„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

családi házépítés árcsaládiházépítésCSOKEnergyFriendHomeházépítési tudnivalókKiemeltKiemelt cikkeinkkönnyűszerkezetes faház építéskonnyuszerkezetes haz

Mitől függ a családi ház építés ára? Kulcsrakész családi ház építés áraink 2024-ben

Legfrissebb cikkeink a családi ház árakról ezen a linken érhetőek el: https://kp.hu/kat/csaladi-hazepites-ar/

Naponta több tucat kérdést intéznek a Kedves házépítő Érdeklődők, hogy mennyibe kerül a családi ház építés négyzetméterenként és mit tartalmaz az ár.

Erről már több tucat cikket írtunk az elmúlt 24 évben az oldalon, de ennek ellenére mindenki egzakt összegeket vár, ha pedig megkaptuk az árat, ezután el lehet indulni és fel lehet hívni a másik építőipari vállalkozást és el lehet mondani, hogy ennél tud-e jobb ajánlatot adni. Ha elmegyünk a boltba és vásárolunk egy kenyeret ott is lehet 2-3x-os különbség, de ez a sajtokra vagy bármilyen más gyártott élelmiszerre is jellemzően elmondható. A családi házak felépítése egy kenyérnél sokkal bonyolultabb szerkezetek és a lehetséges műszaki tartalom sokfélesége vagy a kivitelező megválasztása is időigényesebb feladat, mintsem az árcédula legyen csak a döntő. 

A jelen cikk végén bemutatunk egy családi ház árazását és műszaki tartalmát, de ha érdekli, hogy mi befolyásol egy családi ház árazást, akkor javasoljuk olvassa végig az írást.

Fontos tudni, hogy egy családi ház költségvetését rengeteg dolog befolyásolja és sokkal nehezebb egy árat mondani, mint egy új autóval kapcsolatos érdeklődés esetében, hiszen ott egy-egy típuson belül 3-4 felszereltségi szint van. De ha azt mondjuk, hogy egy 5 méter körüli 100 lóerős autót keresünk, akkor itt is bajba kerül az értékesítő. Tudni kell ott is a márkát, a típust, a felszereltséget, a motorizáltságot, stb… De a családi ház építés esetében nem egy-egy gyártó külön márkái vannak, hanem minden tétel egyedi a rajztól a megvalósulásig. Csak burkolatból vagy éppen csaptelepből több ezer termék közül lehet választani. 

Egy családi ház ára az alábbiaktól függ:

 1. Milyen az építési terület vízszintestől való eltérése, azaz szükséges egy geodéziai felmérés és egy szintvonalas rajz.
 2. Szükséges készíttetni egy talajmechanikai véleményt, de legalább egy talajvizsgálati jelentést. A vizsgálat az alábbi fő kérdésekre és sok más apró, de annál fontosabb kérdésre ad majd választ: Milyen az építési terület talajának minősége, hol található a teherhordó réteg? Van-e talajvíz, várható-e talajsüllyedés, van-e pince, bányaterület a terület alatt, földrengésveszélyes-e a hely, homok, agyag, szikla, vagy feltöltés van a tervezett építmény alatt.
 3. Az első két pont ha elkészül, akkor tud majd egy statikus alapozási tervet készíteni, hogy sávalap, lemezalap, pont vagy cölöpalapozás, esetleg szóba kerülhet a talajcsavarozás is.
 4. Szükség van a felépítendő családi ház alaprajzaira, metszeteire, homlokzati és villamos- és víz gépészeti terveire, valamint a megvalósuló családi ház belső és külső műszaki paramétereinek definiálására. Hol lesznek dugaljak, kapcsolók, mennyi lesz belőlük, lesz-e okosház rendszer, tővisszanyerős szellőztetés, árnyékolástechnika, stb… Milyen lesz a tervezett ház hőszigetelési paramétere, lesz-e napelem és egyáltalán milyen technológiával kivitelezik a házat.
 5. Tudni kell, hogy be lehet-e hajtani kamionnal és teherautókkal a területre automatikusan, vagy súlykorlátozások vannak, illetve van behajtási engedély kötelezettség? Ezenkívül fontos, hogy rendelkezésre áll-e kerítés, valamint közművek a kivitelezés megkezdésekor adottak-e, illetve lehet-e daruzni az adott területen vagy felsővezetékek akadályozzák ezt. 
 6. A végére hagytuk, de ez a pont annyira fontos, mint az előző 5 pont együttvéve. Ki az, aki a kivitelezést el fogja végezni, azaz melyik cég építi a házunkat? Van-e évekre visszamenőleg, élőben megtekinthető referencia munkája a generál kivitelezésben? Vagy csak az internetről letöltött képekkel garázdálkodik és ez lesz az első tanulómunkája.
  Van-e élő vállalkozása, tőkéje, telephelye, irodája, bemutatóterme, felelős műszaki vezetője, tervezője, szakmunkás alkalmazottai, nem áll-e felszámolás, végrehajtás alatt, fizet-e adót, TB-t, rendelkezik-e online építési napló vezetési képességekkel?
  Ez azért fontos, mert garanciát kell majd vállalni az elvégzett munkára és csak tőkeerős piacképes cégek tudják ezt teljesíteni.
  Biztosan a faluban élő kőműves bácsi is ügyes, de képben van az összes többi munka leszervezésében és van jogosultsága arra, hogy aláírja a dokumentumokat és megfeleljen a jogszabályi körülményeknek?

Kijelenthető, hogy egy kis tőkéjű pár alkalmazottal üzemelő, iroda nélkül tevékenykedő cég és egy 30 főt alkalmazó kis és középvállalat, mely tervezői, műszaki vezetői, titkársági apparátust is fenntartó vállalkozás ára között még azonos műszaki tartalom mellett is lehet 25-35%-os árkülönbség. Ez nagy árkülönbség, de egy kis hiba később akár 10 milliós kárt is okozhat a házban és fontos, hogy akkor majd áll-e ott valaki aki ezt ingyenesen kijavítsa a kárt helyreállítsa?!?

Szinte biztosan kijelenthető, hogy az egyéni vállalkozók, kérészéletű kisvállalkozások 3/4-e már 2-3 évvel a kivitelezés után új cégben folytatja a tevékenységét és nem fog tudni garanciát vállalni és az esetleges költségviselés miatt az olcsó lesz a legdrágább ár. 

Azt tudni kell, hogy csak azonos műszaki tartalommal rendelkező, azonos technológiával, hasonló talaj és geodéziai adottságú helyen készülő és azonos határidőre vállalt családi házat lehet korrekten árban összehasonlítani és vizsgálni kell, hogy az adott cég ad-e árgaranciát a kivitelezés időtartamára, intézi-e a hitelügyeket, engedélyeket, tervezést és rendelkezik-e felelős műszaki vezetővel és a garanciára van-e tőke fedezete. Van-e több éves vagy évtizedes múltja? 

Tapasztalatok azt mutatják, hogy a Google, Facebook és egyéb hirdetésekben szereplő vállalkozások legalább 60-80%-a akik magukat bemutatják profi kivitelezőknek, egyáltalán nem rendelkeznek semmilyen tőkével, múlttal, tapasztalattal, sok esetben szerszám és gépjármű sem áll a rendelkezésükre, hanem azt az előlegekből fedezik majd bérléssel vagy vásárlással. 

Sok cégnél 10-20 éves tapasztalat van feltüntetve, rengeteg referenciamunka… Meg kell nézni a cég publikált éves mérleg adatát, melyben szerepel, hogy az elmúlt években milyen forgalma volt a vállalkozásnak és volt-e nyeresége, vagy éppen megbízható adós-e.

A cégek 90%-a 5-50 milliós árbevétellel rendelkezik és veszteséges, de a weboldal arról szól, hogy évi tucatnyi házat kivitelezett a vállalkozás. A mérlegadatok beszédesek, az 50 millió forint alatti árbevételű cég jó esetben két pici házat kivitelezett a korábbi évben kulcsrakész állapotú szintre…

Tehát már nem is igaz, hogy nagy tapasztalattal és referenciákkal rendelkezik. Kötelezően kérdezzen rá, hogy hány kivitelezésen dolgozik jelenleg és ragaszkodjon 1-1 kész és építés alatti ház megtekintéséhez. Ott gyorsan kiderül, hogy csak a nagy szája van, vagy igazat mond és nem más képeivel ékeskedett.  

Abban az esetben, ha a pénzügyi mérleg adatokban egy ház, vagy még annak elkészítéséhez elegendő előző éves forgalom sem szerepel, gyanakodjon!

Ha a cégnek nincs bemutatóterme vagy legalább egy irodája és ott állandó létszámmal dolgozó személyzet, akkor képzelheti, hogy ki fogja majd a garanciális ügyeit intézni és nem tud fizikálisan sehova majd fordulni, ha segítségre lesz szüksége.

Tény, hogy rengeteg pénzt lehet megtakarítani azzal, ha valaki nem tart fenn supportot, irodát, de akkor, hogyan képes lebonyolítani az ügyfél találkozókat?

Ha egy kávézóban kell találkozni, mert éppen “költözik” a vállalkozás vagy éppen most váltak el a volt kollégától akkor az azonnal legyen gyanús. Persze van olyan kivitelező aki annyira kedves, hogy házhoz megy, de ettől még lennie kell székhelyének, telephelyének, ha pedig gyártó, akkor nézze meg az üzemet. 

Ön éppen most akarja elkölteni az egész életében félretett és megtakarított pénzét és még lehet, hogy hitelt is igénybe fog venni, ezért jól gondolja meg, hogy valóban csak egy olcsó házat akar építtetni, vagy fontos az ár mellett a beépített anyagok minősége, a garancia, az energiatakarékosság, az innováció, a kényelem, az üzembiztonság is és az, hogy kapjon a végén engedélyt a használatbavételhez.

A vállalkozás mérleg adatainak publikus elérhetősége: http://e-beszamolo.im.gov.hu/oldal/beszamolo_kereses Cégkivonat letöltése, ellenőrzés, hogy a cég létezik-e: https://www.e-cegjegyzek.hu Köztartozásmentes cégek ellenőrzése: https://nav.gov.hu/nav/adatbazisok/koztartozasmentes/egyszeru_lekerdezes
Bisnode cégminősítő cégkeresés, hogy az adott céget minősítették-e, illetve részletes cég adatok elérése:  https://www.bisnode.hu/cegkereses/
Pl. a Kp Sales House Kft adatai: https://www.bisnode.hu/ceginformacio/9519791/kp-sales-house-kft/

Az a cég aki napjainkban alakul elképzelhető, hogy jó cég lesz és sikeres, de akkor a tulajdonostól kérjünk korábbi referenciát, ha ez nem biztosított, keressen más kivitelezőt! Persze dönthet úgy is, hogy egy olcsónak tűnő és múlt nélküli céggel kiviteleztet, de akkor csak magára számíthat majd a bajban és jogosan hallgathatja baráti, rokoni köreiből, hogy ugye én megmondtam!

 A Kp Sales House Kft büszke arra, hogy a cégben dolgozó vezetők és a szakmunkások 10-25 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, 3 független cégminősítő kiemelten megbízható cégnek minősítette a vállalkozást, ezenkívül ISO minőségbiztosítási rendszerben kivitelezünk. Szakembereink bejelentett dolgozók, rendelkezünk felelős műszaki vezetővel, tagja vagyunk a szakmai kamarának, az ÉVOSZ-nak és a MAKÉSZ-nek is és rendelkezünk az összes engedéllyel, biztosításokkal, irodával, bemutatóteremmel, és köztartozásmentes vállalkozásként üzemelünk. Az erről szóló cikkünket a következő két linken megtekintheti: https://goo.gl/AsuUyQhttps://goo.gl/2vKA7o

A Kp Sales House Kft 2023. December 10. napján az alábbi credit riporttal rendelkezik független cégminősítő által: Ide kattintva letöltheti

Jól látható a borító oldalon, hogy a vállalkozásnak milyen gazdasági, pénzügyi paraméterei vannak. 


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Fontos tudni, hogy a Kp Sales House Kft előtt nem az a cél, hogy olcsó házakat építsen a Megrendelői számára.
Számunkra elsődleges, hogy a kivitelezett családi házak hosszútávon olcsón, kis, vagy nulla energia igénnyel üzemeljenek és törekszünk arra, hogy a lehető legkisebb ráfordítás legyen a karbantartásra és a garanciára. Az is nagyon fontos, hogy minden épületünk egészséges és fenntartható legyen. 

Ezt csak úgy tudjuk elérni, hogy a jó bevált dolgokat megtartjuk, továbbfejlesztjük, de figyelünk a világra és folyamatosan frissítjük innovatív jövőbemutató megoldásokkal a házaink műszaki színvonalát.

A www.kp.hu által épített családi házainkban 13 éve csak okosház megoldással szabályozzuk a fűtésrendszert, melyet távolból telefonról, számítógépről is el lehet érni és közel 15 éve minden családi házunk hővisszanyerős szellőztető rendszerrel, más néven rekuperátorral szerelt annak érdekében, hogy még a szellőztetésnél elveszésre ítélt energiát is visszanyerjük és még egészségesebb lakókörnyezetet teremtsünk.

Persze mind az okosház, vagy a szellőztetés tekintetében sem ragadtunk le a jól bevált sztenderdeknél, évek alatt folyamatosan fejlődtünk, így ma már az is szempont, hogy a légtechnikai csőrendszer ezüst bevonatával is hozzájáruljunk a tisztább és frissebb levegőhöz, valamint az idei évtől a szellőztető rendszert is el lehet érni a távolból és része lett a fűtésrendszer “okos” szabályozásának.

Természetesen a legújabb led technológiával oldjuk meg a világítást, hogy a villamos számlát minimalizáljuk és kizárólag  6 légkamrás műanyag profillal szerelt, 3 rétegű üvegezéssel ellátottak az ablakok, a beltéri ajtóink alapárban alapárban 120 ezer forintos áron árazottak. Geberit rejtett WC tartályokkal kivitelezünk, a prémium házainkban felhasznált burkolatok alapesetben négyzetméterenként 10 ezer forintos áron kalkuláltak.

A fentiek figyelembe vételével piacképes áron kivitelezünk, a családi házaink a fenti prémium megoldásokkal bruttó 100 m² feletti alapterület esetén cca. 500-560 ezer forint között van a négyzetméterenkénti ár, az árban az ÁFA, és a kivitelezés minden részlete benne van az anyagok és a díjakkal együtt, beleértve az okosház rendszert és a szellőztető rendszert is. (5%-os áfa tartalommal kalkulálva)  A Prémium moduláris és mobilházaink árai ennél sokkal kedvezőbbek, már 500 ezer forintos (5%) áfás négyzetméter ártól elérhetőek az épületeink, melyek teljes mértékben modern üzemben készülnek. *Az ár a fogadószint költségét nem tartalmazza, mert ez függ a talajadottságoktól, a lejtéstől, a megközelítési lehetőségektől…  

Csak acél vázszerkezet megrendelése esetén 1 hét alatt felépítjük a falakat és a tetőszerkezetet, melynek négyzetméterenkénti költsége 2023. karácsonyi akciónk keretében: 90-105 ezer forint/m2. közötti az alaprajzi elrendezés függvényében. 

A kivitelezés teljes idejére árgaranciát adunk Megrendelőink számára, így nem érheti meglepetés és fix áron lehet kalkulálni. Az árgarancia abban az esetben érvényes ha 2023. december hónapban a szerződéskötéskor a kivitelezési költség 50%-át előre megfizeti.  Az elmúlt 3-4 évben több építőanyag ára kétszeresére emelkedett, de sajnos nem volt olyan termék, mely 40% alatti áremelés nélkül végzett volna. 

A Kp Sales House Kft vázszerkezet kész, külső kulcsrakész, teljesen kulcsrakész kivitelben is vállal házépítést könnyszerkezetes favázas, könnyűszerkezetes acélvázas és Liapor hőtárolós ház technológiákból.

A kiemelten energiatakarékos acélszerkezetes és favázas készházaink gyárban, panelizálva, azaz előszerelve érkeznek a helyszínre, így egyetlen egy nap alatt a ház összes fala, födém és tetőszerkezete is elkészíthető. Ez azt jelenti, hogy a külső hőszigetelés, a falban lévő hőszigetelés, Habito vagy Rigips GlasrocX, sőt a falakban a villamos vezetékek gégecsövei is be vannak építve. Ehhez természetesen részletes egyeztetés és gépész, statikai, gyártmánytervezői előkészítő munkák szükségesek.

Kattintson a kis képekre és megtekintheti nagy méretben is a képeket. Egy nap alatt építettünk fel egy 150 m²-es alapterületű családi házat a 17. kerületben szerkezetkész állapotra. A falakban a szigetelések és a burkolólemezek is beépítésre kerültek az üzemben.

Acélszerkezetes és faszerkezetes prémium könnyszerkezetes házaink vázszerkezet állapotra 3-5 nap alatt, míg külső kulcsrakész állapotra 1-1,5 hónap alatt elkészülnek. Kulcsrakész kivitelezéshez kizárólag a gépészeti szerelés, festés és burkolás szükséges, de a hatalmas szakember hiány miatt erre 4-5 hónapot kalkulálni kell, de lehetőség van arra, hogy ezt helyi munkaerővel a Megrendelő oldja meg.

Újdonság, hogy favázas, fenntartható DOMIR dómházakat és gyártunk és kivitelezünk, melyek egy rendkívüli formavilágot biztosítanak a házainknak. A dómházainkban kender mészbeton technológiát is használunk. 

Igény esetén kender mészbeton családi házat is építünk, melynek a vázszerkezete szintén faszerkezet. 

A Thermo-Burok és Liapor kulcsrakész családi házaink 5-9 hónap alatt készülnek el a mérettől és a bonyolultságtól függően, természetesen itt is van lehetőség alacsonyabb készültség megrendelésére, így akár 2,5 hónap alatt külső kulcsrakész állapotban át tudjuk adni az új otthont.

Ragadja meg a lehetőséget és építtessen a kedvezményes 5%-os ÁFA tartalommal és használja ki a 2024-es CSOK és egyéb lakás és házépítési támogatásokat, állami támogatású hiteleket. 

Ne feledje, hogy az új CSOK támogatás és minden állami támogatás is igénybe vehető házainkra. 

Az alábbi épület Szombathelyen készült. Itt találhatóak a tervek: https://goo.gl/69Wnes A 7 évvel ezelőtt átadott családi házról készített friss képek itt megtekinthetőek:Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb