„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Hydro újrahasznosított alumíniumból készült tárgyakat mutat be a milánói design héten

A 100R elnevezésű kiállítás a milánói Spazio Maiocchiban található, és a norvég márka Hydro Circal 100R újrahasznosított alumínium termékéből készült terveket mutat be. A márka szerint a Hydro Circal 100R az első olyan alumíniumtermék, amely teljes egészében fogyasztás utáni hulladékból készül, és amely ipari méretekben tömegesen gyártható.

A terméket úgy tervezték, hogy szénlábnyoma 97 százalékkal alacsonyabb legyen az elsődleges minőségű alumínium globális átlagánál. A Hydro a norvég tervező, Lars Beller Fjetland művészeti irányítását kérte a kiállítás koncepciófejlesztésének és stratégiájának vezetésére.

A Shapes by Hydro-val – a Hydro által létrehozott tudásközponttal – együttműködve tervezték a hét tervezőt, hogy olyan terméket hozzanak létre, amely tisztán extrudált alumíniumból készül, és igény szerint tömegesen is gyártható. A kiállításon látható tervek között szerepel Inga Sempé Grotte lámpája és John Tree terméktervezőtől a Billet Chair.

A további tervek közé tartozik a Max Lamb Prøve Light, Andreas Engesvik Tsuba nevű ruhaakasztója, Shane Schneck Nave 1, 2 és 3 konténersorozata, Rachel Griffin Serial nevű partíciója és a polcok felépítésére használt rendszer Philippe Malouin-tól, a T-Slot tábla.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Hydro azt állítja, hogy a Circal 100R végtelenül újrahasznosítható minőségromlás nélkül, és reméli, hogy az anyagot száz év múlva is felhasználják.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb