„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

KiemeltKiemelt cikkeinktalajcsavar

Talajcsavar betonalap helyett. Megmutatjuk mennyibe kerül a talajcsavarozás!

Ajánljuk még figyelmedbe a korábbi cikkünket a talajcsavarozással kapcsolatban, melyet ide kattintva tudsz elérni.

Ha igazán modern, gyors, környezetbarát és fenntartható alapozást szeretnél készíttetni a családi házadnak, akkor a talajcsavarozással készülő alapozási módot javasoljuk.

Gyakorlatilag az építési telken egy 100 négyzetméteres ház esetében a szakembereink 3-6 óra alatt letekerik egy speciális géppel, az általában 2 és 6 méter közötti talajcsavarokat és 2-4 óra alatt a helyére emeljük az üzemben készre gyártott favázas vagy acélszerkezetes födémpaneleket, melyekben már ekkor a 30cm (!!!)-es hőszigetelés is benne van.

Ezután csavarozott kötésekkel összekötjük a talajcsavart és a födémpaneleket, így a következő nap már építhető a moduláris- vagy könnyűszerkezetes ház a talajcsavarozásra.

Mivel szárazépítési rendszer, nincs kötésidő és a humusz is a telken marad és ráadásul még a szomszédokat sem zavarjuk, hiszen mire a munkából hazajönnek készen áll a fogadószint.

És már jön is az első kérdés?
– A talajcsavarozás olcsóbb???
A válasz a jelen cikkben rejlik, mert nem lehet egy mondatban válaszolni, de egy 2022. szeptemberi ár példával valóságosan szemléltetjük azt a jelen posztban.

A talajcsavarozás a családi ház építésben két évvel ezelőtt még olyan kifejezésnek számított hazánkban, mint 12 évvel ezelőtt a TESLA elektromos autói. Mindenki legyintett anno, hogy oké van ilyen, de ez csak egy kis piaci szegmenst érint. 2020-ban minden autógyártónak van már elektromos autója és egyre jobban azon versenyeznek a gyártók, hogy ki tud messzebbre egy tankolással eljutni és melyik autónak jobbak az önvezető tulajdonságai. Tehát az elektromos autók egy kihagyhatatlan fejlődési irányt képviselnek a közlekedésben és a környezetvédelemben. 
A betonozás nélküli alapozás pont ilyen szegmens az építőiparban, mert egyrészről akár 20 x gyorsabb, másrészről környezetbarátabb a hagyományos technológiánál.

Aki a technikai részletekre kíváncsi a talajcsavarozás tekintetében az keresse fel partnerünk oldalát akikkel mi közösen készítjük a munkáinkat vagy olvasd el a korábbi, a talajcsavarozás témában született cikkünket.

Hogyan is néz ki egy talajcsavar és a fogadószint, azaz a födémszerkezet?

Tehát a fenti utolsó képen is látható, hogy hogyan néz ki egy PuzzleHome acélszerkezetes 340 mm magasságú acélszerkezetes-rácsostartó szerkezetű talajcsavarra helyezhető födémszerkezet.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A PuzzleHome rácsostartó födémszerkezet aljára egy réteg Ecopanelt helyezünk, mely megakadályozza a bogarak, rágcsálók szerkezetbe jutását, a rácsos tartók közötti részt 300 mm STEICO, BIO minősítéssel ellátott fagyapot szigetelést fújunk, majd STEICO párafékező fóliával látjuk el és erre 1 réteg 22 mm-es OSB palánkolást csavarozunk. Az OSB palánkolás helyett két rétegű Rigips, Rigidur gipszrogstlap is elhelyezhető. A rácsostartó szerkezetek két oldalán 300 mm-es magasságú és 3 mm-es falvastagságú U profil található, melyeket egymáshoz könnyedén lehet sorolni csavarozott kötéssel.

Fontos kiemelni, hogy a PuzzleHome födémszerkezet egy modern családi ház padlószigetelésénél közel kétszer jobb hőszigetelési paraméterrel rendelkezik! Tehát nehéz pontosan összehasonlítani árban egy normál sávalappal és egy arra elhelyezett vasalt aljzatbetonozással, mert ott még nem készül, csak egy későbbi munkafázisban a vízszigetelés és a padlóhőszigetelés. A PuzzleHome födémszerkezetben már a talajcsavarozásra szereléskor adott a teljes hőszigetelés!

 • 2024-es év eleji kivitelezéssel, minden költségével együtt, beleértve a felvonulást, a szállítást, a gyártást, a telepítést, egy 100 m2-es családi ház összes talajcsavarozása, PuzzleHome födémszerkezete alsó palánkolással, hőszigetelés nélkül és felső OSB palánkolás nélkül: 99. 000 Ft/m2, azaz 9,9 millió forint/100m2.
 • 2024-es év eleji kivitelezéssel a fenti készültség, plusz a PuzzleHome padló-födémszerkezet 300 mm-es STEICO fagyapot hőszigetelése és a felső palánkolás és párafékező fólia beépítéssel együtt, anyag és díjat, szállítást is belekalkulálva: 120. 000 Ft/m2, azaz 12 millió forint/100m2.

  Az ár egy 10×10 méteres oldalhosszúságú családi ház esetében érvényes, maximum 40 centiméter vízszintes szinteltérés esetén.
  Abban az esetben, ha cca. 150 cm szintkülönbség van a ház helyén, cca. 800-900 ezer forintos felárral kell kalkulálni, mert a talajcsavarokat egymáshoz képest merevíteni szükséges.

  Annak a ténynek a vizsgálata, hogy önmagában a talajcsavar mennyibe kerül, nincs sok értelme, mert csak talajcsavarra nem lehet házat építeni.

  El kell mondani, hogy az ár összevetés egy hagyományos alapozással szemben még mindig magasabb árat eredményez. Sík terület esetében, mert egy sávalapozás, munka és anyagdíja az aljzatbetonozással együtt 2024. januári árszinten: 6-6,5 millió forint, míg egy 150 cm-es szintkülönbség esetén cca. 9-9,5 millió forint.

  A talajcsavarozás azonnal terhelhető, nem teszi tönkre a földet, nem jár szeméttel, sittel, környezetbarát, a kivitelezési idő pedig a töredéke a hagyományos megoldásnak.

A talajcsavarozás és egy méretpontos PuzzleHome padló-födémszerkezet elkészítése az építkezés helyszínén 100 m2-es ház esetén 1 napos feladat, a következő nap, már építhető rá az új ház.
Ezzel szemben egy hagyományos sávalappal készülő alapozás, lábazat, fogadószint cca. 10 munkanap alatt készül el, mely időjárás függő és utána javasolt 4-5 napig locsolni és 3 hétig legalább nem terhelni.

Talajcsavarozni a nyári 40 Celsiusban is tudunk és a téli -20 Celsiusban is, akár egy tó közepén a jégen. Ezzel szemben a hagyományos betonalapozást a nagyon nagy melegben nagyon nehéz repedésmentesen elkészíteni a gyors kötés miatt, télen pedig 0 Celsius fok alatt speciális megoldások kellenek.
Az árak ismeretében mindenki el tudja dönteni, hogy egy sávalappal vagy lemezalappal összehasonlítva, hol van a talajcsavarozással készülő ház alapozás ára. Ha a terület jelentősen eltér a vízszintestől, akkor a talajcsavarozással költséghatékonyabbak leszünk. Sík telek esetén a sávalap biztosan olcsóbb lesz, mint a talajcsavarozással készített fogadószint, de a beton alapozásnál lehetnek kivitelezési hibák, méretpontatlanságok, a talajcsavarozásnál egy 10×10 méteres épület esetében az átlóban mért eltérés 2 cm pontosságú, a magassági mérettűrés 5 mm-en belüli.

A talajcsavarozás nagy előnye, hogy nem kell a humuszt leszedni és elszállítani, azaz a talajt megvédjük, a gyorsaság, a méretpontosság, az időjárástól független kivitelezés, de mégis az egyik legnagyobb pozitívuma az, hogy később a födémpaneleket roncsolásmentesen leemelhetjük róla és a talajcsavarokat is kiszedhetjük és bármikor újra telepíthetjük.

A tűzihorganyzott talajcsavarok várható élettartama legalább 130 év. A tűzihorganyzott acélszerkezetiből gyártott födémpanel élettartama 200 év feletti, hiszen a statikai szerkezet nem érintkezik korróziót okozó anyagokkal, mint a talajcsavar.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb