„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

családi házépítés árKiemelt cikkeink

Készház, könnyűszerkezetes ház építés árak 2024

A 2021-es évet a COVID határozta meg, majd jött a 2022-es év, amikor kitört az orosz-ukrán háború, ezzel együtt érdekes mód azonnal véget ért a COVID járvány.
Sajnos a világ egyes nagy meghatározó vezetői gondoskodtak róla, hogy ha nem járvány pusztít, akkor is legyen valami, ami az emberek életét nagyon negatívan befolyásolja, mondjuk ezt mindenféle párt elkötelezettség nélkül. A háborúval egy energiafüggőség alakult ki főként az EU-ban, mely minden termékre rányomta a bélyegét, hiszen mindent gyártunk, szállítunk.
A jövő a fenntartható és innovatív, főként természetes alapanyagok felhasználásától függ és a jövő évtől a magyar kormány is előtérbe helyezi azon technológiák használatát, melyek karbonsemlegesek és itthon készülnek.

Nagyon fontos, hogy az új házaink alapanyaga, építése, használata és majd lebontása, a teljes életciklus elemzéses számításon karbon negatív legyen és magyar és regionális építőanyagokból valósuljon meg.

Egy 100 m2-es modern építésű energia pluszos favázas vagy acélszerkezetes könnyűszerkezetes családi ház éves energia igénye nulla forint, egy alacsony energiás ház éves rezsiköltsége cca. 1120-200 ezer forint, ezzel szemben egy régi, energiapazarló B30-as téglából épült kádárkocka éves villamos- és gázszámlája 2023-2024-ben bőven egymillió forint feletti összeg lesz.  Felértékelődnek a prémium szigeteléssel és modern gépészettel rendelkező otthonok a piacon 2023-tól, hiszen a jövő évtől bevezetésre kerül a lakás és ház zöld útlevele, mely egy bankhitel igényléskor, egy értékbecsléskor hozzáadott értéket fog képviselni.

2024. év elejétől indul több családi ház építés és lakástámogatási rendszer, melynek lényege nem csak a vissza nem térítendő rész lesz, hanem inkább a kamattámogatás mértékének megemelése, hogy minimális kamatokkal törleszthessük vissza a felvett forrást a hitelintézet felé.

Véleményünk szerint az alapanyagok ára jelentősen már nem emelkedhet, mert fele annyi ház és lakás épül jelenleg, mint ami a korábbi évek tendenciája volt. Ennek ellenére a munkadíjak biztosan tovább nőnek, hiszen a pénzünk reálértéke elértéktelenedett 2023-ban.
Az építőiparban nagyon sok alulképzett és képzetlen, valamint kényszermunkás van, ezért a jó szakember egyre jobban felértékelődik, de ez magával húzza a kóklerek árát is, hiszen senki nem látott még olyan hirdetést, hogy kókler vállal házépítést olcsón. 

Tehát, ha a közeljövőben szeretne családi házat építtetni, akkor érdemes minél hamarabb belevágni a telek keresésbe, ehhez építészmérnököt tudunk ajánlani az ország különböző részein, aki majd a hatósághoz benyújtandó tervdokumentációt is elkészíti. 

Vállalkozásunk, a Kp Sales House Kft, egy tíz éves vállalkozás, de a munkatársaink nagy része 20 év feletti készházépítési tapasztalattal rendelkeznek. Cégünk többek között Európa legelismertebb cégminősítője, a Dun & Bradstreet (BISNODE) minősítésével is rendelkezik, mely kiemelten megbízható cégnek értékelte a vállalkozásunkat, ezenkívül az általunk épített családi házak rendelkeznek NMÉ, azaz nemzeti műszaki értékeléssel és tagja vagyunk az Évosznak és a MAKÉSZ-nek, ezenkívül MAKÉSZ védjeggyel rendelkezünk. 

Vállaljuk, hogy 5 munkanapon belül egyedi családi házak árajánlatát elkészítjük díjmentesen és kötelezettség mentesen. Egységes szerkezetben faszerkezetes, acélszerkezetes készházra is árajánlatot adunk. Kérjen ajánlatot tőlünk a saját családi házára ide kattintva.

Jó hír, hogy vállalkozásunk 2023. év második felében már tudta az árait csökkenteni, de az €-hoz képest a forintunk hektikus mozgásokat hajt végre, mely az év utolsó hónapjában kicsit stabilizálódni látszik.

Pár hete készítettünk egy részletesebb családi ház építési árakkal foglalkozó cikket, melyet ide kattintva elérhet. 

Nézze meg a 2022. januári családi ház építési árainkat és innovatív technológiáinkat
Cégünk által 10 éve épített könnyűszerkezetes készház, melynek statikai vázszerkezete tüzihorganyzott acélszerkezet. 
Anno készült egy videó a helyszíni szerelésről, melyet ide kattintva lehet elérni.

Akik szeretnék 2024-ben megépíteni fenntartható, környezettudatos otthonukat, az alábbi árajánlatot tudjuk biztosítani 2023-as őszi szerződés kötés esetén:

Acél vagy faszerkezetes vázkész állapot: A készházaink vázszerkezetkész, palánkolás nélküli megrendelés esetén 1-2 napos üzemi szerelés után a helyszínen 2-3 nap alatt felállításra és összeszerelésre kerülnek a tető és a falak tekintetében. Ez az állapot palánkolás nélkül acélszerkezetes kivitelezés mellett 100 m2-es családi ház esetén egyszerű nyeregtető esetén: cca. 88-94. 000 Ft / m2 közepesen bonyolult tető esetén: 94-105. 000 Ft / m2, de a legbonyolultabb tagolt tetőszerkezet esetén sem megy az ár 110. 000 Ft / m2 közötti ár fölé. 

Ha ennél nagyobb készültséget szeretne megrendelni, akkor ajánljuk a félkész vagy emelt szintű félkész készültséget. 
A félkész ház falpaneljei, tető elemei egy hét alatt készülnek el az üzemben és mérettől függően 1-2 hét alatt a helyszínen felépítjük és átadjuk azt. 
A legtöbb családi házunkat a házgyárban történő méretpontos gyártást követően félkész állapotban adjuk át a Megrendelőknek a kivitelezés helyszínén. Azért a félkész készültség a legfelkapottabb műszaki kivitelezési szintünk, mert itt vagyunk a legkedvezőbb ár-érték arányban és ez a legfenntarthatóbb. Ennek az az oka, hogy a festést, vakolást, burkolást, villamos és vízgépészetet már helyi munkaerővel általában olcsóbb elvégeztetni, hiszen a helyi munkás költségét nem terheli szállás, útiköltség, szállítási költség, hiszen helyben van a munkaerő. Ha pedig később hiba van a fűtésnél vagy a villamos rendszerben, akkor a garanciát végző szakember töredék idő alatt rendelkezésre tud állni.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A félkész családi házunk az alábbiakat tartalmazza: 
Elkészítjük a gyártmányterveket, statikát, szerelési terveket, legyártjuk üzemben a méretpontos falakat és a tetőszerkezetet. 
Kiszállítjuk az épületet a kivitelezés helyszínére, az összes falszerkezet daru segítségével felállításra kerül, melyen már rajta vannak a palánkolások mindkét oldalon, benne van a falakban a hőszigetelés és a villamos gégecsövezések is, összeszerelésre kerül a tetőszerkezet, bekerülnek az ablakok, bejárati ajtó, erkélyajtók, tetőlécezés és tetőfedés, bádogozás, párkányok. Az álmennyezeti CD vázszerkezet felszerelésre kerül és a födémbe is befújjuk a 30 cm fagyapot vagy cellulóz szigetelést. A félkész házaink a gyárban 1-2 hét alatt, majd 30-40 munkanap alatt készülnek el a helyszínen. 

Mennyibe kerül a félkész készültség 2023 őszén történő szerződés és 2024-es kivitelezés esetén?
A válasz kicsit bonyolultabb, mert függ attól, hogy mekkora az épület és mennyire tagoltak a falai és a tetőszerkezete, de általánosságban el tudjuk mondani, hogy egy négyzetméterre vetítve a félkész készültségnél 100 m2 alatti ház esetén: 270-300 ezer forint,
míg 100 négyzetméter felett 260-290 ezer forint négyzetméterenként.

Aki a külső hőszigetelt vakolatrendszert is szeretné cégünkkel elvégeztetni annak az emelt szintű félkész acélszerkezetes vagy faszerkezetes ház készültségünket ajánljuk.  
Annyiban különbözik a félkésztől az emelt szintű félkész ház, hogy az épület kívülről teljesen készen van, tehát a hőszigetelt vakolatrendszert is elkészítjük a színezéssel együtt. Ennek felára a félkész készülésséghez képest cca. 50-60 ezer forint négyzetméterenként, a tagoltságtól függően. 

Cégünk által 11 éve épített könnyűszerkezetes készház, melynek statikai vázszerkezete tüzihorganyzott acélszerkezet. 
Anno készült egy videó a helyszíni szerelésről, melyet ide kattintva lehet elérni.

Kulcsrakész családi ház kivitelezését is vállaljuk, de minden esetben megvizsgáljuk, hogy a Kedves Építtető anyagilag hogy jár jobban. Nagy távolságra a gyártó bázistól és a szakembereinktől nem vállaljuk a befejező munkát, mert az nem fenntartható, hiszen a szállás vagy útiköltség jelentős összeget emészt fel és ezt ki kell fizetni a ház áraként.

Kulcsrakész családi ház építés Pest megyében például fogadószint nélkül a bruttó alapterületre vetítve most négyzetméterenként 490-540 ezer forint között található. 

Amennyiben típusterveinket szeretné megtekinteni, az alábbi oldalakon találhat ötleteket: http://otthontervek.huhttp://ujhazak.comhttp://puzzlehome.eu
Egyedi tervére árat itt tud kérni: https://kp.hu/ajanlat/
Kollégáinkat ide kattintva érheti el: https://kp.hu/kapcsolat/

Pár darab családi vázész, félkész, kulcsrakész házat bemutatunk a korábbi évek kivitelezéséből galériaként, tehát a kis képre kattintva megtekinthető nagyobb méretben.

Készházaink vázszerkezete készülhet minősített hossztoldott vagy ragasztott fa vagy tűzihorganyzott acélszerkezetből. Azoknak, akik a betonban hisznek, egy speciális könnyített kerámiabeton készházat ajánlunk. Mindegyik kivitelezési technológiánk közel nulla energiaigényű vagy teljesen külső energia igény nélküli kivitelben felépíthető. 

Keresse kollégáinkat az elérhetőségeinken.

Újdonság, hogy nem csak acélszerkezetes és faszerkezetes készházakat tervezünk, gyártunk és építünk, 2024. januártól elérhetőek a dómházak is a palettánkban, melyek egy régi formát ötvöznek a mai korral, de a legfontosabb, hogy minden ami belekerül a ház szerkezetében a hőszigeteléssel, burkolatokkal együtt fenntartható.
Részletesebb írást itt találhat a dómházakról:Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb