„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az IGArchitects keskeny, mindössze 2,7 méteres házat épített egy korlátozott telekre Japánban

Látható betonfalak határozzák meg ezt a keskeny házat Saitamában, Japánban, amelyet az IGArchitects helyi stúdió mindössze 2,7 méter szélesre tervezett. A 2700 névre keresztelt otthont egy fiatal párnak tervezték egy hosszú és vékony telken, amely a Tokióhoz közeli város útbővítéséből maradt fenn.

A kihasználható tér maximalizálása érdekében az IGArchitects két szintes réteges lakóterek sorozatát hozott létre, a földszinten rugalmas terekkel, az első emeleten pedig privát terekkel.

“Tokióban és a környező városokban a földterület nagyon drága” – mondta a Masato Igarashi, az IGArchitects alapítója.

Az IGArchitects a projektet egy “betondoboznak” nevezte, nyolc vaskos betonoszloppal, amelyen keresztül emelkedik a felső szint alátámasztására. A helyszín északi, déli és nyugati irányban nyitott. Ezt kihasználva az építészeti cég ablakokat helyezett el az otthon mind a négy homlokzatán, így lehetővé téve a természetes fény beáramlását.

A földszinten az ablakok íróasztal magasságban vannak elhelyezve, hogy biztosítsák a magánéletet. Az emeleten kisebb réses ablakok tagolják a betont, hogy megvilágítsák a hálószobát, a fürdőszobát és a folyosót.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Fa dupla ajtók vezetnek be az otthon nyitott terű lakóterébe, ahol fa emelvények lépkednek fel és le, hogy meghatározzák a különböző területeket. A kis konyhasarok után étkező, hátul pedig ülősarok található. A projekt közepén egy kompakt lépcső vezet fel az étkezőből az első emeleti lépcsőházba, amely összeköti az északi és déli fekvésű fürdőszobát és hálószobát. A belső terek mindössze négy anyagból álló, lecsökkentett palettával készülnek, így az ügyfél bútorai és holmija kerül a középpontba.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb