Modern és luxus házak

Elhagyatott sportépületből luxus villa

A rotterdami székhelyű MASA Architects iroda elegáns lakóteret tervezett egy korábbi sportépületből. Az elhagyott egykori háborús sportépületet, amelyet az 1940 -es években építettek, korábban soha nem tervezték felújítani. Az ingatlanfejlesztők lebontásra ítélték, mivel senki sem gondolta, hogy bármi hasznosat ki lehetne hozni belőle. A Masa Architects ügyfele azonban megvásárolta az ingatlant, és úgy döntött, hogy a „haszontalan” épületet egy modern magánvillává alakítja. Ennek a térnek az élhető környezetbe való átalakítása különleges kihívást jelentett, és egyedülálló élménnyé tette ezt a projektet.

A munka az eredeti szerkezet lebontásával kezdődött. Egy inspiráló pillanat következett, amikor a falakat és a mennyezetet lecsupaszították, és feltárták az eredeti anyagok nyers szépségét, amely a fényekkel teli hatalmas térrel együtt remek kiindulópontot jelentett. A betonszerkezeteket eredetileg a sportcsarnok nagy fesztávjainak megszerzésére használták, vizuálisan növelték a hangerőt és meghatározták a belső teret. Külön helyiségekre bontani, megőrizve az eredeti tér „nagyszerűségét” kifejezetten bonyolult feladatnak bizonyult.

A szabványos válaszfalak helyett az építészek egyedileg tervezett bútorokat használtak. Ezek a bútorok szándékosan nem érintik a mennyezetet. Ehelyett üveg- vagy tükörfelületeket helyeztek rájuk, hogy vizuális folytonosságot teremtsenek azáltal, hogy az eredeti mennyezet átvágja az egész teret, miközben kellően elszigeteli a helyiségeket. Így egy hangulatos, emberi léptékű környezet jött létre, amely zavartalanul hagyta az eredeti tér vizuális folytonosságát.

A természetes anyagokból készült egyedi, méretre készült bútorok különféle, egymással összefüggő tereket hoznak létre, mindegyik egyedi hangulattal. A belső tér és a kert közötti határ szándékosan halvány a vizuális folyamatosság elvét követve. Az ablakokat, amelyek kezdetben nem érték el a padló szintjét, átvágták a talajszintre, nagy nyílásokat létrehozva a homlokzat mentén. A polírozott, fényes betonpadló tükrözi a nagy ablakokat, amelyek könnyedség és nyitottság érzését keltik, oly módon, hogy a természet „belép” és gazdagítja a belső teret.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A szabadtéri kert fedélzete a belső tér padlószintjéig folytatódik. A 4-5 méter magas bambusz sor egyfajta puffer teret hoz létre, amely elválasztja a villát a környező bérházaktól. A luxus villa elegáns, fedett wellness részleggel büszkélkedhet a ház végében, ahonnan a fekete keretezett ablakokon át a nappali helyiségbe nyílik “belátás”.

A nappali oldaláról az üvegfal tetejére helyezett 3 méter magas tükörfelület a végtelen mennyezet optikai hatását kelti, vizuálisan kibővítve a teret. Új fémhomlokzatot adtak hozzá a tökéletes szigetelés érdekében, lehetővé téve a téglafalak “meztelen” felületének megőrzését és a meleg hőmérséklet fenntartását a házban. Az utcáról láthatatlan villa nagyszerű, egyedi tereket kínál, valószínűleg a város egyik legnagyobb lakóházaként.

Forrás: www.archdaily.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb