Akciókcsaládi házépítés árkészház akciókKiemeltKiemelt cikkeink

Családi ház építés 2023 friss árakkal és hírekkel

Vége lett a 2022-es évnek és indul a 2023-as Új esztendő, melyhez minden Kedves Olvasónknak, Építtetőnknek, Üzleti Partnerünknek Boldog Új Évet szeretnénk kívánni!

A 2021-es évet a COVID határozta meg, majd jött a 2022-es év, amikor sajnálatos módon kitört az orosz-ukrán háború, ezzel együtt váratlanul véget ért a COVID. Sajnos a világ vezetői gondoskodtak róla, hogy ha nem járvány pusztít, akkor is legyen valami, ami az emberek életét nagyon negatívan befolyásolja, mondjuk ezt mindenféle párt elkötelezettség nélkül. A COVID esetében és ebben a háborús helyzetben sem egységes a világ, de még az EU vezetése sem. Ezért a bő két éve elindult gazdasági lavina tovább gördül és a háború további inflációt, így a pénzek elértéktelenedését okozza a világ legnagyobb részén, de a legrosszabb, hogy soha nem látott mértékben emelkedett az energia ára, mely minden szektorra kihat, hiszen mindenhez kell energia a gyártáshoz, a szállításhoz, a tároláshoz, az értékesítéshez …

De energia kell az otthonaink, házaink üzemeltetéséhez is, így most már tényleg nagyon nem mindegy, hogy milyen az épületünk hőszigetelése, gépészete.
Egy 100 m2-es modern építésű energia pluszos favázas vagy acélszerkezetes könnyűszerkezetes családi ház éves energia igénye nulla forint, egy alacsony energiás ház éves rezsiköltsége cca. 100-150 ezer forint.
Ezzel szemben egy régi, energiapazarló B30-as téglából épült kádárkocka éves villamos- és gázszámlája 2023-ban egymillió forint feletti is lehet.

Felértékelődnek a prémium szigeteléssel és modern gépészettel rendelkező otthonok a piacon 2023-tól

Az építőipar általánosságban nagy bajban van, mert az állami beruházásoknál behúzták a kéziféket, a COVID rámutatott arra, hogy a társasházban nagyvárosban nem olyan jó élni, mint falun vagy a kertvárosban egy udvarral rendelkező otthonban. Ezért a családi házas szegmensben további fejlődést várunk, hiszen egyre nagyobb igény fog mutatkozni a minőségi, energiatakarékos, illetve a teljesen nulla rezsis családi házépítések irányába.

Sajnos az energia tartósan magas árára fel kell készülni és minél nagyobb mértékben helyben kell az energiát előállítani, illetve odafigyelni arra, hogy az épületek minél kisebb energia igénnyel üzemeltethetőek legyenek.
A legolcsóbb energia a fel nem használt energia!

Az energia árakkal együtt az építőanyagok ára emelkedni fog, a 2021 és 2022-es évhez hasonlatosan a 2023-as év is az áremelésekről fog szólni. Még át sem léptünk az új évbe, de több építőanyag gyártó már előre jelezte, hogy a januári nyitáskor 5-15% körüli áremelést hajt végre, miközben láthatjuk a hírekben, hogy az üzemanyagok ára ismét emelkedik, ami a szállítási díjakat is emelni fogja. A munkadíjak is várhatóan emelkedni fognak, a minimál bér változása miatt, az egyéb fogyasztási árak miatt és a szakemberhiány miatt és hangsúlyozni kell, hogy nem munkaerő hiány van, hanem szakember hiány.
Az építőiparban nagyon sok alulképzett és képzetlen, valamint kényszermunkás van, ezért a jó szakember egyre jobban felértékelődik, de ez magával húzza a kóklerek árát is, hiszen senki nem látott még olyan hirdetést, hogy kókler vállal házépítést olcsón.

Tehát, ha a közeljövőben szeretne családi házat építtetni, akkor érdemes minél hamarabb belevágni a telek keresésbe, ehhez építészmérnököt tudunk ajánlani az ország különböző részein, aki majd a hatósághoz benyújtandó tervdokumentációt is elkészíti.

Vállalkozásunk, a Kp Sales House Kft, idén 10. éves lesz, de a munkatársaink nagy része 20 év feletti készházépítési tapasztalattal rendelkeznek. Cégünk többek között Európa legelismertebb cégminősítője, a Dun & Bradstreet (BISNODE) minősítésével is rendelkezik, mely kiemelten megbízható cégnek értékelte a vállalkozásunkat, ezenkívül az általunk épített családi házak rendelkeznek NMÉ, azaz nemzeti műszaki értékeléssel és tagja vagyunk az Évosznak és a MAKÉSZ-nek, ezenkívül MAKÉSZ védjeggyel rendelkezünk.

2023. január 8. napjától 5 munkanapon belül vállaljuk egyedi családi házak árajánlatának elkészítését kötelezettség mentesen, teljesen ingyenesen. Egységes szerkezetben faszerkezetes, acélszerkezetes készházra is árajánlatot adunk. Kérjen ajánlatot tőlünk a saját családi házára ide kattintva.

Jó hír, hogy vállalkozásunk 2023. január 20. napjáig érvényben tartja a tavaly év végi családi ház építési árait, így aki árajánlatot kér és szerződést köt a vállalkozásunkkal családi ház gyártásra, építésre és befizeti a szükséges előleget, annak egész 2023. évben és 2024. év elején történő kivitelezési határidőig vállaljuk az árgaranciát a házépítésre.

Pár hete készítettünk egy részletesebb családi ház építési árakkal foglalkozó cikket, melyet ide kattintva elérhet.

Nézze meg a 2022. januári családi ház építési árainkat és innovatív technológiáinkat

Acél vázkész állapot: A készházaink vázszerkezetkész, palánkolás nélküli megrendelés esetén 1-2 napos üzemi szerelés után a helyszínen 2-3 nap alatt felállításra és összeszerelésre kerülnek a tető és a falak tekintetében.

Ez az állapot palánkolás nélkül acélszerkezetes kivitelezés mellett 100 m2-es családi ház esetén egyszerű nyeregtető esetén: cca. 89-96. 000 Ft / m2 közepesen bonyolult tető esetén: 95-105. 000 Ft / m2, de a legbonyolultabb tagolt tetőszerkezet esetén sem megy az ár 115. 000 Ft / m2 közötti ár fölé. 

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A készházaink vázszerkezete készülhet minősített hossztoldott vagy ragasztott fa vagy tűzihorganyzott acélszerkezetből. Azoknak, akik a betonban hisznek, egy speciális könnyített kerámiabeton készházat ajánlunk. Mindegyik kivitelezési technológiánk közel nulla energiaigényű vagy teljesen külső energia igény nélküli kivitelben felépíthető.

Ha ennél nagyobb készültséget szeretne megrendelni, akkor ajánljuk a félkész vagy emelt szintű félkész készültséget.
A félkész ház falpaneljei, tető elemei egy hét alatt készülnek el az üzemben és mérettől függően 1-2 hét alatt a helyszínen felépítjük és átadjuk azt. 


A legtöbb családi házunkat a házgyárban történő méretpontos gyártást követően félkész állapotban adjuk át a Megrendelőknek a kivitelezés helyszínén. Azért a félkész készültség a legfelkapottabb műszaki kivitelezési szintünk, mert itt vagyunk a legkedvezőbb ár-érték arányban és ez a legfenntarthatóbb. Ennek az az oka, hogy a festést, vakolást, burkolást, villamos és vízgépészetet már helyi munkaerővel általában olcsóbb elvégeztetni, hiszen a helyi munkás költségét nem terheli szállás, útiköltség, szállítási költség, hiszen helyben van a munkaerő. Ha pedig később hiba van a fűtésnél vagy a villamos rendszerben, akkor a garanciát végző szakember töredék idő alatt rendelkezésre tud állni.

A félkész családi házunk az alábbiakat tartalmazza:
Elkészítjük a gyártmányterveket, statikát, szerelési terveket, legyártjuk üzemben a méretpontos falakat és a tetőszerkezetet.
Az összes falszerkezet a helyszínen daru segítségével felállításra kerül, melyen már rajta vannak a palánkolások mindkét oldalon, benne van a falakban a hőszigetelés és a villamos gégecsövezések is, összeszerelésre kerül a tetőszerkezet, bekerülnek az ablakok, bejárati ajtó, erkélyajtók, tetőlécezés és tetőfedés, bádogozás, párkányok. Az álmennyezeti CD vázszerkezet felszerelésre kerül és a födémbe is befújjuk a 30 cm fagyapot vagy cellulóz szigetelést. A félkész házaink a gyárban 1-2 hét alatt, majd 30-40 munkanap alatt készülnek el a helyszínen.

Mennyibe kerül a félkész készültség 2023. január 20 napjáig megkötött szerződéskötés esetén?
A válasz kicsit bonyolultabb, mert függ attól, hogy mekkora az épület és mennyire tagoltak a falai és a tetőszerkezete, de általánosságban el tudjuk mondani, hogy egy négyzetméterre vetítve a félkész készültségnél 100 m2 alatti ház esetén: 270-290 ezer forint, míg 100 négyzetméter felett 255-285 ezer forint négyzetméterenként.

Aki a külső hőszigetelt vakolatrendszert is szeretné cégünkkel elvégeztetni annak az emelt szintű félkész acélszerkezetes vagy faszerkezetes ház készültségünket ajánljuk.
Annyiban különbözik a félkésztől az emelt szintű félkész ház, hogy az épület kívülről teljesen készen van, tehát a hőszigetelt vakolatrendszert is elkészítjük a színezéssel együtt. Ennek felára a félkész készülésséghez képest cca. 50-60 ezer forint négyzetméterenként, a tagoltságtól függően.

Cégünk által 10 éve épített könnyűszerkezetes készház, melynek statikai vázszerkezete tüzihornyagzott acélszerkezet.
Anno készült egy videó a helyszíni szerelésről, melyet ide kattintva lehet elérni.

Kulcsrakész családi ház kivitelezését is vállaljuk, de minden esetben megvizsgáljuk, hogy a Kedves Építtető anyagilag hogy jár jobban. Nagy távolságra a gyártó bázistól és a szakembereinktől nem vállaljuk a befejező munkát, mert az nem fenntartható.

Amennyiben típusterveinket szeretné megtekinteni, az alábbi oldalakon találhat ötleteket. http://otthontervek.hu, http://ujhazak.com, http://puzzlehome.eu
Egyedi tervére árat itt tud kérni: https://kp.hu/ajanlat/
Kollégáinkat ide kattintva érheti el: https://kp.hu/kapcsolat/

Pár darab családi vázész, félkész, kulcsrakész házat bemutatunk a korábbi évek kivitelezéséből galériaként, tehát a kis képre kattintva megtekinthető nagyobb méretben.


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb