„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

családi házépítés árcsaládiház árajánlatHírek

Családi ház építési árak 2018-ban

családi-ház-építés-áraA 2018-as esztendő az utolsó előtti év az 5%-os kedvezményes ÁFA alkalmazására a családi ház építés területén, így mindenképpen érdemes kihasználni a lehetőséget azoknak akik a közeljövőben tervezik az otthonuk felépítését.

Tehát 2020. január 1-től újra 27%-os ÁFA tartalommal kell számlázni a 300 m2 alatti családi házak építési költségét. Ez hatalmas áremelést fog eredményezni az egyébként is folyamatosan dráguló építőipari piacon. 

Mi befolyásolta az elmúlt két év és mi befolyásolja a közeljövőben a családi ház építés kivitelezési díjait?családi-ház-építés-ára
Nagyon sok cikk született a www.kp.hu oldalán az elmúlt 18 évben a családi ház építés árának elemzésére, bemutatására. Volt olyan, hogy 3 évig nem kellett frissíteni a családi ház ár menüpontot, napjainkban viszont 3 havonta változnak a kivitelezési költségek. A sűrűbb változást az okozza, hogy többszörösére emelkedett a családi házat építtetők száma, ezzel szemben a munkaerő soha nem látott mértékben hiánycikk lett.
Ma már nem az építőanyagot őrzik a biztonságiak a kivitelezésen, hanem az élő munkaerőt, nehogy más kivitelezők elcsábítsák a munkaerőt.

Ez a megnövekedett kereslet azt okozta, hogy az építőanyag gyártók és kereskedők irreálisan magasra emelték az árcédulán lévő számokat az építőanyag piacon. Van olyan termék aminek bekerülési költsége két év alatt 15%-ot, de van ami 40%-ot emelkedett.

A szállítási költségek, földmunkagépek díjazásai az útadók, behajtási engedélyek és egyéb súlykorlátozások miatt másfélszeresére emelkedtek két év leforgása alatt.

Fentieken kívül a munkaerő viszont hiánycikk lett és ennek okán egy kiváló szakmunkás burkoló, kőműves, gipszkartonszerelő, festő, gépész vagy villanyszerelő napi díja akár 15 ezer forintot is meghaladhatja nettó áron, melyre még jönnek a különböző terhek, mint biztosítás, tb, adóterhek, utazás, szállás, így haszon nélkül 30 ezer forint feletti költséget jelent egy cégnek egy szakember egy napra. Az egész probléma megkoronázásaként pedig ma már nem csak, hogy nagyon drága az építőanyag, hanem a munkaerőhöz hasonlóan hiánycikk is lett több termék és sokszor hónapokat kell várni például nyílászáró vagy éppen bútor gyártásra, de a szálas hőszigetelő piacon is megfigyelhető a korábbi raktárkészletről történő szállításhoz képest a 4-5 hetes szállítási határidő.

Mennyi lesz az ár egy négyzetméterre vetítve a 2017-es évben?

A 2016-os évben is hatalmas szórás volt a kivitelezési költségekben, melynek fő okaként a műszaki tartalomban található különbségek formálnak.
Természetesen az sem mindegy, hogy egy cég egy éve alakult és 8-10 fővel dolgozik, vagy éppen több éves múlttal rendelkezik, saját bemutatóteremmel, vagy bemutató házzal rendelkezik és megtekinthetőek a referencia házai. Rengeteg cég 1-2 évig működik, semmilyen adót sem fizet be, majd megszűnik, ezzel együtt ugrik a garancia, ugrik a jótállás, sok esetben a használatbavételi engedély is.

Azok a vállalkozások és cégek, akik maradéktalanul befizetik az ÁFÁ-t, TB járulékot, gépjármű, iparűzési és a több tucat adót és illetéket, valamint rendelkeznek biztosítással és megfelelően szakképzett építésvezetőkkel, felelős műszaki vezetőkkel, szakmunkásokkal és referenciákkal, valamint a szükséges minősítésekkel, legalább 25-30%-kal magasabb bekerülési költséggel tudnak dolgozni azokkal szemben akik megalapítják a “dobós” cégüket és 1-2 év múlva eldobják és újat alapítanak.
A korrekt cégek 25%-30%-kal magasabb önköltségei a kivitelezési árban is megjelennek, de ez a megrendelők számára biztosíték a hosszútávú szavatosságra, garanciára, megbízhatóságra, minőségre.

A korrekt cégek kizárólag jó minőségű, minősített alapanyagokkal dolgoznak, megválogatják az alkalmazott dolgozók szakmai felkészültségét, mely a hosszútávú garanciavállalás alapja. A jó minőségű építőanyag és emberállomány melletti döntés szintén magasabb kivitelezési díjat jelent.

A műszaki tartalom tekintetében hatalmas különbségek vannak, elég ha arra gondolunk, hogy vásárolhatunk olyan házat, ahol 100×150 cm-es fehér színű műanyag, két rétegű üvegezéssel ellátott ablakok vannak, vagy egy minimál házat amiben hatalmas tolóajtók találhatók, melyek 3 rétegű üvegezéssel vannak ellátva és  színezett profilokból készül a keret. Van olyan ház, melyen 5 cm, másikon pedig 25 cm hőszigetelés található a külső falakon. Benne vannak az árban az árnyékolók, benne van az árban a motoros mozgatás? Benne van az árban az okosház vezérlés és távolból is elérhetjük és helyiségenként szabályozhatjuk a házat, vagy egyetlen egy termosztát van a falon az egész ház számára? Napelem termeli az áramot, vagy a szolgáltatóktól vesszük? 2500 Ft, vagy 10000 Ft-os burkolatokkal kalkulált a vállalkozó? Tehát a műszaki tartalom tekintetében is lehet 20-100%-os árkülönbség két ház között.

Az építőipari piacon a 2017-es évben 1 m² családi ház kivitelezési költsége Magyarországon bruttó áfás áron 200-500 ezer forint között változott a fenti tények alapján.

Kijelenthetjük, hogy aki 200 ezer forintos négyzetméter árat ígér, azzal szemben legyünk kritikusak, mert olyan cégek akik megbízhatóak, minősített anyagokkal dolgoznak és jó hőszigetelési értéket állítanak elő azok ilyen áron nem tudnak a piacon létezni. Aki ilyen árat ad az garanciát sem fog biztosítani, mert már az is rizikós, hogy a piacon lesz egy éven belül.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Cégünk rendelkezik két független cégminősítőtől a Bisnode és Opten -től is “A” kategóriás minősítéssel. A kivitelezést ISO 9001 minőségbiztosítási rendszerben végezzük. A cégünk minden évben nyereséges volt és nincs adó, tb, sem beszállítói lejárt tartozásunk. Kizárólag kiemelten energiatakarékos, okosház vezérléssel és hővisszanyerős rekuperátor rendszerrel ellátott családi házakat kivitelezünk. Egyszerre 20 családi házon dolgozunk, melyek bármelyike megtekinthető építés közben, vagy korábban átadott házainkat is be tudjuk mutatni az új érdeklődőinknek. Rendelkezünk az összes szakmai jogosultsággal, biztosítással, valamint a kivitelezett technológiák is rendelkeznek rendszerminősítéssel.

A www.kp.hu és a mögötte lévő kivitelező csapat a 2018-as évtől nem bővíti a kivitelezői kapacitását helyette a még magasabb fokú műszaki tartalomra összpontosít, mert hosszútávú garanciát csak a kiemelten jó minőségű termékekre lehet vállalni.

Természetesen mi is készítünk több különböző opcióból választható műszaki tartalom alapján családi házakat.
A műszaki tartalmakat az alábbi néven lehet nálunk megtalálni:
Maximum, Prémium, Luxus, illetve mindhárom típus létezik azonos néven, de Hybrid előtaggal, mely annyit jelent, hogy nulla külső energiát igényelnek az ilyen épületeink, így a rezsiköltség is nulla lesz.

Fontos tudni, hogy legegyszerűbb kivitelű családi házunk “Maximum kategóriás” is kiemelten jó minőségű minősített alapanyagokból készül és rengeteg extra dolog található meg benne, mint a 3 rétegű üvegezés, 30 cm-es fal és födémhőszigetelés, vagy a hővisszanyerős szellőztető rendszer és a fűtésrendszer okosház vezérlése, már ebben a kategóriában is rejtett Geberit wc-ket építünk be és 25 ezer forintos csaptelepeket használunk, a burkolatok 7 ezer forintos négyzetméter áron, a beltéri ajtók 80 ezer forintos áron kalkuláltak.

A “Premium” családi házaink mennyezeti és külső fal hőszigetelése 35 cm-es, az ablakok megegyeznek a Maximum kategóriás ablakok paramétereivel, azzal a különbséggel, hogy melegperemes kivitelűek és 3 huzattömítéssel ellátottak, a burkolatok ára 9 ezer forint négyzetméterenként, a wc tartályok Geberit Sigma típusúak, az okosház vezérlés a redőnyöket is távfelügyelettel látja el, a beltéri ajtók 120 ezer forintos áron kalkuláltak és sok egyéb extrát kapunk az összes beépített anyag tekintetében.

A “Luxus” kategóriás házaink az előző két kategórián felül hűtés-fűtésrendszerrel ellátottak, minden lámpa, a riasztórendszer, a kamerarendszer, az árnyékolástechnika, a szellőztető rendszer az okos vezérlésen keresztül szabályozható és programozható, a burkolatok 15 ezer forintos, a beltéri ajtók 170 ezer forintos, a csaptelepek 70 ezer forintos áron kalkuláltak.

Mindegyik háztípusunk kiemelten energiatakarékos kivitelben készül, hővisszanyerős szellőztető rendszerrel szerelt, a szerkezetépítési munkákra és a tetőfedésre 50 év garanciát biztosítunk.
A hybrid házaink napelemes, illetve szélenergiás áramtermeléssel vannak ellátva, így ezek az épületek nulla forintos rezsiköltséggel üzemelnek.

Családi ház építési áraink 2018-as évben történő családi ház építés esetén, legkésőbb 2017. február végéig történő szerződéskötés esetén:

  • Maximum kategóriás családi ház építés: 290-330 ezer Ft/m²
  • Prémium kategóriás családi ház építés: 320-360 ezer Ft/m²
  • Luxus kategóriás családi ház építés: 360-420 ezer Ft/m²
  • Hibrid, nulla rezsiköltséggel üzemelő családi ház építés felára + 25-45 ezer Ft/m² a ház méretétől és a műszaki megoldástól függően.
  • Cégünk nem vállal 120 m² bruttó alapterületnél kisebb családi ház építést.
  • Cégünk Budapesttől maximum 200 km távolságban, az M7, M5, M3, M1 autópályáktól 20 km-es távolságon belül és Budapest 50 km-es körzetében vállal alapárban családi ház építést.
  • EnergyFriendHome, Horizont, Thermo-Burok, valamint Porotherm családi házak építését vállaljuk.

Keresse kollégáinkat és ajándék építész tervezést, 3D látványtervezést, statikai tervezést, villamos és vízvezeték gépésztervezést kap ajándékba. 

családi ház építés 2018 aKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb