napi hírmorzsák

Andrew Trotter stúdió 19. századi iskolát alakított drámai családi házzá Pugliában

Boltíves mennyezetek és földszínű bútorok jellemzik ezt a pugliai házat, amelyet a Studio Andrew Trotter építésziroda egy 19. századi iskolából alakított át.

A Casolare Scarani névre keresztelt ingatlan egy 1883-as lányiskolából lett otthon, amelyet az 1960-as években elhagytak. A Studio Andrew Trotter célja, hogy a felújítással újra életet leheljen a szerkezetbe, miközben megőrzi annak eredeti jellegét.

“A felújítás előtt az iskola teljesen elhagyatott volt, belül növények nőttek, nem voltak ajtók, és a vakolat is hullott” – mondta Marcelo Martinez, a stúdió vezetője. “A ház gyönyörű volt, régi, sok karakterrel, és nem volt túl nagy sem. Úgy akartuk visszahozni az életbe, hogy közben nem pusztítjuk el a lényegét”.

Miután a stúdió néhány évvel azelőtt fedezte fel az épületet, hogy ajánlotta volna az ügyfelének, az elhagyott iskola egyedülálló tulajdonságai miatt vonzotta a stúdiót, amelyek két hagyományos pugliai épület – a lamiák és a masseriák – jellegzetességeire hasonlítanak.

Az Andrew Trotter építészeti cég arra törekedett, hogy az épület minél több eredeti jellegzetességét megőrizze, beleértve a kőből készült oszlopcsarnokot, amely boltíves mennyezettel rendelkezik, és a kertre néz.

“Igyekeztünk a lehető legjobban meghagyni a külső patinát, ahol csak lehetett” – mondta a stúdió. “Az ügyfelekkel együtt napokat töltöttünk azzal, hogy lekapartuk az évek óta hámló festékréteget, hogy felfedjük a portikusz gyönyörű kőburkolatát”.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Belül az egykori iskola boltíves mennyezetét érintetlenül hagyták, és a falakkal együtt egy helyi kézműves által készített mészvakolattal vonták be. A helyiségek földszínű burkolatokkal és bútorokkal, például hagyományos, zúzott kőből és habarcsból készült kőpadlóval készültek, ami az eredeti tervre utal.

A portikusz oldalán egy boltíves ajtó vezet a nappaliba, amely egy csillagboltozatos mennyezet alatt helyezkedik el. A szoba egyik oldalán egy meglévő, egykor főzésre használt mélyedés épségben maradt, és beépített padokkal és kandallóval ellátott ülősarokká alakították át.

Az eredeti iskola garázsának és istállójának helyére konyhát és étkezőt építettek, míg a régi szamárházban most mosókonyha található. A konyhában mázatlan narancssárga zellige csempékből készült fal található.

A Casolare Scarani egyéb helyiségei közé tartozik a fő hálószobai lakosztály, amely az első emeleten található, valamint két földszinti hálószoba. A meglévő struktúra bővítése érdekében a Studio Andrew Trotter két tömböt épített a ház hátsó részéhez, amelyekben a földszinti hálószobákhoz kapcsolódó fürdőszobák találhatók.

Forrás: www.dezeen.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb