„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

F Taylor Colantonio és Daniel Roseberry szürreális bronz- és selyembútorokat készített

A Schiaparelli kreatív igazgatója, Daniel Roseberry együttműködött F Taylor Colantonio művésszel egy olyan szoborszerű bronz- és selyembútor-kollekción, amely szék-lámpa hibridet is tartalmaz.

A kreatív együttműködés kiindulópontja a Vénusz vécéjének neoklasszikus témája volt, amely téma a XVI. században volt népszerű. A Schiaparelli kollekció egy heverőt és egy székkkolekciót tartalmaz, amelyek beépített lámpával rendelkeznek, és egyedileg, megrendelésre készülnek.

A darabok nyers, patinázatlan bronzból készültek, és selyemhímzéssel lettek kárpitozva. A bronzot Olaszországban öntötték ki egy viasz technikával, amely magában foglalja a szobor másolatát gipszből vagy agyagból, hogy puha formát készítsenek, amelybe olvadt viaszt öntenek. A viaszt ezután eltávolítják a formából, és egy kemencébe helyezik egy kerámia héjba. Ahogy a viasz megolvad, bronzot öntenek a héjba, elveszett viasz formáját öltve.

A ‘One Long as Twenty’ elnevezésű heverő a nevét egy Shakespeare-vers Vénusz és Adonisz szerelmi történetéről szóló részletéből kapta. Az aranyozott bőr rátéttel ellátott zsinóros-selyem hímzést Roseberry tervezte.

A hímzésen két figura látható, amelyek Pascal és Pascaline, két fából készült próbababára utalnak, a márka nem hivatalos kabalafiguráira, amelyeket Elsa Schiaparelli alapítója egy kis esküvői szertartás keretében házasodott össze.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A beépített lámpával ellátott szék a ‘Throne for Queen-Moon’ nevet kapta John Keats angol költő Ódája egy csalogányhoz című sora nyomán: “a Hold, az ég királynője ül trónján, csillagaival körülvéve”. A kanapéhoz hasonlóan a szék is zsinóros-selyemhímzéssel, aranyozott bőr rátéttel volt kárpitozva. A lámpa elektromos vezetékét barázdált, kézzel festett selyem borította.

Az együttműködés célja az alapító Elsa Schiaparelli művészekkel való kapcsolatának folytatása, hogy “olyan tárgyakat alkossanak, amelyek a szürrealizmus és a funkcionalitás között élnek, és elmossák a művészet, a design és az haute couture határait”.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb