Kiemelt cikkeink

Bemutatjuk a minimál stílusú EnergyFriendHome házainkat (képekkel)

Napjaink egyik legdivatosabb családiház stílusa a minimál stílus.

A minimál stílus alapvető filozófiája, hogy a tér szolgálja az embert.
Jellegzetessége a különböző funkciójú terek egybenyitása. A bútorok egyszerűek, a kárpitozásuk minta nélküliek és komoly minőséget képviselnek.
A tárgyakat szimmetrikusan, egy meghatározott ritmusban helyezik el. A fémet kombinálják a meleg földszínekkel.

A padlótól általában a plafonig tartanak az ablakok. Tehát jellegzetesség a nagy üvegfelület is.
A napjainkban oly divatos minimalizmus alapja, a majd egy évszázada kialakult Bauhaus volt.
A minimál stílus berendezései általában igen drágák.

Ezt az építési stílus főként azok választják, akiknél nem annyira a pénz számít a kivitelezésnél.
Ez nem jelenti azt, hogy egy minimál házat csak drágán lehet létrehozni, de tény, hogy ezek a házak már méretük miatt sem olcsóak, mivel legalább 150-200 nm-es egy minimál ház alsó határa, mely megfelel a stílusjegyeknek.

 

Az idei évben épült házainkat főként a minimál és a Bauhaus stílus ihlette.

Nem lehet éles határokat húzni ma már a különböző stílusok között, mert vannak minimális átfedések közöttük és a Megrendelőinknek sok esetben több építészeti stílusjegyből is vannak elképzelései.
A Kp.hu vallja, hogy azért, mert valakinek a minimál, vagy a Bauhaus stílus tetszik, nem kell rögtön csillagászati árakra gondolni.
Ma már egy kiemelten energiatakarékos, minimál stílusú kulcsrakész családiházat 210-220 ezer forintos bruttó négyzetméter áron el lehet készíteni.
Ebben az árban minden építéssel kapcsolatos költséget belekalkuláltunk, a rekuperátoros szellőztető rendszeren keresztül az okosház fűtésvezérlésig.

Pár képet bemutatunk a minimál házaink közül.

A családiház érdekessége, hogy bár a minimál családiház stílusjegyeit hordozza magán, a mérete mégis csak bruttó 110 m2.
Ha a ház nem is lett full minimál design, azért megvalósítható volt a Megrendelő álma, mely szerint a ház legyen modern stílusú és emelkedjen ki a megszokott szürkeségből. Az energiatakarékos ház homlokzatának a sötétszürke szín és a fehér kontrasztja elég merész lett ahhoz, hogy a “hétköznapi szürke” házai közül kiemelje az otthont.minimál-kp.hu

energyfriendhome-készház.mini

Mit sem érne egy energiatakarékos otthon, ha csak a fűtésrendszere és a hőszigetelése lenne energiatakarékos. Nagy hangsúlyt fordítunk arra, hogy a beépített fogyasztók, mint a hűtőgép, mosógép, tűzhely és a világítótestek kiválasztásánál is segítséget nyújtsunk, mert ezzel éves szinten akár 100-150 ezer forintot is megtakaríthatnak a boldog tulajdonosok.
A ledes technológia megfelelő kivitelezés esetén valóban több tucatszor hosszabb élettartamú lesz és akár 70-80%-kal kevesebb energiával képesek üzemelni a hagyományos megoldásoknál. A világítást okostelefonról, számítógépről, vagy akár a televízió távirányítójával is szabályozhatjuk az okosház technológiánk segítségével.

minimál-családiház-világításmini

Annak ellenére, hogy az épület minden elemében modern, a Megrendelők a fűtés tekintetében az üzembiztosság miatt egy kandallót is beépítettek, mely a hideg téli napokon kellemes hangulatot is biztosít a használat közben. Egy 110 m2-es házat keményfa használattal akár 7-10 kg tüzelőanyaggal kifűthetjük a leghidegebb napokban is.

minimál-családiház.kandallo.mini

minimál-családiház.minimal-konyha.mini

A beltéri ajtók CPL lapos ajtók, melyek felülete olyan kemény, hogy még a cigaretta parázsa sem tudja megégetni, sőt a kisgyermekek sem tudnak a fémautóval karcot okozni a felületén. Az ajtótok és az ajtólapok közel 100 típus közül választhatóak.

beltéri-ajtó-energyfriendhome-készház.mini

A láthatatlan fűtésrendszer: Az EnergyFriendHome készházak fűtésrendszere a NanoSun fűtőfilm. A mennyezeten két réteg gipszkarton burkolat közé szereljük a fűtőfilmet, mely minden helyiségből digitális, érintőképernyős termosztátokkal szabályozható, valamint okostelefonnal és számítógéppel a távolból is elérhető, ellenőrizhető és szabályozható. Ezért csak akkor fogyaszt energiát, amikor otthon tartózkodunk, egyéb esetben átáll temperálásra és nem fogyaszt csak minimális energiát.
Elég 30 perccel a hazaérkezésünk előtt bekapcsolni a fűtést a telefonunkról és mire hazaérkezünk kellemes meleg fogad bennünket. A rendszer sugárzófűtés, mely a nap sugárzásához hasonlítható. Először a tárgyakat, az embereket és az élőlényeket melegíti fel, majd a levegő a tárgyak által melegszik fel. A szobában 22 Celsius helyett kellemesnek fogjuk érezni a levegőt már 20 Celsius fok mellett is. Olyan érzésünk lesz egy radiátoros fűtéshez képest, mintha kimennénk a tavaszi árnyékos helyről a napsütötte helyre.

fűtőfilm-infra-fűtőfilm.kis

Az EnergyFriendHome készházak 2013 augusztustól okosház elektronikával vannak ellátva. Ez azt jelenti, hogy az épületben egy Linux operációs rendszerrel szerelt szerverközpontot építünk, mely alkalmassá teszi az épületet a távfelügyeletre.
A fűtésrendszer helyiségenkénti távfelügyeletét alapesetben elkészítjük, de igény esetén a redőnyöket, a lámpákat, a háztartási eszközöket is vezérelhetjük.
Reggel a kedvenc zenénk ébreszt, bekapcsol a kávéfőző és a redőny automatikusan felgördül. Azt, hogy a gyermeke időben hazajött-e az iskolából, azt a ház okos elektronikája tárolja Önnek, tehát mindig tudhatja, hogy ki tartózkodik a lakásban. Ezenkívül még arra is lehetőség nyílik, hogy ha valaki a kaputelefont az utcán megnyomja, Ön bárhol is legyen a világban, tud majd vele kommunikálni, mintha otthon lenne.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Az egész ház vezérlését Loxon miniszerverrel látjuk el, mely egy nagyméretű rack szekrényben esztétikusan, biztonságosan és átláthatóan elhelyezhető az összes kismegszakítóval és relével együtt.

miniszámítógép-miniszerver-okosház

Az épület kiváló hőszigeteléssel rendelkezik, de mit sem ér a jó hőszigetelés, ha a szellőztetésnél megszökik a megtermelt hőenergia télen, illetve nyáron pedig bejön a meleg levegő. A hővisszanyerős szellőztető rendszer az ablakok nyitása nélkül a külső levegőt úgy engedi be, hogy a belső elhasznált levegő hőmérsékletét átadja a bejövő levegőnek, de az elhasznált levegő helyett tiszta és friss levegő érkezik a lakásba teljesen automatikusan.minimál-családiház.rekuperátor.miniA képsorozat végén pedig bemutatjuk, hogy hogyan is néz ki ennek a modern családiháznak a vázszerkezete.
Igen! Jöhet a kérdés, hogy hol a tégla.

A tulajdonos már a tervezéskor úgy döntött, hogy ha modern házat épít, akkor “kilép a kőkorszakból” és egy modern és energiatakarékos építési rendszert választ az új otthonának megvalósítására.

minimál-családiház-falszerkezet1-mini

Az épület vázszerkezetét tűzi horganyzott vázszerkezetből készítettük. A beépített vázszerkezet a korszerű gyártástechnológia miatt még egy évszázad múlva is változatlan méretű és szilárdságú lesz.
Ha pedig egyszer majd elbontják, a fal, tető és födémszerkezet korlátlanul újrahasznosítható lesz, így nem károsítja sem az építkezéskor, sem a lebontáskor a környezetet.

minimál-családiház-falszerkezet2-mini

Érdekességként bemutatunk egy 3 évvel ezelőtt átadott “minimál stílusú házunkról” pár darab fotót:

kulcsrakeszhaz.somorja.6.mini

kulcsrakeszhaz.somorja..mini2

kulcsrakeszhaz.somorja-mini

minimál-könnyűszerkezetes-ház.mini

minimál-könnyűszerkezetes-ház2mini

minimál-könnyűszerkezetes-ház3.mini

Cégünk családiházak kivitelezésével foglalkozik az egész országban és Európa minden részén.
Ha szeretne egy modern és energiatakarékos családiházat kiviteleztetni, keressen bizalommal bennünket.

Referencia családiházaink előre egyeztetett időpontban megtekinthetőek.


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb