„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

KiemeltKiemelt cikkeinkModern és luxus házak

Megérkezett, ezért megmutatjuk a jövő házát!

A jövő háza megérkezett! A jövő házainak kivitelezéséhez két technológia vezet, az egyik a családi ház nyomatás, a másik a moduláris ház építészet.

Most egy könnyűszerkezetes moduláris házat mutatunk be, melynek minden eleme szakít a korábbi családi házról kialakított trendekkel.

Azt azért el kell mondani, hogy a moduláris ház és a moduláris ház között hatalmas a különbség, mert nem szabad összehasonlítani a magyar cégek nagy része által gyártott víkendháznak sem megfelelő ipari hulladékot, melyet szintén moduláris háznak vagy mobilháznak, esetleg tinyhouse-nak emlegetnek. Természetesen vannak hazánkban és Európában is jó moduláris ház építő cégek, de ez az eladott építmények kis százalékát teszik csak ki.

A nappali, melynek a falai mind a két oldalon mozgathatóak – a jobb oldalon a tévépanel átordítható a másik szobából a nappaliba.

Ebben a házban belülről nincsenek kézzelfogható külső falak, mert minden falrész különböző tároló helyeket rejt magában.
A háznak konkrét falai sincsenek az alaprajzon, mert a nappali mindkét falát lehet tolni a szobák irányába így a szobák lehetnek igen kis méretűek, de akár el is tüntethetjük 10 másodperc alatt, átadva a helyet a nappalinak.

A nappali-étkező közepes méretűre nyitva.

Természetesen nincs ágy sem ami a helyet foglalná alapesetben, mert az a falból lenyitható szükség esetén. A televízió pedig akár a nappaliból, akár a szobából is nézhető, mert a saját tengelye körül átfordul a másik helyiségbe.

Mondani sem kell, hogy a ház több energiát termel, mint amit elhasznál, ja persze nem kell a hálózatra sem rákötni, mert saját TESLA áramellátó rendszere van és a tárolás is megoldott szigetüzemben.

A kinyitott ágy, mely egyébként nappal a falban van elhelyezve. A bal oldali fal mozgatható, egészen az ajtóig el lehet tolni az egész falat, csökkentve a szoba és növelve a nappali méretét.

Burkolatok kívül és belül 100%-ban ütésálló üvegből készültek, melyek több helyen monitorként működnek és a felületük érintésérzékeny touch padként üzemel.

A fürdőszobától a hálón keresztül a konyháig minden okos megoldás. Ha a fürdőben valaki elesik, akkor hívja a mentőket az okosház vagy a beállított személyt, de például a fürdőszobai tükör egy teljes értékű számítógép is egyben, a kádból pedig a zuhanyzó falában elhelyezett átlátszó monitoron filmet is nézhetünk.

A FutureHAUS udvari homlokzata
A FutureHAUS fő homlokzata
Ez egy jó kép arról, melyet egy magyar ügyfél nem tud elfogadni, mely szerint a WC vagy a fürdő belmagassága csak 210 cm, mert a gépészeti rendszereket felette el lehet rejteni az álmennyezetben
A dolgozó szoba legkisebb mérete

A konyhában a hűtőgép tudja, hogy mit kell rendelnünk és minek jár le a szavatossága, persze ha ezt előre beszkenneltük. Ha a mosogatószer kifogyóban van, akkor a ház engedélyt kér arra, hogy rendeljen belőle.

Minden fal elem önmagában a bútor is. Az ablakok fényre sötétednek.

Idegen személyek csak a tulajdonosok jóváhagyásával mehetnek be a házba, mert az arcfelismerő blokkolja az ajtónyitást egyéb esetben. A meleg ellen a ház az üvegeit képes elsötétíteni, tehát a redőnyre itt nincs is szükség.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ezt a moduláris könnyűszerkezetes futurisztikus jövő háza “FutureHAUS” elnevezésű épületet 2018-ban építette fel a Virginia Tech Egyetem, mellyel az ázsiai Middle East Solar Decathlon versenyt meg is nyerték Dubaiban. A győzelem az iskolának nemzetközi sikerért hozott és az épületet a verseny után szétszerelték, hajóra rakták, majd a Times Square-en New Yorkban újra felállították, ahol pár hónapig több millió ember láthatta. Az épület újra szétszerelésre került és a virginiai Alexandriába költözött, hogy a helyieknek is megmutathassa az iskola azt, hogy mivel lettek híresek a versenyen.

A ház egyik fő szponzora a TESLA volt. Ugye jól mutat a futurisztikus kerítéssel a háttérben az S modell?!

Az Egyesült Arab Emirátus-ok kormánya felkérésére a Futurehouse most ismét Dubajban látható a 2020-as EXPO-n, mely a vírusos időszak miatt majdnem kétéves csúszással még bő 3 hónapig megtekinthető.

Csak, hogy mennyire másként zajlik egy Solar Decathlon verseny más földrészen, mint történt ez hazánkban két éve, ott a Dubai Energia- és Vízügyi Hatóság kifizette a szállást, az utazást, az építést és a majdani bontás összes költségét az egyetemnek. Egyébként, amikor 3 éve a versenyt a csapat megnyerte, a kormánytól 90 millió forintnyi értékű pénzt vehetett át a résztvevő nyertes diákcsapat.

A fürdőszobai tükör egyben egy számítógép is

Persze semmi sem olyan egyszerű, hogy csak ide és oda költöztették a házat a diákok, mert történt egy kisebb katasztrófa is a házzal időközben. Még Virginiában akkora viharba került az épület, hogy a 12 részegységből 5 darab megsemmisült. Az idő egyre fogyott, de 50 diák beszállt az újjáépítésbe, viszont Amerikában szigorú Covid protokoll miatt egyszerre 5 fő dolgozhatott az épületen.

A konyhában főzés közben akár 3 különböző műsort is nézhetünk, ha megfordulunk, maga az asztal is egy hatalmas nagy ütésálló üveg képernyő

Az épület kivitelezésénél nem volt pénzhiány, hiszen a TESLA, a Mitsubishi és egyéb nagy vállalatok segítették a finanszírozást és a technológiák rendelkezését. Ezzel szemben a magyar versenyen induló csapatoknak az európai versenyen ilyen jellegű támogatásban nem volt részük sajnos.

A dolgozó és a nappali közötti fal is mozgatható

Az épület statikai vázszerkezete egyébként fából készült, rengeteg megújuló anyagot és újrahasznosított terméket tartalmaz, hogy ha majd egyszer lebontásra kerül, akkor ne szennyezze a környezetét. Mondjuk konkrétan ez az épület, ahogy látjuk egyfolytában elbontásra és újra felépítésre kerül, mert biztosak vagyunk abban, hogy még több országban is nagy sikert fog aratni a bemutatása.

Jobb oldalon látható a TESLA invertere és áramtároló egysége

Cégünk prémium készházakat, moduláris házakat gyárt és épít. Természetesen az itt bemutatott megoldások, mint a mozgatható fal, fényre sötétedő ablaküveg és egyéb épületautomatizálási rendszer elérhető.

A jövő háza a Time Square-en
A FutureHAUS terasza

A jövő háza New York-ban
Egy kép a FutureHAUS konyhájából
Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb