünket, Európa egyik vezető üzleti információ szolgáltatója a Bisnode "A" kategóriás (A – Creditworthy) vállalkozásként minősítette. Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony. A Bisnode az aktívan működő vállalkozásokat 300 mutató alapján vizsgálja, és napi szinten minősíti. A mutatók négy nagy csoportja: demográfiai adatok, pénzügyi eredmények, negatív és jogi események, és fizetési tapasztalatok.
Acélszerkezetes könnyűszerkezetes készház kulcsrakész fotói
Acélszerkezetes könnyűszerkezetes készház kulcsrakész fotói

EnergyFriendHome könnyűszerkezetes ház1

Solymár EnergyFriendHome családi ház kulcsrakész állapot fotói két évvel az átadás után madártávlatból.
Solymár EnergyFriendHome családi ház kulcsrakész állapot fotói két évvel az átadás után madártávlatból.
Solymár EnergyFriendHome családi ház kulcsrakész állapot fotói két évvel az átadás után
Solymár EnergyFriendHome családi ház kulcsrakész állapot fotói két évvel az átadás után

EnergyFriendHome-1024x768 (2)

Kulcsrakész EnergyFriendHome családiház minimál stílusban...
Kulcsrakész EnergyFriendHome családiház minimál stílusban…

energyfriendhome

EnergyFriendHome készház

Áraink abban az esetben érvényes, ha a talajmechanika normál alapozási módot ír elő, illetve a telek lejtése nem több, mint 2%. Ellenkező esetben a felmerülő plusz költségekről részletes elszámolást készítünk és a Megrendelő dönti el, hogy megrendeli-e a családi házat. Több olyan tényező is előfordulhat egy-egy telken, ami az alapozási költségeket akár 12-14000 Forint/m2 költséggel is megemelheti. Érdemes még a telekvásárlás előtt kikérni ingyenes szakértői véleményünket a telekkel kapcsolatban, szükség esetén talajmechanikai vizsgálat is kérhető. A talajvizsgálati jelentést külső partnerünk végzi, melynek költsége 140-260 ezer forint között mozog a távolság és az elvégzendő feladat bonyolultságának a függvényében. A talajvizsgálat több millió forint felesleges plusz kiadástól védheti meg az építtetőt, így mindenképpen érdemes elvégeztetni.

. Budapestről új helyre költözött a bemutatótermünk és a készház gyárunk!

Új címünk: 2316. Tököl, Vince Tanya.
(Tököli Hév megállótól 250 m-re.)
Info: 06-20/444-44-24.

Az alábbi Google térkép segít a navigációban.


Hétfőtől-Péntekig 8-17 óráig Szombaton reggel 9-13 óráig vagyunk személyesen a bemutatóteremben elérhetőek.
A telefonos ügyfélszolgálatunkat minden nap 18 óráig elérheti.

Ajánló

Szórt purhab (poliuretán) hőszigetelés olcsón

A purhab szigetelés annak ellenére, hogy először drágának tűnhet, kiderül a cikkünkből, hogy olcsóbb, mint …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..