„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Akciókfagyapot hőszigetelésKiemelt cikkeink

Napelem helyett hőszigeteljen befújt farosttal, így nem lesz szükség annyi energiára!

A napelemmel megtermelt villamos energiahálózatra való visszatáplálási lehetőségét hazánkban megszüntetik a jövőhéttől.

Tény, hogy “A legolcsóbb energia a fel nem használt energia”, így abban az esetben, ha csökkentjük a családi házunk hőenergia igényét, akkor sokkal kevesebb villamos-energiára vagy gázra lesz szükségünk.

A családi házak, társasházak, ipari, kereskedelmi épületek hőenergia igényét a legegyszerűbben és így a legolcsóbban úgy csökkenthetjük, ha megfelelő födém hőszigetelést készítünk.

A ma épülő családi házak 80%-ának nem elegendő a födém hőszigetelése, egy 20-30 éves háznak pedig a legtöbb esetben egyáltalán nincs is hőszigetelése, jó esetben salakot tettek a födémbe, hogy csökkentsék a hőveszteséget. Mivel a meleg levegő felfelé igyekszik, a legnagyobb hőveszteséget a födém tudja produkálni, így gyakorlatilag az utcát fűtjük. A házaink rossz hőszigetelése, magas hővesztesége tehető felelőssé részben a klímaváltozásért és a magas CO2 kibocsátásért.

Egy családi házban az elpazarolt energia 35%-a a falakon, 20%-a az ablakokon, 10%-a padlón keresztül távozik, 35%-a pedig a tetőn, ha nem gondoskodunk megfelelő hőszigetelésről.

A padlásfödém hőszigetelése a legkisebb költségből kivitelezhető. Ez a valódi rezsicsökkentés.

A fagyapotnál természetesebb hőszigetelést sem most, sem pedig a jövőben nem tudunk ajánlani, hiszen természetes fenyőfából készül.

Hogyan készül a STEICO fagyapot szigetelés?

A puha, tűlevelű fenyőfát faforgáccsá aprítják, amelyet a termo-mechanikus eljárás során teljesen rostokra bontanak. 

Ezzel létrejön a befújásos szigetelés farostja, amelyet ezután megszárítanak, tömörítenek és zsákokba csomagolják, így már indulhat is a családiházas, társasházas telekre, ahol egy speciális nagynyomású géppel először fellazítjuk, majd befújjuk a falakba, födémbe, tetőtéri ferdesíkokba. 


A STEICO ZELL szigetelés köbméterenként 63 kg széndioxidot tud megkötni. 

Egy 100 m-es családi ház 30 cm-es födém hőszigetelésével 1900 kg széndioxidot tudunk lekötni! 

A  befújt hőszigetelés kiválóan alkalmas a födém, az üreges falszerkezet és a födémszerkezet hézagmentes hőszigetelésére, a kiváló hőszigetelés mellett a hőtároló tömeg is rendkívül magas lesz, így a nyári átmelegedés ellen a házunk legalább 3x hatékonyabb lesz a szálas kőzetgyapottal vagy üveggyapottal szigetelt épületekkel szemben.

Ez azt jelenti, hogy télen nagyobb mértékben lassítja a belső tér lehűlését, nyáron pedig a túlmelegedést. Egyszerűen fogalmazva, azonos rétegvastagság mellet akár 4-5 fokkal is hűvösebbet tart a belső terekben, mintha ásványgyapottal szigetelne.

További előnye, hogy befújáskor kisebb befújási sűrűséget használnak, ami végül csökkenti az anyagfelhasználást és ezáltal az összköltséget is.

A szigetelőréteg kialakításához a fenyőfa rostjait nagy nyomás alatt nyitottan (födémben), vagy a szerkezet zárt üregébe fújjuk, ahol pontosan hozzáidomulnak az üreg alakjához (tetőtér, könnyűszerkezetes falak), így kitöltenek résmentesen minden teret. A STEICO ZELL természetes farost nagyobb hőtároló kapacitással rendelkezik, mint bármely más befújt szigetelés.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A gépészeti vezetékek (pl.vezetékek, villanyszerelési dobozok, fűtéscsövek) fújás közben is tökéletesen kiszigetelhetőek, időigényes kézi munka szükségessége nélkül.

A STEICO ZELL befújt hőszigetelés tiszta laza farostokból áll. Ezen szálak mindegyikének megvan a természetes fa összes előnye: tartósság, stabilitás és nagyon jó hőszigetelő, hangszigetelő és hőtároló tulajdonság.
A FAROST BEFÚJÁSOS HŐSZIGETELÉS ELŐNYEI
- Szinte bármely épületszerkezet hőszigeteléséhez alkalmas
- Hatékony és ideális megoldás a szabadon fújt rácsos tetők hőszigeteléséhez
- Egyaránt használható újépítésnél és felújításnál is
- Ideális tetők, mennyezet, falak és padlók felújításához
- A legmagasabb nyári hőség elleni védelmet nyújtó hőszigetelés
- Környezetbarát, megújuló alapanyagból készül, FSC minősített erdőgazdálkodásból
- Az első épületbiológiailag is tanúsított befújt hőszigetelés
- Vágási hulladékmentes és ülepedésmentes
- A tűzgátlás természetes nem bóraxszal, hanem természetes ásványi sóval B2-es besorolás
- 1m3 fújt farost szigetelés 63 kg CO2-t köt meg, ezzel hozzájárul a klímavédelemhez

Mennyibe kerül a farost hőszigetelés anyag + munkadíja és mikor tudjuk Önnél ezt elvégezni?

Általában azt tudjuk mondani, hogy 15 napon belül a megrendeléstől számítva felvonulunk a munkaterületen és elvégezzük a fújt farost hőszigetelést.

Egy cca. 100m-es családi ház 30 cm-es födém hőszigetelését 3-4 óra alatt tudjuk elvégezni. Egy 200 m2-es födém hőszigetelés 30 cm vastagságban cca. 5 óra alatt végezhető el, ebből következik, hogy 30 cm födém hőszigetelés esetén egy munkanap cca. 350 m2 mennyiséget tudunk résmentesen bedolgozni. 

Tűzálló az anyag??? Nézze meg a videót:

A farost hőszigetelést egy speciális nagynyomású befújógéppel végezzük. A gép először a zsákból adagolt szigetelést szétbontja, majd befújja egy csővezetéken a szükséges helyre. Különbséget kell tenni, hogy nyitott födémszerkezetbe kell befújni a fagyapot hőszigetelést vagy ferde tetőtéri zárt, esetleg könnyűszerkezetes ház zárt falaiba. 

A nyitott szerkezetben a legegyszerűbb a helyzet, hiszen ott lazán a födémgerendák közé és rá vagy a rácsos tartók közé tudjuk befújni a szigetelő anyagot. 

Minden esetben pontosan az elhasznált anyagot kell fizetni.
Minden zsákban gyárilag azonos mennyiségű szigetelés található, így könnyű az elszámolás!

Ha az Ön födémszerkezetére 30 cm STEICO fagyapot hőszigetelést szeretne befújatni a cégünkkel és a ház födémszerkezetének alapterülete 150m2, akkor 0,3 méter x 150m2 = 45 köbméter lesz a befújt mennyiség. 

Nyitott födém esetében cca. átlagosan 32-33 kg/m3-es sűrűséggel kell számolni, tehát a 45 m3 mennyiséget meg kell szorozni 32 kg tömeggel, így megkapjuk az elhasznált szigetelés tömegét, mely esetünkben: 1440 kg lesz. 

1440 kg alapanyag x 740 Ft = 1 080 000 Ft
Ha ezt visszaosztjuk a köbméterre, akkor: 1 080 000 / 45 m3 = 24 000 Ft/m3 + ÁFA. Ebben az anyag- és a munkadíj is benne van!!!

Nem emeltünk árat, így a két éves áraink még mindig érvényesek!
Az alábbi árak tartalmazzák a munka- és az anyagdíjat is, függetlenül attól, hogy egy, kettő vagy akár három szintes az Ön ingatlana. 

STEICO FAGYAPOT befújásos hőszigetelés ANYAG- ÉS MUNKADÍJA ÁFA NÉLKÜL:

Az összeg az áfát nem tartalmazza. Az áfa mértéke: 27%. Minden esetben a pontos anyagfelhasználás függvényében történik az elszámolás. 

– 350-599 kg bedolgozott anyagmennyiség között a STEICO fagyapot szigetelés anyag + munkadíja: 840 Ft/kg (cca. 26 900 Ft/m3 + ÁFA)

Számolási segítség: Pl: 50 m2-es családi ház födémszigetelése 30 cm vastagságban. 50 m2 x 30 cm = 15 m3 x 33 kg/m3=495 kg x 840 Ft = 415 800 Ft, egy m2-re vetítve: 8316 Ft anyag és munkadíjjal együtt.
……..

– 600-999 kg bedolgozott anyagmennyiség között a STEICO fagyapot szigetelés anyag + munkadíja: 790 Ft/kg (cca. 25 300 Ft/m3 + ÁFA)
………
– 1000-1499 kg bedolgozott anyagmennyiség között a STEICO fagyapot szigetelés anyag + munkadíja: 750 Ft/kg (cca. 23 700 Ft/m3 + ÁFA)

Számolási segítség: Pl: 100 m2-es családi ház födémszigetelése 30 cm vastagságban. 100 m2 x 30 cm = 30 m3 x 33 kg/m3 = 999 kg x 750 Ft = 749 250 Ft, egy m2-re vetítve: 7490 Ft anyag és munkadíjjal együtt.
………

– 1500-2000 kg bedolgozott anyagmennyiség között a STEICO fagyapot szigetelés anyag + munkadíja: 730 Ft/kg (cca. 23 400 Ft/m3 + ÁFA)

Segítség: Pl: 200 m2-es családi ház födémszigetelése 30 cm vastagságban. 200 m2 x 30 cm = 60 m3 x 33 kg/m3 = 1998 kg x 730 Ft = 1 458 540 Ft, egy m2-re vetítve: 7300 Ft anyag és munkadíjjal együtt.
………

– 2001 kg bedolgozott anyagmennyiség felett a STEICO fagyapot szigetelés anyag + munkadíja: 705 Ft/kg (cca. 22 600 Ft/m3 + ÁFA)

Amennyiben ferde födémszerkezetbe, zárt mennyezetbe vagy zárt készházas falszerkezetbe kell a STEICO fagyapot szigetelést fújni, az ár 40%-kal magasabb köbméterre vetítve.

Ennek az az oka, hogy minden bordaközt meg kell fúrni, majd azt vissza kell zárni és cca. 70-80%-kal lassabb a munkavégzés sebessége, mert minden bordaközben tömöríteni kell géppel az anyagot, ezáltal a bedolgozott anyag mennyisége is sokkal magasabb, ez a cca. 32-33 kg/m3-es nyitott fújással szemben 41 – 44 kg/m3 körüli. 

A tököli telephelyünktől számított 50 km-es körzetben ingyenes a kiszállás és kiszállítási díj, ha a Megrendelt anyagmennyiség 900 kg felett van (egész Budapest és Pest megye beletartozik).

A kiszállási + kiszállítási díj egyéb esetekben: 185 Ft/km + ÁFA, a tököli telephelyünkről mérten. 

Amennyiben a bedolgozott mennyiség 1,2 tonna felett van, a kiszállási díj felét elengedjük, ha pedig 2 tonna feletti a megrendelt mennyiség, a szállítás, kiszállási díj teljesen ingyenes.

Értelemszerűen az oda-vissza utat kalkuláljuk.
 
10 m3 alatti mennyiség esetén sajnos nem tudunk munkát vállalni, csak abban az esetben, ha egy napra több munka összeszervezhető. Erről kollégáik tudnak felvilágosítást adni. 

Ha szeretne fagyapot befújt hőszigetelésre árajánlatot kapni, akkor kérem töltse ki az alábbi űrlapot és kettő nap alatt felvesszük Önnel a kapcsolatot.

STEICO farost szigetelés

Amennyiben a 2023-as családi ház építési árainkra kíváncsi, kattintson ide.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlott tartalom
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb