„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

AkciókKiemeltKiemelt cikkeinkpuzzlehome ceramic liapor ház

“PuzzleHome Ceramic” Liapor, Siopor, kerámiabeton, könnyűbeton családi házak építése gyorsan és kedvező áron

PuzzleHome Ceramic ház falazata a kamionon

Liapor, Siopor, kerámiabeton, könnyűbeton családi házak építése gyorsan és kedvező áron, olvasható a cikk címében. Mi ennek ellenére egyetlen egy technológiáról szeretnénk egy rövid ismertetőt adni, de azért több néven szólítottuk ezt az építési megoldást, mert legalább ennyi néven emlegetik a piacon.

Új technológiának tűnik, de csak hazánkban, hiszen tőlünk nyugatra és északra már a 70-es évek végétől épülnek a kerámiabeton házak, csak már a modern hőszigeteléseknek köszönhetően a készházakkal vetekszik a hőszigetelése, miközben a hőtároló tömeg tekintetében szinte verhetetlen.

KÍVÁNCSI AZ AKTUÁLIS ÁRAINKRA??? Kérjük olvassa el részletesen ezt a bejegyzést és minden választ megkap. Ha további kérdése van, keresse kollégáinkat a kapcsolat menüben található elérhetőségeinken.

A PuzzleHome Ceramic házak falai és a tetőszerkezete üzemben készül méretpontos sablonokban +/- 5 mm-es méretpontossággal.

Mi, a könnyűbeton házainkat PuzzleHome Ceramic házaknak nevezzük.

Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni, akkor ez egy üzemben előállított, brutálisan nagy hőtároló tömeggel rendelkező monolit vasbeton falszerkezet, melyek akár 3,3 méter x 10 méteres méretben készülnek méretpontos sablonokban.

Nagyon fontos információ, hogy ennek a 15-20 cm vastagságú monolit “liapor könnyűbetonnak” a hőszigetelése nem sokkal jobb, mint a hagyományos vasbeton, tehát ezt hőszigetelni kell a helyszínen, mely anyag lehet grafitos vagy fehér polisztirol, táblás fagyapot vagy akár kőzetgyapot is.

A normál beton tömege, mely sóder, cement, adalékok és víz hozzáadásával készül 2200 kg +/- 300 kg/m3. A PuzzleHome Ceramic kerámiabetonban a sóder nagy szemcséi ki vannak hagyva, helyette finomabb homokból készül és 8-10 mm átmérőjű liapor kerámia darabok kerülnek adalékolásra, mely a monolit betonhoz képest hasonló szilárdságú, de lényegesen könnyebb 1600 kg/m3 körüli tömegű betont eredményez. A betonszerkezetből készülő falazat és igény esetén a födémszerkezet is beton vasháló erősítéssel készül.

Tehát a kerámiabetonnak nagyon jó a hőtároló képessége, hasonló a normál betonhoz képest, a súly könnyítése a hőszigetelést fokozza és a daruzást könnyíti, de még így is egy 8 méteres falpanel tömege 5 tonna!

A hőtároló tömeg tekintetben ennek a technológiának a hagyományos építőipari termékek között igazán nincs vetélytársa a piacon, mert 25 cm bio STEICO Protect külső falszigetelés mellett télen a legnagyobb hidegben akár 20 óra feletti hőtároló tömeggel rendelkező fal készíthető, de 25 cm grafitos EPS is túlteljesíti az EU ajánlásait hőtároló tömeg tekintetében, a hőszigetelés pedig közel kétszerese a jelenlegi szabályozásnak. Hasonló hőtároló tömegű falakat, szerkezeteket fa alapanyagból készülő hőszigeteléssel lehet elérni, például farost szigeteléssel, melyet kizárólag a prémium házakat gyártó készházas cégek használnak.

Kerámiabeton falakat daruval emeljük a helyszínen a helyére


A betonban található, a tömeget könnyítő kerámia gyöngyök kiváló páraáteresztő képességgel rendelkeznek. A kerámia könnyűbetont elkerülik az élő kártevők, rágcsálók, természetesen ellenáll a penész és a gombákkal szemben. A nyílások, nyílászárók, gépészeti szerelvények helyét egy mágneses asztalon kirekesztik a gyártás előtt. A helyszínen semmilyen falazási feladat sem történik, így vakolásra sem lesz szükség a falak belső oldalán.

Az épület állékonyságáról nem kell különösen sokat beszélni, hiszen akár 20 emeletes házat is lehet építeni belőle, de cégünk kizárólag lakásokat, házakat, irodákat készít maximum kettő szint magasságig.
Az élettartama pedig legalább 150 év!

Alapesetben a PuzzleHome Ceramic házaink “BB” vagy “AA” energetikai besorolással rendelkeznek, de napelemes megoldással AA++ besorolást is könnyedén teljesítik. Napjainkban épülő családi házak mintegy 10%-a teljesíti ezeket a követelményi szinteket.

Tudni kell, hogy a hazánkban 2022-es árszinten a “jóárúsított” földgáz és villamos energia ára a világpiacon, illetve más EU országokban a jelenlegi magyar áraknak legalább a duplája, így ha egyszer eltörlik a hatóságilag rezsicsökkentett árakat, akkor a jelenlegi energia áraknak a duplája várható.
Egy modern PuzzleHome Ceramic napelemes ház hálózati energiafogyasztása nulla, így ennél jobb ajánlatunk nincs a fűtésre és a hűtésre.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Különösen fontos, hogy az újonnan épülő ház minimális energiával üzemeljen.

A falakba előre beszerelésre kerülnek az üzemben az elektromos védőcsövezések és a szerelvénydobozok

Minden családi háznak három ára van:
– Az első a bekerülési költség, azaz az építési ár
– a második ár a rendszeres karbantartási költség
– a harmadik ár az üzemeltetési, azaz a rezsiköltség

A PuzzleHome Ceramic házak az építési költsége versenyképes az azonos műszaki tartalommal rendelkező házakhoz képest, közel nulla vagy teljesen nulla rezsiköltséggel üzemel és a gépészeten kívül nem igényel több évtizeden át különösebb karbantartást.

A falak felülete sík és méretpontos, egyszerű glettelés után belül festhető. A külső oldalon vízzáró bevonatot kap a gyárban a fal, melyre polisztirol, fagyapot vagy kőzetgyapot szigetelés is rögzíthető, majd vakolható.

Ami még nagyon fontos, hogy a Megrendeléstől számított 60 napon belül elkészítjük a gyártmányterveket, legyártjuk üzemben a ház falait és a tetőszerkezetet, valamint az összes külső nyílászárót.

Ezután az építési helyszínen 5 nap alatt felépítjük az összes falat, felszereljük a tetőszerkezetet és további 10 nap alatt elkészítjük a tetőfedést és a bádogozást.

Vázkész állapot, kedvezményes 2023-as év végi áraink:
Üzemi gyártást követően a kerámiabeton előregyártott házakat legalább egy hétig pihentetjük az üzemben, majd kiszállítjuk és daru segítségével 1-2 nap alatt az építési helyszínen az Ön által biztosított alapozásra felépítjük azt. Ennél a készültségnél már benne van az összes fal villamos szerelésének a gégecsöve a falszerkezetben, ezenkívül a tetőre felhelyezzük a tetőfóliát és ellenlécezzük azt!
Az összes kerámiabeton falszerkezet felépítése, faszerkezetes rácsos tartóval együtt 100 m2-es egyszerű nyeregtető esetén: 250 000 – 300 000 Ft / m2

Bonyolult, tagolt tetőszerkezet esetén: 14. 000 – 25. 000 Ft + Áfa/m2 felár

Szerkezetkész állapot kedvezményes 2023-es decemberi áraink:
Lapostető, félnyereg- és nyeregtető esetén: 350 000 – 390 000 Ft + Áfa/m2
Bonyolult, tagolt tetőszerkezet esetén: 14. 000 – 25. 000 Ft + Áfa/m2 felár

Kész az összes külső és belső falszerkezet, az összes villamos kábel rejtett csövezése, szerelvénydobozok üzemi szerelése, tetőszerkezet felépítése, lécezés, fóliázás, tetőfedés, bádogozás.

Külső kulcsrakész állapot megrendelése esetén 2023. decemberi áraink:
A fenti szerkezetkész készültség + összes külső nyílászáró + hőszigetelt külső vakolatrendszer.

Lapostető, félnyereg- és nyeregtető esetén: 390 000 – 440 000 Ft + Áfa/m2
Bonyolult, tagolt tetőszerkezet esetén: 14. 000 – 25. 000 Ft + Áfa/m2 felár

Az ár külső 24 cm EPS szigeteléssel és STO prémium vakolattal értendő.

Emelt szintű félkész állapot megrendelése esetén 2023. decemberi áraink:
A fenti szerkezetkész készültség + belső álmennyezet CD vázszerkezetének elkészítése és 35 cm STEICO BIO fagyapot fújt szigetelés elkészítése az álmennyezet felett.

Lapostető, félnyereg- és nyeregtető esetén: 400 000 – 450 000 Ft + Áfa/m2
Bonyolult, tagolt tetőszerkezet esetén: 14. 000 – 25. 000 Ft + Áfa/m2 felár

Az ár külső 24 cm EPS szigeteléssel és STO prémium vakolattal értendő.

Kinek javasoljuk a PuzzleHome Ceramic házainkat?
– Minden olyan embernek ajánljuk a PuzzleHome Ceramic házainkat, aki bármilyen okból nem szeretne modern könnyűszerkezetes házat építtetni, de egy modern, nagyon gyorsan felépülő, száraz technológiával megvalósuló, kiemelten jól hőszigetelt, alacsony vagy nulla rezsiköltséggel üzemelő nagy hőtároló tömeggel rendelkező otthont szeretne családjának létrehozni.
– Kerülni akarja a hagyományos értelemben vett falazással kapcsolatos “kőműves” hibák sorozatát, a helyi kivitelezés minden buktatójával együtt.
– Azoknak, akik a hagyományos házakkal szemben szeretnének egy sokkal kedvezőbb nettó-bruttó alapterület arányt elérni. Itt a vékonyabb és sokkal erősebb statikai falak miatt több a hasznos alapterület, így ezzel a technológiával épített házak sokkal kedvezőbb négyzetméter aránnyal rendelkeznek, mint a hagyományos téglából készült társaik, akár egy szoba méretet is megtakaríthatunk 100 m2-es hasznos alapterületű ház esetén.

2024-es évben a Liapor technológiás családi házaink építése az első negyedévben a fenti táblázat szerinti lesz. Amennyiben árgaranciát szeretne az egész 2024-es évre vagy a 2025-ös év első negyedévére, akkor javasoljuk mielőbb a szerződéskötést a vállalkozásunkkal.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb