„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Kiemelt cikkeinkpurhab hőszigetelés

Szórt Purhab (poliuretán hab) szigetelés kedvező áron

Könnyűszerkezetes falakat és födémeket, gipszkarton falakat és hagyományos szerkezetű családi házak falait, födém és padló, valamint födémszerkezetét általában szálas üveggyapottal, kőzetgyapottal, vagy polisztirol szigeteléssel hőszigetelik.

A kőzetgyapot és üveggyapot szigetelés alkalmazása mellett a párazárást is meg kell oldani. Mivel csak a száraz hőszigetelés hőszigetel, ha a pára bejut a szerkezetbe akkor hővezetővé válik és elveszíti a hőszigetelő képességét, hosszútávon pedig a nedves hőszigetelés képes összeesni, azaz nem tölti már ki teljes mértékben a teret. (Ez kifejezetten az üveggyapot legnagyobb hibája)

A családi házak, csarnokok, mezőgazdasági építmények hőszigetelésekor szálas szigetelőanyag alkalmazása esetén párazáró fóliát kell alkalmazni, mely rengeteg hibalehetőséget rejt, hiszen a gépészek, a villamos szerelők több helyen sérthetik a fólia tömítettségét, a toldások mentén pedig sok esetben gondos odafigyelés mellett is előfordulhatnak hibák, melyek beengedik a hőszigetelésbe a párát és így romlik azok hőszigetelési értéke, illetve hőhidak alakulhatnak ki.

Ha pedig átfúj a szigetelésen a szél és nedves lesz, akkor tudjuk, hogy megszűnik a hőszigetelés, erre a legjobb példa egy síruha, mely ameddig száraz tökéletes védelmet ad a hideg ellen, de ha beleizzadunk, vagy vízbe esünk, azonnal fázni fogunk.

Abban az esetben nincs szükség párazáró fóliára, ha zárt cellás purhab szigetelést használunk az épület hőszigetelésére.

A zárt cellás purhab szigetelés 3 cm feletti vastagság esetén a kiváló hőszigetelés mellett vízzárást és természetesen párazárást is biztosít. A zárt cellás purhab hőszigetelési paramétere az üveg és kőzetgyapot szigetelés kétszerese, de a polisztirol szigetelésnél is másfélszer jobb hőszigetelést biztosít.

Hőszigetelő anyagok λ [W/mK] értéke: (a kisebb érték a jobb)

 • zártcellás poliuretán hab 0,02-0,025
 • nyitott cellás poliuretán hab 0,03-0,035
 • polisztirol hab 0,03-0,038
 • ásványgyapot 0,04-0,045

A fenti értékek az anyagok laboratóriumban mért hőszigetelési paraméterei, ahol feltételezik az anyag folytonosságát, de tudjuk, hogy sem szálas, sem polisztirol szigetelés esetében nem lehet elkészíteni hibamentesen az anyagok toldását és a tökéletes párazárást.

Pedig tudjuk, ha fúj a szél és akkor a lakásban mozog a függöny, így akár 5-8 X is kicserélődik óránként a belső levegő a fal, a födém, valamint a nyílászárók tömítetlenségein keresztül. Ez azt jelenti, hogy az energiát is többször kell előállítani óránként, ami hatalmas energiaveszteséget okoz.

Gyakorlati tapasztalatok alapján kijelenthető, hogy 2,5-3 cm szálas hőszigetelés, illetve 2 cm-es polisztirol szigetelés kiváltható 1 cm zárt cellás purhab szigeteléssel. A zárt cellás purhab szigetelés esetén nincs szükség párazárásra és garantáltan toldásmentes lesz a munkavégzés, így nem fog a levegő mozogni a külső és belső épületszerkezet között. A hőszigetelés a vízzárósság miatt soha nem fog elázni, így a hőszigetelési érték nem fog csökkenni. Fa- és acélszerkezetes könnyűszerkezetes házak építése esetén az épület merevségét is lényegesen fokozza a zárt cellás purhab alkalmazása.

Ki kell emelni azt a tényt, hogy a folyamatosan emelkedő építőanyag árak és a kivitelezési költségek ismeretében (kulcsrakész családi ház ár: cca. 370 ezer Ft/m2.) 10 cm falvastagság csökkenés esetén (azonos hőszigetelés biztosítása mellett) egy 120 m2-es háznál akár 6 m2 hasznos alapterület nyereséget jelenthet, ami akár 2 millió forint árelőnyt biztosít. Ennél kevesebb költségráfordítást jelent, ha szálas szigetelés helyett tökéletesen párazáró és hőszigetelési paraméterekkel rendelkező purhab szigetelést választunk.

A jobb vízzárósság, párazárás, anyagfolytonosság, térkitöltés és hőszigetelő képesség mellett figyelembe kell venni, hogy egyetlen nap alatt el lehet végezni a purhab szigetelést hulladék keletkezés és hibalehetőség nélkül.

Miért bennünket bízzon meg a szórt purhab hőszigeteléssel? Mert cégünk megbízható AA kategóriás Bisnode minősítéssel rendelkezik, nyereséges magyar vállalkozás sok referenciákkal, mert a munkáinkra garanciát adunk, mert ISO minősítéssel rendelkezünk, mert a purhab szigetelést a piacvezető GRACO legújabb Reactor 2 E-30i Elite gépével végezzük, melynek érdekessége, hogy nincs szükség külső áramforrásra, mert a szükséges 3 x 40 Amper teljesítményt saját maga állítja elő a beépített diesel motorjával. Ekkora teljesítmény 10-ből 2 családi házban elérhető.

A megrendelőt nem terheljük az energiaköltséggel és a szállítást sem kell leszervezni, sőt a munkadíj is benne van a m3 árban, tehát nem éri a kivitelezés közben semmilyen váratlan kiadás.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A munka úgy zajlik, hogy ön megrendeli cégünktől a purhab szórást, a műszaki kollégával egyeztetik, hogy padlót, falat, mennyezetet, tetőteraszt, vagy egyéb szerkezetet kell-e szigetelni. Egy előzetes árkalkulációt küldünk. Amennyiben ön ezt elfogadja, keresünk szabad dátumot, ami nekünk és önnek is megfelel.  A megbeszélt időben érkezik a PURHAB előállító berendezés egy zárt furgonban, mely egyben a kétkomponensű anyagot is szállítja hordókban.

15-20 perc alatt a kollégák a helyszínen kipakolják a fűtött tömlőket és a nagynyomású szóró pisztolyt, majd a megrendelővel egyeztetve lenullázzák a purhab berendezés számláló műszerét. A purhab fújó gép két komponensből dolgozik 1:1 keverési aránnyal, melyet fűtött tömlőrendszeren keresztül juttat a befújási helyszínre nagy nyomással.

1 m3 purhab 30-60 kg-os tömegű lehet. Ezt előre a funkciók ismeretében egyeztetni kell, hiszen egy könnyűszerkezetes ház belső falaiba a 30 kg/m3 sűrűségű anyag megfelelő, de lapostető födémre 45-60 kg/m3-es anyag szükséges.

A gép műszere pontosan méri az átfolyt purhab összetevő folyadékok tömegét és ez alapján történik a munka befejezésével az elszámolás. A gép műszere 1% alatti pontossággal meghatározza a bedolgozott anyagmennyiséget, így nincs hulladék, nincs elveszett, ellopott, szétszabdalt, elázott anyag szemben a szálas szigetelés alkalmazásával. Ön pont annyit fizet, mint amennyit bedolgozunk. Az elvégzett munka garantáltan mentes lesz a munkahézagoktól és tökéletesen fog hőszigetelni és vízszigetelni.

Amennyiben lapostetőt szeretne szigeteltetni abban az esetben poliurea, vagy más UV elleni védőréteget kell a purhabra juttatni, mert a napfény ellen védeni kell a szigetelő anyagot.

Egy nap két fővel egy 120-160 m2-es ház összes fal-, padló- és födémszerkezetét hőszigetelni tudjuk.

A zárt cellás szórt poliuretan hab az építőiparban használt anyagok közül az egyik legjobb légzáró anyag 0,00004 l/sm2 “légáteresztési” értéke egy nagyságrenddel kedvezőbb, mint a párazáró polietilén fóliáé (0,0004 l/sm2)! A polietilén fóliát lehetetlen teljesen tökéletesen egymással összeragasztani, így nem védik meg a szálas szigetelést a párától. A szórt purhab fújás esetén nem kell párazáró fóliát alkalmazni!

Hol alkalmazhatjuk a purhab szigetelést:

 • könnyűszerkezetes házak padló-, fal- és tetőszerkezetének hőszigetelésére
 • pince víz- és hőszigetelésére
 • lábazati hő -és vízszigetelésre
 • tégla, beton, vagy bármely anyagból készített falazat és áthidalók hő- és vízszigetelésére
 • bármilyen anyagból készített födémszerkezet hőszigetelésére
 • lapostetők hő- és vízszigetelésére
 • csarnokszerkezetek, tartályok, csövek hőszigetelésére
 • hűtőkamrák hőszigetelésére

Tekintse meg képeinket a teljesség igénye nélkül az alkalmazási területek bemutatása céljából:

Könnyűszerkezetes falszerkezet purhab szigetelése
Fa tetőszerkezet purhab hőszigetelése
Födémszerkezet szórt purhab hőszigetelése
Palatető szórt purhab hőszigetelése
Faszerkezetes ház purhab hőszigetelése
Csarnokszerkezet purhab hőszigetelése
Csarnok födémhőszigetelése szórt purhabbal
Tégla falszerkezet külső hőszigetelése szórt purhabbal

1 cm zárt cellás purhab anyagköltsége, munkadíjjal együtt akciósan: 800-1300 Ft/m2. Az ár attól függ, hogy mekkora és mennyire bonyolult, hozzáférhető a felület és kell-e a felületet védeni, maszkolni, vagy ezt már elvégezte a megrendelő.

Akciós purhab szigetelés árak az alábbi linken tekinthetőek meg: Purhab hőszigetelés akció
További purhab hő és vízszigeteléssel kapcsolatos cikkeink: https://kp.hu/kat/purhab-hoszigeteles/

Ne feledje 1 cm zárt cellás purhab akár 2,5 cm-3 cm-es szálas hőszigeteléssel vetekszik és garantáltan egybefüggő és párazáró réteget adunk át, így nem kell párazárást készíteni és azt nem fogják a különböző szakmában dolgozók szétfúrni, átvágni. A másik legfontosabb tény, hogy nem roskad évtizedek alatt sem és mivel zárt cellás nem tud nedvesedni, így nem veszít a hőszigetelő tulajdonságából sem. Ha belekalkulálja, hogy hasznos alapterületet tud nyerni a purhab szigeteléssel és nem kell párazárni, akkor versenyképes lesz más anyagokkal szemben a purhab szigetelés. A purhab szigetelés olcsóságát nem a bekerülési költségében kell keresni, hanem a hosszútávú megtakarításokban.

A purhab szigeteléssel időt, hasznos alapterületet, energiát tud megtakarítani és garantáltan párazárt felületeket fog kapni.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Egy hozzászólás

 1. Tisztelt hirdető érdeklődnék könnyűszerkezetes fal szigetelését tervezem 10cm vastag kb90 nm és födém szigetelés 50nm 15cm vastag. erre tudnának árajánlatot küldeni.

  Tisztelettel Kapus László

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb