„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Kiemeltkonnyuszerkezetes hazTudnivalók

Mobilház építés, mobilház értékesítés

A mobilházak szülőhazája Amerika, ahol nagyon sokat költözködnek és az emberek és a lakásról alkotott gondolkodásuk is gyökeresen más. Amerikában az emberek egy része nem adja el otthonát, ha munka miatt költöznie kell. Egyszerűen felszereli a megszokott lakás kerekeit, vagy hív egy szállító céget, majd elszállítják azt, akár a keleti partról a nyugatira.

A tengerentúlon a családi házak 8-10 százalékát teszik ki ezek az igazi könnyűszerkezetes mobil készházak.

Kép 30Érdekes tény, hogy az USA-ban már 1920-ban létezett szabályozás azokra a parkokra, ahol akár több száz ilyen mobilház is elhelyezhető. Ezzel szemben hazánkban a mai napig sem tudja a hivatal hová tenni ezeket a mobil épületeket.

Az építési telkek árai nagyon megemelkedtek az egész világon, ezért több országban kialakítottak mobilház parkokat, melyek hasonlóak egy Campinghoz, azaz, mindenkinek van egy külön kis telke és egy víz, áram és szennyvízcsonkja, melyre rákötheti a mobilházát meghatározatlan időre.

A területbérlésnek igaz itt is van ára, de nem kell egyben kifizetni nagy összeget mint egy telekvásárlásnál.

Az általunk épített mobilházak a komfortjuk alapján, semmiben sem különböznek egy jó minőségű könnyűszerkezetes, vagy téglaháztól.

Kaliforniában, az óceán partján találunk olyan mobilházat, melyért több mint egymillió dollárt kérnek.
A földért, amire leállították, havonta 2700 dollárt kell fizetnie a boldog “szegény” amerikainak, miközben szabadon teniszezhet a mobilházpark közösségi sportcentrumában.
A több elemből álló házban több hálószoba, két fürdőszoba és két nappali található. Persze a kilátásról se feledkezzünk meg.” Kattintson ide és megtekinthet egy Amerikai mobilházparkot.

Magyarországon rengeteg ember veszíti el a lakását napjainkban. Ebben a válságos helyzetben egy kisebb mobilház igazán jó megoldás lehet.
Egyszer megvásárolja készpénzért a mobil épületet, mely lényegesen olcsóbb egy téglaháznál, vagy egy panel lakásnál.
Vásárol egy hétvégi telket, vagy egy camping szerű mobilház parkba telepíti. Később ha anyagilag megteheti beköltözhet álmai otthonába, a mobilházat használhatja hétvégi háznak, vagy a későbbiekben a gyermekének jó lesz első lakásnak.
Az épületek várható élettartama 100 év feletti, tehát több generáción át használatban lehet minimális karbantartás mellett.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 
Egy általunk épített mobilház hőszigetelési értéke kétszer jobb, mint egy modern téglaház szigetelése. Mobilházaink hőszigetelési értéke teljesíti az A+ energiaosztályú házakra megszabott paramétereket.
Az alkalmazott építőanyagok minősége, statikai paraméterei megegyeznek a könnyűszerkezetes házak értékeivel, melyekre van ÉME minősítés.
A belmagasság, szobaméret is teljesíthető, melyet az OTÉK előír.
A kp.hu mobilház építési oldalát itt lehet elérni.

Manapság hazánkban is egyre nagyobb igény mutatkozik a technológia iránt, amely a mobilitáson kívül, akár kéthetes gyártási idejével, kiváló hőszigetelő tulajdonságaival is hódít. (Nagyon fontos itt elmondani, hogy  sok cég reklámoz mobilházakat azzal a marketing szövegezéssel, hogy kiemelkedően jó a hőszigetelési értékük. Ha Ön tényleg egy jó szigetelésű mobilházat szeretne, akkor minimum 15-20 hőszigetelést kell a falaknak és a födémnek tartalmaznia. Általánosan elmondható, hogy a gyártók 90%-a: 4-5 cm szigetelést alkalmaz. Ez az érték egy lakókocsi hőszigetelésének felel meg.

Az EnergyFriendHome mobilházak hőszigetelése alapkiépítésben is legalább 20cm!!!

Igazán jelentős különbség egy könnyűszerkezetes családi ház és egy mobilház között az épület alapozásában keresendő. A mobilházaknak daruzható alvázszerkezete van, a fix könnyűszerkezetes családi házaknak pedig beton alapja és aljzatbetonozása van.

Mivel a mobilházak nincsenek helyhez kötve, ezért igazán a világ nagy részén nem számítanak ingatlannak, hiszen ingóságok, ezért általában építési engedélyt sem kell rá kérni!

(A magyar törvényi szabályozást a lap alján olvashatja!)

Közúton 3 méteres szélességig könnyedén szállíthatóak akár vontathatóak is. 4 méteres szélességi méretig egyedi útvonalengedélyt lehet kérni, de ennél nagyobb épületeket elemekre bontva gazdaságos a helyszínre fuvarozni és ott két-három nap alatt összeállítani.
Mobilházakból akár több száz négyzetméteres épületek is kivitelezhetőek.
A mobilházak a jó szigetelés miatt fűtés és hűtésrendszerrel ellátva egész éves használatra alkalmasak.

A mobilházak akkor okoznak jogi problémát, ha olyan telekre telepítjük őket, ahol egyébként sem lehetne építeni építményt.
Fontos!!! Ha Ön mobilházat szeretni kiviteleztetni. Mindenképpen kérje ki a helyi építési hatóság írásos véleményét, mert hatalmas anyagi problémát okozhat azzal, ha megvásárol egy mobilházat és azt nem helyezheti el a telkén.

Jogi szabályozások:

Az egész világon nagyon kevés kivétellel a jogszabályok ismerik a mobilházak fogalmát.
Ezért a legtöbb helyen ezen ingó épületeknek létjogosultságot ad, mint például campingek, vikkend telkek, vagy mobilház parkok.
Magyarországon a jogszabály nem ismeri a mobilház fogalmát!
Az OTÉK többször lett módosítva, de ebbe nem került bele ezen épületek definíciója, ezért a mobilházakkal kapcsolatos elképzelések a legtöbb esetben  tévesek.
Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 2.§-ában megfogalmazott fogalom-meghatározás értelmében.
Építmény: építési tevékenységgel létrehozott, illetve késztermékként az építési helyszínre szállított, – rendeltetésére, szerkezeti megoldására, anyagára, készültségi fokára és kiterjedésére tekintet nélkül – minden olyan helyhez kötött műszaki alkotás, amely a terepszint, a víz vagy az azok alatti talaj, illetve azok feletti légtér megváltoztatásával, beépítésével jön létre. Az építményhez tartoznak annak rendeltetésszerű és biztonságos használatához, működéséhez, működtetéséhez szükséges alapvető műszaki és technológiai berendezések is (az építmény az épület és műtárgy gyűjtőfogalma).
Épület: jellemzően emberi tartózkodás céljára szolgáló építmény, amely szerkezeteivel részben vagy egészben teret, helyiséget vagy ezek együttesét zárja körül meghatározott rendeltetés vagy rendeltetésével összefüggő tevékenység, avagy rendszeres munkavégzés, illetve tárolás céljából.

Bővebb információ a mobilházainkról, és akciós mobilházainkat ide kattintva tekintheti meg.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

5 hozzászólás

 1. Üdvözlöm!

  Amit mi szeretnénk:

  – kb. 70 m2-es házat
  – téli időszakra is megfelelő szigeteléssel
  – 3 szobát, ami 4×3-as
  – fürdő, wc, konyha, spájz
  – 1 m2.-er mennyibe kerül, ez az egyik legfontossab kérdésem!!! (Hitel miatt)
  – a szállítás Somogy megye Barcs településre lenne
  – Ingatlannak minősül-e?
  – a szocpótámogatást lehet-e igényelni rá?
  – a gázfűtés mególdható.-e vagy a fával való füttés?
  – nappali nem szükséges, elég lenne egy kis előtér a cipőknek, és kabátoknak.
  – lehetőleg a wc. külön legyen a fürdőhelyiségtől
  – bútorozott vagy bútorzat nélküli

  Köszönöm!

 2. Üdvözlöm !

  Érdeklődni szeretnek ,hogy csak váz szerkezet is rendelhető Önöknél?
  Nekem egy 10-11mx3,5mx2,5 m magas szerkezetre lenne szükségem ,belső válasz falak szerkezetével együtt . Ilyen cölöpökre emelt hazát szeretnek építeni fa külső burkolattal,lapos tetővel. Válaszukat előre is köszönöm!

  Üdvözlettel: Györki Csaba

  1. Kedves Csaba!
   Kollégám a holnapi napon keresni fogja Önt.
   További kellemes időtöltést az oldalunkon.
   Tisztelettel:
   Zsebő Zsanett
   Kp Sales House Kft
   ügyvezető

    1. Kedves Helena!
     Kolléganőm keresi hamarosan.
     Cégünk a modern családi házakkal egyenértékű moduláris otthonokat is gyárt, melyeket a http://www.puzzlehome.eu weboldalon lehetséges megtekinteni.
     Tisztelettel: Zsebő Zsanett ügyvezető

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb