„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Kiemelt cikkeink

Bemutatjuk a minimál stílusú EnergyFriendHome házainkat (képekkel)

Napjaink egyik legdivatosabb családiház stílusa a minimál stílus.

A minimál stílus alapvető filozófiája, hogy a tér szolgálja az embert.
Jellegzetessége a különböző funkciójú terek egybenyitása. A bútorok egyszerűek, a kárpitozásuk minta nélküliek és komoly minőséget képviselnek.
A tárgyakat szimmetrikusan, egy meghatározott ritmusban helyezik el. A fémet kombinálják a meleg földszínekkel.

A padlótól általában a plafonig tartanak az ablakok. Tehát jellegzetesség a nagy üvegfelület is.
A napjainkban oly divatos minimalizmus alapja, a majd egy évszázada kialakult Bauhaus volt.
A minimál stílus berendezései általában igen drágák.

Ezt az építési stílus főként azok választják, akiknél nem annyira a pénz számít a kivitelezésnél.
Ez nem jelenti azt, hogy egy minimál házat csak drágán lehet létrehozni, de tény, hogy ezek a házak már méretük miatt sem olcsóak, mivel legalább 150-200 nm-es egy minimál ház alsó határa, mely megfelel a stílusjegyeknek.

 

Az idei évben épült házainkat főként a minimál és a Bauhaus stílus ihlette.

Nem lehet éles határokat húzni ma már a különböző stílusok között, mert vannak minimális átfedések közöttük és a Megrendelőinknek sok esetben több építészeti stílusjegyből is vannak elképzelései.
A Kp.hu vallja, hogy azért, mert valakinek a minimál, vagy a Bauhaus stílus tetszik, nem kell rögtön csillagászati árakra gondolni.
Ma már egy kiemelten energiatakarékos, minimál stílusú kulcsrakész családiházat 210-220 ezer forintos bruttó négyzetméter áron el lehet készíteni.
Ebben az árban minden építéssel kapcsolatos költséget belekalkuláltunk, a rekuperátoros szellőztető rendszeren keresztül az okosház fűtésvezérlésig.

Pár képet bemutatunk a minimál házaink közül.

A családiház érdekessége, hogy bár a minimál családiház stílusjegyeit hordozza magán, a mérete mégis csak bruttó 110 m2.
Ha a ház nem is lett full minimál design, azért megvalósítható volt a Megrendelő álma, mely szerint a ház legyen modern stílusú és emelkedjen ki a megszokott szürkeségből. Az energiatakarékos ház homlokzatának a sötétszürke szín és a fehér kontrasztja elég merész lett ahhoz, hogy a “hétköznapi szürke” házai közül kiemelje az otthont.minimál-kp.hu

energyfriendhome-készház.mini

Mit sem érne egy energiatakarékos otthon, ha csak a fűtésrendszere és a hőszigetelése lenne energiatakarékos. Nagy hangsúlyt fordítunk arra, hogy a beépített fogyasztók, mint a hűtőgép, mosógép, tűzhely és a világítótestek kiválasztásánál is segítséget nyújtsunk, mert ezzel éves szinten akár 100-150 ezer forintot is megtakaríthatnak a boldog tulajdonosok.
A ledes technológia megfelelő kivitelezés esetén valóban több tucatszor hosszabb élettartamú lesz és akár 70-80%-kal kevesebb energiával képesek üzemelni a hagyományos megoldásoknál. A világítást okostelefonról, számítógépről, vagy akár a televízió távirányítójával is szabályozhatjuk az okosház technológiánk segítségével.

minimál-családiház-világításmini

Annak ellenére, hogy az épület minden elemében modern, a Megrendelők a fűtés tekintetében az üzembiztosság miatt egy kandallót is beépítettek, mely a hideg téli napokon kellemes hangulatot is biztosít a használat közben. Egy 110 m2-es házat keményfa használattal akár 7-10 kg tüzelőanyaggal kifűthetjük a leghidegebb napokban is.

minimál-családiház.kandallo.mini

minimál-családiház.minimal-konyha.mini

A beltéri ajtók CPL lapos ajtók, melyek felülete olyan kemény, hogy még a cigaretta parázsa sem tudja megégetni, sőt a kisgyermekek sem tudnak a fémautóval karcot okozni a felületén. Az ajtótok és az ajtólapok közel 100 típus közül választhatóak.

beltéri-ajtó-energyfriendhome-készház.mini

A láthatatlan fűtésrendszer: Az EnergyFriendHome készházak fűtésrendszere a NanoSun fűtőfilm. A mennyezeten két réteg gipszkarton burkolat közé szereljük a fűtőfilmet, mely minden helyiségből digitális, érintőképernyős termosztátokkal szabályozható, valamint okostelefonnal és számítógéppel a távolból is elérhető, ellenőrizhető és szabályozható. Ezért csak akkor fogyaszt energiát, amikor otthon tartózkodunk, egyéb esetben átáll temperálásra és nem fogyaszt csak minimális energiát.
Elég 30 perccel a hazaérkezésünk előtt bekapcsolni a fűtést a telefonunkról és mire hazaérkezünk kellemes meleg fogad bennünket. A rendszer sugárzófűtés, mely a nap sugárzásához hasonlítható. Először a tárgyakat, az embereket és az élőlényeket melegíti fel, majd a levegő a tárgyak által melegszik fel. A szobában 22 Celsius helyett kellemesnek fogjuk érezni a levegőt már 20 Celsius fok mellett is. Olyan érzésünk lesz egy radiátoros fűtéshez képest, mintha kimennénk a tavaszi árnyékos helyről a napsütötte helyre.

fűtőfilm-infra-fűtőfilm.kis

Az EnergyFriendHome készházak 2013 augusztustól okosház elektronikával vannak ellátva. Ez azt jelenti, hogy az épületben egy Linux operációs rendszerrel szerelt szerverközpontot építünk, mely alkalmassá teszi az épületet a távfelügyeletre.
A fűtésrendszer helyiségenkénti távfelügyeletét alapesetben elkészítjük, de igény esetén a redőnyöket, a lámpákat, a háztartási eszközöket is vezérelhetjük.
Reggel a kedvenc zenénk ébreszt, bekapcsol a kávéfőző és a redőny automatikusan felgördül. Azt, hogy a gyermeke időben hazajött-e az iskolából, azt a ház okos elektronikája tárolja Önnek, tehát mindig tudhatja, hogy ki tartózkodik a lakásban. Ezenkívül még arra is lehetőség nyílik, hogy ha valaki a kaputelefont az utcán megnyomja, Ön bárhol is legyen a világban, tud majd vele kommunikálni, mintha otthon lenne.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az egész ház vezérlését Loxon miniszerverrel látjuk el, mely egy nagyméretű rack szekrényben esztétikusan, biztonságosan és átláthatóan elhelyezhető az összes kismegszakítóval és relével együtt.

miniszámítógép-miniszerver-okosház

Az épület kiváló hőszigeteléssel rendelkezik, de mit sem ér a jó hőszigetelés, ha a szellőztetésnél megszökik a megtermelt hőenergia télen, illetve nyáron pedig bejön a meleg levegő. A hővisszanyerős szellőztető rendszer az ablakok nyitása nélkül a külső levegőt úgy engedi be, hogy a belső elhasznált levegő hőmérsékletét átadja a bejövő levegőnek, de az elhasznált levegő helyett tiszta és friss levegő érkezik a lakásba teljesen automatikusan.minimál-családiház.rekuperátor.miniA képsorozat végén pedig bemutatjuk, hogy hogyan is néz ki ennek a modern családiháznak a vázszerkezete.
Igen! Jöhet a kérdés, hogy hol a tégla.

A tulajdonos már a tervezéskor úgy döntött, hogy ha modern házat épít, akkor “kilép a kőkorszakból” és egy modern és energiatakarékos építési rendszert választ az új otthonának megvalósítására.

minimál-családiház-falszerkezet1-mini

Az épület vázszerkezetét tűzi horganyzott vázszerkezetből készítettük. A beépített vázszerkezet a korszerű gyártástechnológia miatt még egy évszázad múlva is változatlan méretű és szilárdságú lesz.
Ha pedig egyszer majd elbontják, a fal, tető és födémszerkezet korlátlanul újrahasznosítható lesz, így nem károsítja sem az építkezéskor, sem a lebontáskor a környezetet.

minimál-családiház-falszerkezet2-mini

Érdekességként bemutatunk egy 3 évvel ezelőtt átadott “minimál stílusú házunkról” pár darab fotót:

kulcsrakeszhaz.somorja.6.mini

kulcsrakeszhaz.somorja..mini2

kulcsrakeszhaz.somorja-mini

minimál-könnyűszerkezetes-ház.mini

minimál-könnyűszerkezetes-ház2mini

minimál-könnyűszerkezetes-ház3.mini

Cégünk családiházak kivitelezésével foglalkozik az egész országban és Európa minden részén.
Ha szeretne egy modern és energiatakarékos családiházat kiviteleztetni, keressen bizalommal bennünket.

Referencia családiházaink előre egyeztetett időpontban megtekinthetőek.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb