Akciókcsaládi házépítés árcsaládiház árajánlatcsaládiház építés árajánlatcsaládiházépítéskészház akciókKiemeltKiemelt cikkeink

Családiház építési árak 2022-ben

A www.kp.hu weboldalunk idén 24 éves, így a legrégebbi hazai építőiparral foglalkozó internetes oldal is egyben.


Korábban évente egyszer, maximum kétszer tettünk közzé új családi ház építéssel kapcsolatos árlistát, 2021-ben hatszor kellett a családi ház építési árakat változtatni az építőanyag áremelések miatt.

Minden évben a legtöbbször beérkezett kérdés az ügyfelektől az volt, hogy mennyibe kerül egy négyzetméter családi ház.
Amikor a weboldalunkat elindítottuk egy négyzetméter kulcsrakész családi ház ára 80 ezer forint volt és ebben az áfa is benne volt! Tehát egy 100 négyzetméteres ház kulcsrakészen 8 millió forintba került a 1990-es évek végén, a 2000-es évek elején.
Ha az áremelések napjainkban hasonló ütemben nőnek, 1-2 év múlva ebből az összegből csak az alapozást lehet majd elkészíteni sajnos.

Fentebb írtuk, hogy a tavalyi évben hat alkalommal kellett árakat igazítani a bekerülési alapanyag árak miatt.
Az utolsó negyedévben már csak félve mertünk árat adni az ügyfeleknek, mert olyan kaotikus volt a beker árak tekintetében a helyzet és több építőanyag a magas ár mellett sem volt elérhető csak több hónapos előjegyzés után.
Több dolgot meg kellett változtatni a műszaki tartalomban, hogy olyan anyagokkal dolgozhassunk, melyek egész évben elérhetőek. Így hagytuk abba a kőzetgyapottal történő szigetelést, mert az ár hatalmasat nőtt és a termék sem volt elérhető csak több havi várakozás után és ez a helyzet 2022-ben egyre csak romlott. A kőzetgyapotot például BIO cellulóz és fagyapot fújt szigetelésre cseréltük, beruháztunk modern hézagmentesen végezhető befújó berendezésre és elvégeztük a szükséges tanfolyamot a munkavégzéshez. Ezzel a Megrendelők sokat nyertek, mert az árat nem változtattuk, viszont a hőtároló tömeg 300%-kal nőtt, hiszen a szálas szigeteléssel szemben a faalapú szigetelések háromszor jobban teljesítenek az átmelegedéssel szemben.
A hagyományos gipszkartont is lecseréltük tűz- és vízálló, ütésálló modernebb megoldásokra, így már GlasrocX és Habito lapokat használunk. A normál gipszkartonnal össze sem hasonlíthatóak ezek az anyagok, de ezt élőben prezentálni tudjuk a bemutatótermünkben.

A hőszigetelő anyagok, a faanyag, az acél, a gipszkarton és kiegészítői, a réz, a műanyag termékek, ebből adódóan a kábelek, szerelvények, fajanszok, ragasztók, vakolatok, gipsztermékek árai soha nem látott mértékben nőttek.
A faanyag 6 hónap alatt 250%-ot menetelt felfelé 2021-ben, az acéllal kézen fogva, szerencsére a faanyag árak nagymértékben redukálódtak az év vége felé, de 2022-ben három hónap kellett a tavalyi magas árak eléréséhez.

Van olyan gépészeti anyag beszállító, aki 8x változtatott az árlistáján és minden alkalommal felfelé mentek az árak, de több anyag is eszeveszett szárnyalásba kezdett, melyet részben a Covid hatásának, részben a kormányunk építési és hitel támogatásainak, valamint az energia áraknak is betudhatunk. 2022-ben pedig az Orosz-Ukrán háború is érezteti hatását, mert az alapanyagok és az energia nagy része ebből a két országból érkezett az EU-ba. A polisztirol hőszigetelések például ma a két évvel ezelőtti ár háromszorosáért kaphatóak.

A 2022-es év további része nem tudjuk előre, hogy mit tartogat számunkra, de sajnos az előrevetített dolgok fényében nem számíthatunk árcsökkenésre, a 2023-tól újra életbelépő 27%-os ÁFA biztosan növeli az építtetői kedvet, persze majd kérdés, hogy talál-e mindenki magának szabad kapacitással rendelkező korrekt kivitelezőt. Jó tudni, hogy ha az idén még egyszerű bejelentés történik vagy építési engedély készül, akkor további 4 évig az áfa 5% marad.

Kóklerek, simlis kivitelező cégek brutális számban jelentek meg az elmúlt 1-2 évben. Olyan emberek is elkezdtek kivitelezni, akik az építőipart onnan látták eddig, hogy ők is házban laktak. Főként a korábbi Covid által leállt vendéglátásból és turizmusból érkezezett sok szerencsevadász vállalkozó, akik nagy része nem marad a piacon, de meglovagolja a jelenlegi helyzetet. Vigyázzunk tehát, hogy kivel szerződünk!

Nincs jogunk bántani a Megrendelőket, de sajnos nagyon sokan felelőtlenül vágnak bele egy-egy építkezésbe, mert a legtöbbször nem számít semmi más csak az ár és a vállalkozóktól elhangzó ígéretek. Az, hogy a kivitelező cégnek volt-e múltja, referenciája, felszámolás alatt áll-e, tartozik-e a beszállítóknak és mennyire biztos a jövője, fizet-e járulékot, adókat, sajnos nem igazán számít.

Sajnos sok építtetőnél az sem alapkérdés, hogy a ház, melyet most szeretne felépíttetni az mennyire energiatakarékos lesz és megfelel-e majd az idén életbelépő szabályoknak, melyet már kétszer kitolt a koronavírus árnyékában a kormányunk.

Rengeteg cég az internetről leszedett képekkel ámítja a mit sem sejtő építtetőket, miközben hirdeti, hogy tucatnyi házat épített a korábbi években, de ha megnézzük a cégkivonatot, kiderül, hogy 5-10 milliós forgalma volt a legtöbb ilyen internet-huszár vállalkozónak. Az pedig csak hab a tortán, hogy jelentős esetben olyan pl. SIP paneles ház technológiának dőlnek be építettek, melyek nem alkalmasak a ház felépítésére, maximum vázkitöltés célra kaptak műszaki értékelést, de ennek ellenére az egész házat ebből építik fel és addig nincs baj, ameddig nincs baj szoktuk mondani, de sem statikailag, sem tűzvédelmileg sem korrekt a legtöbb ilyen épület és el kell mondani, hogy tisztelet a kivételnek, mert nem minden rossz nem azt állítjuk!

Cégünk a “SILVER AA” kategóriás pénzügyi minősítését megőrizte és szintet lépett, így 2021-től a “GOLD AA” minősítést kapta meg Európa legnagyobb pénzügyi minősítőjénél a BISNODE-nál, melyre a magyar vállalkozások csupán 1,75%-a jogosult. A 2022-es évben azon leszünk, hogy kiérdemeljük a legmagasabb “AAA” pénzügyi minősítést.

Ezenkívül egy félautomata új készház üzemet építettünk és hamarosan átadjuk azt, hogy a kapacitásunkat többszörözni tudjuk mind a faház, mind az acélszerkezetes házépítés terén.

Cégünk utoljára 2022. április 15. napján aktualizálta az árlistáit és közzéteszi a 2022-es év tavaszi szerződéskötési árait.
Ezek az árak 2022. április 15. napjától 2022. május 30. napjáig érvényben lesznek, utána az árak ismeretében döntést hozunk majd, hogy tarthatóak-e a családi ház építési vállalkozói díjaink.

Cégünk kizárólag kiemelten energiatakarékos házakat gyárt és épít prémium alapanyagokból rövid határidővel és minden házunkat saját üzemünkben állítjuk elő innovatív megoldásokkal, minél több CNC-s megmunkálást végzünk annak érdekében, hogy minél méretpontosabb ház elemeket állítsunk elő.

 • A 2022-es évben is több építési technológiával foglalkozunk és kerüljük a hagyományosnak tekinthető megoldásokat, mert szerintünk az innováció viszi előre a világot, így nagyon fontos a fejlesztés és az is, hogy a felépített házak a fenntartható fejlődést szolgálják és minél kisebb ökológiai lábnyoma legyen az elkészült épületeknek.
 • Az ökológiai lábnyom az anyagválasztásnál kezdődik és a gépészeti megoldásokkal folytatódik és majd egyszer ha elbontják a házat, akkor nagyon fontos, hogy újra felhasználhatóak lesznek-e az építőanyagok vagy lebomlanak majd, esetleg sitthalmokban végzik.
 • Minél több fa alapanyagú bio szigetelést és építőelemet használunk, melyek CO2-t kötnek meg. Idén elérhető a teljesen BIO rétegrendű STEICO házunk, melynek falszerkezete teljes keresztmetszetben BIO és ÖKO minősítésű anyagokból áll.

AZ ALÁBBI ÉPÍTÉSI TECHNOLGIÁKKAL FOGLALKOZUNK 2022-BEN:

 • EnergyFriendHome, faszerkezetes könnyűszerkezetes készház építés
 • EnergyFriendHome, acélszerkezetes könnyűszerkezetes készház építés
 • STEICO BIO ragasztott faszerkezetes családi ház építés
 • PuzzleHome moduláris családi ház építés
 • ThermoBurok családi ház építés
 • PuzzleHome Ceramic Kerámia-betonból készülő házépítés

Az első négy felsorolásban szereplő családi ház építési mód, mind könnyűszerkezetes építési technológia, az utóbbi kettő pedig egy hagyományos eljárásnak nem mondható, de a ThermoBurok építési rendszer gyakorlatilag egy hőtárolós monolit vasbeton falszerkezet, melyen kívülről 35 cm grafitos polisztirol szigetelés adja a brutális hőszigetelést, míg belül gipszvakolattal látjuk el, a PuzzleHome Ceramic technológia falszerkezete pedig 1600 kg/m3 tömegű betonból készül, melyben égetett kerámia található, ami a normál betonhoz képest könnyít a szerkezeten.

A padló és a födém szintén hasonló hőtárolós megoldással és nagyteljesítményű hőszigeteléssel van ellátva. A kerámiaház pedig egy gyárban készített, előregyártott fal elemekből álló, környezetbarát és kiemelt hőszigeteléssel rendelkező építési forma, melynek segítségével kettő nap alatt tudunk szerkezetkész házat a helyszínen daru segítésével megvalósítani. 

A felsorolás első 4 eleme könnyűszerkezetes házas megoldás, a hőszigetelés tekintetében sokkal jobb hőszigetelő, mint egy modern téglaház, ezt tudjuk már régen a készházakról. 

Fontos kiemelni, hogy a mi általunk gyártott és kivitelezett készházak hőtároló tömege is sokkal jobb egy modern téglaházhoz képest, melynek oka, hogy nem hagyományos kőzetgyapot vagy üveggyapot hőszigeteléssel szigetelünk, hanem helyette BIO minősítéssel ellátott, nagy testtömegsűrűség cellulóz és fagyapot szigetelést fújunk a falpanelekbe résmentesen, tömörödésmentesen, melyek egyrészről megújuló és fenntartható anyagok, másrészről a szálas szigeteléshez képest 2-3x-os tömeg mellett a fajhője is 3x magasabb, mint más készházak hőtároló képessége, vagy egy téglaház hőtároló kapacitása. 

Az összes készházunk és a két beton technológiás házunk a kiváló hőszigetelés mellett 12 óra feletti fázisletolódási idővel bír, mely a nyári átmelegedés ellen nyújt védelmet.

Bizonyítottan a legjobb falszerkezetünk és födémszerkezetünk 20 órás fázisletolódási idővel rendelkezik, azaz ennyi idő kellene nyáron, hogy átmelegedjen a falszerkezet, de a nap csak 6-7 órán át süti a szerkezetet és jön a lehűlés, így nem indokolt a klíma használata sem ezekben a házakban. 

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Nézze meg a 2022. januári családi ház építési árainkat és innovatív technológiáinkat
EnergyFriendHome acélszerkezetes családi ház fal és tető vázszerkezete. 2022-es év eleji rendelés esetén az ár: cca. 90. 000 Ft / m2

Acél vázkész állapot: A készházaink vázszerkezetkész, palánkolás nélküli megrendelés esetén 1-2 napos üzemi szerelés után a helyszínen 2-3 nap alatt felállításra és összeszerelésre kerülnek a tető és a falak tekintetében. Ez az állapot palánkolás nélkül acélszerkezetes kivitelezés mellett 100 m2-es családi ház esetén 2022-es év tavaszi rendelés esetén egyszerű nyeregtető esetén: cca. 82-88. 000 Ft / m2 közepesen bonyolult tető esetén: 90-95. 000 Ft / m2, de a legbonyolultabb tagolt tetőszerkezet esetén sem megy az ár 95-105. 000 Ft / m2 közötti ár fölé. 

Félkész készültség esetén az összes ablak és külső nyílászáró beépítésre kerül, belül az összes szigetelés és kartonozás, palánkolás elkészül, a mennyezet vázszerkezete és szigetelése is 100%-os. A külső falszerkezet palánkolása 2022-ben már OSB lap helyett Rigips tűz- és vízálló GlasrocX anyag. Egy 100 m2-es családi ház ebben a készültségben 2022. év eleji rendelése esetén cca. 250. 000 Ft / m2.

A félkész készültség falpaneljei, tető elemei egy hét alatt készülnek el az üzemben és mérettől függően 1-2 hét alatt a helyszínen felépítjük és átadjuk azt. 

Mit is tartalmaz a félkész állapot? Az összes falszerkezet felállításra kerül, melyen már rajta vannak a palánkolások mindkét oldalon, benne van a falakban a hőszigetelés, összeszerelésre kerül a tetőszerkezet, bekerülnek az ablakok, bejárati ajtó, erkélyajtók, tetőlécezés és tetőfedés, bádogozás, párkányok. Az álmennyezeti CD vázszerkezet felszerelésre kerül és a födémbe is befújjuk a 30 cm fagyapot vagy cellulóz szigetelést. 

Mennyibe kerül ez 2022-es év áprilisi-májusi szerződéskötés esetén?

A válasz kicsit bonyolultabb, mert függ attól, hogy mekkora az épület és mennyire tagoltak a falai és a tetőszerkezete, de általánosságban el tudjuk mondani, hogy egy cca. 100 m2-es családi ház esetén az ár négyzetméterre vetítve ennél a félkész készültségnél 
255-295. 000 Ft / m2.

Emelt szintű félkész EnergyFriendHome családi ház fotója. A házat 11 évvel ezelőtt Kisbéren építettük fel.
2022. év eleji megrendelés esetén az ár: cca. 285-315. 000 Ft / m2.
Kívül minden készen van, belül hőszigeteltek a falak, palánkolás készen van, álmennyezet is elkészült és a mennyezeti hőszigetelés is 100%-os. Az ár az alapozást nem tartalmazza. 

Az emelt szintű acélszerkezetes és faszerkezetes félkész állapot annyiban különbözik a félkész társától, hogy az épület kívülről teljesen készen van, tehát a hőszigetelt vakolatrendszert is elkészítjük. 

Ennek a készültségnek a 2022-es év eleji eladási ára: 295-325. 000 Ft / m2.

Cégünk kulcsrakész családi házat csak Budapest 50 km-es vonzáskörzetében vállal. Természetesen amennyiben rendelkezésre áll szabad partner kivitelezői kapacitás, akkor összekapcsoljuk kérés esetén Önnel. 

A napjainkban tapasztalható közlekedési helyzet, üzemanyagárak, szállásdíjak nem biztosítanak nagy távolság mellett piacképes árat egy helyi burkoló vagy festő, esetleg gépésszel szemben és ezért indokolatlan az emberek nagy távolságra történő munkavégzése. 

Természetesen a vázkész, félkész, emelt szintű félkész készültséget bárhol Európában felépítjük, mert 1-2 kamionnal egy nagyobb, akár 200-250 m2 családi házat is szállítani tudunk egyszerre az összes fal- és tetőszerkezettel együtt. 

A fogadószint elkészítésével kapcsolatban egyeztetni kell, hogy az adott térségben rendelkezésünkre áll-e kivitelezési kapacitás. 

Modern kerámiabeton fotója
Szerkezetkész kerámiabeton családiház 100 m2-es bruttó alapterülettel alapozás nélkül ez a készültség most cca. 17 millió forint!

Kerámiabeton családiházaink árazása 3 különböző műszaki készültségi fokban érhető el.

Vázkész állapot: Két napos üzemi gyártást követően a kerámiabeton előregyártott házakat legalább egy hétig pihentetjük az üzemben, majd kiszállítjuk és daru segítségével 1-2 nap alatt az építési helyszínen az Ön által biztosított alapozáson felépítjük azt. Ennél a készültségnél már benne van az összes fal villamos- és gépész szerelésének a gégecsöve a falszerkezetben, ezenkívül a tetőre felhelyezzük a tetőfóliát és ellenlécezzük azt!
Az összes kerámiabeton falszerkezet felépítése, faszerkezetes rácsos tartóval együtt 100 m2-es egyszerű nyeregtető esetén: 165-186. 000 Ft / m2
—————-
Szerkezetkész állapot kedvezményes 2022-es áprilisi áraink:

Lapostető, félnyereg- és nyeregtető esetén: 210-230. 000 Ft + Áfa/m2
Bonyolult, tagolt tetőszerkezet esetén: 14. 000 – 24. 000 Ft + Áfa/m2 felár

Kész az összes külső és belső falszerkezet, az összes villamos kábel és gépészet rejtett csövezése, szerelvénydobozok üzemi szerelése, tetőszerkezet felépítése, lécezés, fóliázás, tetőfedés, bádogozás.
—————
Külső kulcsrakész állapot megrendelése esetén 2022. áprilisi áraink:
A fenti szerkezetkész készültség + összes külső nyílászáró + hőszigetelt külső vakolatrendszer.
Lapostető, félnyereg- és nyeregtető esetén: 299. 000 – 310. 000 Ft + Áfa/m2
Bonyolult, tagolt tetőszerkezet esetén: 14. 000 – 24. 000 Ft + Áfa/m2 felár
Az ár külső 25 cm EPS szigeteléssel és STO prémium vakolattal értendő.
—————
Emelt szintű félkész állapot megrendelése esetén 2022. áprilisi áraink:
A fenti szerkezetkész készültség + belső álmennyezet CD vázszerkezetének elkészítése és 35 cm STEICO BIO fagyapot fújt szigetelés elkészítése az álmennyezet felett.

Lapostető, félnyereg- és nyeregtető esetén: 320. 000 – 330. 000 Ft + Áfa/m2
Bonyolult, tagolt tetőszerkezet esetén: 14. 000 – 24. 000 Ft + Áfa/m2 felár

Az ár külső 25 cm EPS szigeteléssel és STO prémium vakolattal értendő.

Emelt szintű félkész kerámiabeton családiház. 100 m2-es bruttó alapterülettel alapozás nélkül 2022 év eleji szerződéskötés esetén cca. 26 millió forint!

Az áraink az ÁFA költségét nem tartalmazzák, mely 300 m2-es nettó alapterületű családi ház méret alatti építés esetén 5%-os mértékű még az idei évben. Ennél nagyobb ház, gazdasági épület vagy nyaraló státusz esetén az ÁFA 27%-os! 2023-tól megszűnik a kedvezményes 5%-os ÁFA, tehát érdemes sietni a vállalkozó és a technológia kiválasztásával és a szabad kapacitás lekötésével.

A lap alján hozzászólhat és kérdezhet az írással kapcsolatban és 1-2 napon belül választ kap a kérdésére.


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

2 hozzászólás

 1. Tisztelt Keszhaz Portál

  Liapor falakat nagyon jó technológiának tartom érdeklődnek , hogy egyedi tervezéssel Egy 150 nm brutto területű hazát vállalnának e Pest megyében ? Ha hol számolom ez kb 65 millió Ft körüli összeg lenne ? Netán referenciát meg lehetne e nézni ? Ha jól olvasom csak mostanában kezdték ezt a technológia t ? Az áraik brutto vagy nettó területre értik ? Előre is köszönöm

  1. Kedves Sándor!
   Cégünk 8 éves, de 22 éve foglalkozunk készházak és hőtárolós beton házak gyártásával.
   Épülő félben lévő házaink megtekinthetőek, de készházainkból több referencia házzal is tudunk szolgálni, melyek élőben bejárhatóak, akár 12-13 éves átadott épületek is.
   Kérem keresse cégünket az info@kp.hu mailcímen.
   Az áraink a bruttó alapterületre vonatkoznak. Ma egy 150 m2-es kulcsrakész ház ára cca. 80 millió forint.
   Tisztelettel:
   Ügyfélszolgálat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb