„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Akciókcsaládi házépítés árkészház akciókKiemeltKiemelt cikkeink

Családi ház építés 2023 friss árakkal és hírekkel

Ez a poszt 2023. június 3. napján lett frissítve. Érvényes 150 napig.

A 2021-es évet a COVID határozta meg, majd jött a 2022-es év, amikor sajnálatos módon kitört az orosz-ukrán háború, ezzel együtt váratlanul véget ért a COVID. Sajnos a világ vezetői gondoskodtak róla, hogy ha nem járvány pusztít, akkor is legyen valami, ami az emberek életét nagyon negatívan befolyásolja, mondjuk ezt mindenféle párt elkötelezettség nélkül. A COVID esetében és ebben a háborús helyzetben sem egységes a világ, de még az EU vezetése sem. Ezért a bő két éve elindult gazdasági lavina tovább gördül és a háború további inflációt, így a pénzek elértéktelenedését okozza a világ legnagyobb részén, de a legrosszabb, hogy soha nem látott mértékben emelkedett az energia ára, mely minden szektorra kihat, hiszen mindenhez kell energia a gyártáshoz, a szállításhoz, a tároláshoz, az értékesítéshez …

De energia kell az otthonaink, házaink üzemeltetéséhez is, így most már tényleg nagyon nem mindegy, hogy milyen az épületünk hőszigetelése, gépészete.
Egy 100 m2-es modern építésű energia pluszos favázas vagy acélszerkezetes könnyűszerkezetes családi ház éves energia igénye nulla forint, egy alacsony energiás ház éves rezsiköltsége cca. 100-150 ezer forint.
Ezzel szemben egy régi, energiapazarló B30-as téglából épült kádárkocka éves villamos- és gázszámlája 2023-ban egymillió forint feletti is lehet.

Felértékelődnek a prémium szigeteléssel és modern gépészettel rendelkező otthonok a piacon 2023-tól

Az építőipar általánosságban nagy bajban van, mert az állami beruházásoknál behúzták a kéziféket, a COVID rámutatott arra, hogy a társasházban nagyvárosban nem olyan jó élni, mint falun vagy a kertvárosban egy udvarral rendelkező otthonban. Ezért a családi házas szegmensben további fejlődést várunk, hiszen egyre nagyobb igény fog mutatkozni a minőségi, energiatakarékos, illetve a teljesen nulla rezsis családi házépítések irányába.

Sajnos az energia tartósan magas árára fel kell készülni és minél nagyobb mértékben helyben kell az energiát előállítani, illetve odafigyelni arra, hogy az épületek minél kisebb energia igénnyel üzemeltethetőek legyenek.
A legolcsóbb energia a fel nem használt energia!

Az energia árakkal együtt az építőanyagok ára emelkedni fog a továbbiakban is, a 2021 és 2022-es évhez hasonlatosan a 2023-as év is az áremelésekről fog szólni annak ellenére, hogy visszaesett az építőipari termelés és értékesítési volumen.

Idén már nagyon sok gyártó többször emelt árat az energia árakra hivatkozva, mert az €-ra már nem lehet fogni, hiszen néha 370 Ft-os árra is lement már a korábbi 430 forintos szinthez képest.

A munkadíjak is várhatóan emelkedni fognak, a minimál bér változása, az egyéb fogyasztási árak és a szakemberhiány miatt és hangsúlyozni kell, hogy nem munkaerő hiány van, hanem szakember hiány.
Az építőiparban nagyon sok alulképzett és képzetlen, valamint kényszermunkás van, ezért a jó szakember egyre jobban felértékelődik, de ez magával húzza a kóklerek árát is, hiszen senki nem látott még olyan hirdetést, hogy kókler vállal házépítést olcsón.

Tehát, ha a közeljövőben szeretne családi házat építtetni, akkor érdemes minél hamarabb belevágni a telek keresésbe, ehhez építészmérnököt tudunk ajánlani az ország különböző részein, aki majd a hatósághoz benyújtandó tervdokumentációt is elkészíti.

Vállalkozásunk, a Kp Sales House Kft, idén 10. éves lesz, de a munkatársaink nagy része 20 év feletti készházépítési tapasztalattal rendelkeznek. Cégünk többek között Európa legelismertebb cégminősítője, a Dun & Bradstreet (BISNODE) minősítésével is rendelkezik, mely kiemelten megbízható cégnek értékelte a vállalkozásunkat, ezenkívül az általunk épített családi házak rendelkeznek NMÉ, azaz nemzeti műszaki értékeléssel és tagja vagyunk az Évosznak és a MAKÉSZ-nek, ezenkívül MAKÉSZ védjeggyel rendelkezünk.

Vállaljuk, hogy 5 munkanapon belül egyedi családi házak árajánlatát elkészítjük díjmentesen és kötelezettség mentesen. Egységes szerkezetben faszerkezetes, acélszerkezetes készházra is árajánlatot adunk. Kérjen ajánlatot tőlünk a saját családi házára ide kattintva.

Jó hír, hogy vállalkozásunk 2023. június elsejétől kis mértékben csökkenteni tudta árait, mely a gyártó kapacitás bővítésünk eredménye és az is befolyásoló tényező, hogy több terméket külföldről direktben vásárolunk és az € árfolyam most kedvező. Aki árajánlatot kér és szerződést köt a vállalkozásunkkal családi ház gyártásra, építésre és befizeti a szükséges előleget, annak egész 2023. évben és 2024. év közepéig történő kivitelezési határidőig vállaljuk az árgaranciát a házépítésre.

Pár hete készítettünk egy részletesebb családi ház építési árakkal foglalkozó cikket, melyet ide kattintva elérhet.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 
Nézze meg a 2022. januári családi ház építési árainkat és innovatív technológiáinkat

Acél vázkész állapot: A készházaink vázszerkezetkész, palánkolás nélküli megrendelés esetén 1-2 napos üzemi szerelés után a helyszínen 2-3 nap alatt felállításra és összeszerelésre kerülnek a tető és a falak tekintetében.

Ez az állapot palánkolás nélkül acélszerkezetes kivitelezés mellett 100 m2-es családi ház esetén egyszerű nyeregtető esetén: cca. 88-95. 000 Ft / m2 közepesen bonyolult tető esetén: 95-104. 000 Ft / m2, de a legbonyolultabb tagolt tetőszerkezet esetén sem megy az ár 112. 000 Ft / m2 közötti ár fölé. 

A készházaink vázszerkezete készülhet minősített hossztoldott vagy ragasztott fa vagy tűzihorganyzott acélszerkezetből. Azoknak, akik a betonban hisznek, egy speciális könnyített kerámiabeton készházat ajánlunk. Mindegyik kivitelezési technológiánk közel nulla energiaigényű vagy teljesen külső energia igény nélküli kivitelben felépíthető.

Ha ennél nagyobb készültséget szeretne megrendelni, akkor ajánljuk a félkész vagy emelt szintű félkész készültséget.
A félkész ház falpaneljei, tető elemei egy hét alatt készülnek el az üzemben és mérettől függően 1-2 hét alatt a helyszínen felépítjük és átadjuk azt. 


A legtöbb családi házunkat a házgyárban történő méretpontos gyártást követően félkész állapotban adjuk át a Megrendelőknek a kivitelezés helyszínén. Azért a félkész készültség a legfelkapottabb műszaki kivitelezési szintünk, mert itt vagyunk a legkedvezőbb ár-érték arányban és ez a legfenntarthatóbb. Ennek az az oka, hogy a festést, vakolást, burkolást, villamos és vízgépészetet már helyi munkaerővel általában olcsóbb elvégeztetni, hiszen a helyi munkás költségét nem terheli szállás, útiköltség, szállítási költség, hiszen helyben van a munkaerő. Ha pedig később hiba van a fűtésnél vagy a villamos rendszerben, akkor a garanciát végző szakember töredék idő alatt rendelkezésre tud állni.

A félkész családi házunk az alábbiakat tartalmazza:
Elkészítjük a gyártmányterveket, statikát, szerelési terveket, legyártjuk üzemben a méretpontos falakat és a tetőszerkezetet.
Az összes falszerkezet a helyszínen daru segítségével felállításra kerül, melyen már rajta vannak a palánkolások mindkét oldalon, benne van a falakban a hőszigetelés és a villamos gégecsövezések is, összeszerelésre kerül a tetőszerkezet, bekerülnek az ablakok, bejárati ajtó, erkélyajtók, tetőlécezés és tetőfedés, bádogozás, párkányok. Az álmennyezeti CD vázszerkezet felszerelésre kerül és a födémbe is befújjuk a 30 cm fagyapot vagy cellulóz szigetelést. A félkész házaink a gyárban 1-2 hét alatt, majd 30-40 munkanap alatt készülnek el a helyszínen.

Mennyibe kerül a félkész készültség 2023. július 1. napjáig megkötött szerződéskötés esetén?
A válasz kicsit bonyolultabb, mert függ attól, hogy mekkora az épület és mennyire tagoltak a falai és a tetőszerkezete, de általánosságban el tudjuk mondani, hogy egy négyzetméterre vetítve a félkész készültségnél 100 m2 alatti ház esetén: 260-300 ezer forint, míg 100 négyzetméter felett 255-290 ezer forint négyzetméterenként.

Aki a külső hőszigetelt vakolatrendszert is szeretné cégünkkel elvégeztetni annak az emelt szintű félkész acélszerkezetes vagy faszerkezetes ház készültségünket ajánljuk.
Annyiban különbözik a félkésztől az emelt szintű félkész ház, hogy az épület kívülről teljesen készen van, tehát a hőszigetelt vakolatrendszert is elkészítjük a színezéssel együtt. Ennek felára a félkész készülésséghez képest cca. 50-60 ezer forint négyzetméterenként, a tagoltságtól függően.

Cégünk által 10 éve épített könnyűszerkezetes készház, melynek statikai vázszerkezete tüzihornyagzott acélszerkezet.
Anno készült egy videó a helyszíni szerelésről, melyet ide kattintva lehet elérni.

Kulcsrakész családi ház kivitelezését is vállaljuk, de minden esetben megvizsgáljuk, hogy a Kedves Építtető anyagilag hogy jár jobban. Nagy távolságra a gyártó bázistól és a szakembereinktől nem vállaljuk a befejező munkát, mert az nem fenntartható.

Kulcsrakész családi ház építés Pest megyében például fogadószint nélkül a bruttó alapterületre vetítve most 488-535 ezer forint között található.

Amennyiben típusterveinket szeretné megtekinteni, az alábbi oldalakon találhat ötleteket. http://otthontervek.hu, http://ujhazak.com, http://puzzlehome.eu
Egyedi tervére árat itt tud kérni: https://kp.hu/ajanlat/
Kollégáinkat ide kattintva érheti el: https://kp.hu/kapcsolat/

Pár darab családi vázész, félkész, kulcsrakész házat bemutatunk a korábbi évek kivitelezéséből galériaként, tehát a kis képre kattintva megtekinthető nagyobb méretben.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb