„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

Brutalista stílusú villa, mely a Yucatán-félsziget barlangjainak “természetes szépségét” testesíti meg

A mexikói Espacio 18 Arquitectura iroda egy betonból épült nyaralót tervezett Tulumban, amelynek egyik mennyezetén egy kör alakú ablak nyílik, amelyből egy úszómedence látható.

A Villa Cava egy erődszerű, a brutalizmusból merítő ház, amelyet buja növényzet vesz körül Tulum Aldea Zamá negyedében. A deszkából készült betonnal burkolt otthon két szintre oszlik, és egy tetőkertet is tartalmaz.

Az Espacio 18 a ház tervezésekor a cenoték – a mexikói Yucatán-félszigeten található ősi, vízzel teli, elsüllyedt mészkőgödrök és barlangok – alapján tervezte meg a házat. A beton egy olyan időtálló, karbantartás nélküli építészetre való törekvés eredménye, amely alkalmazkodik Tulum párás környezetéhez, valamint a hurrikánokhoz.

A “lakható szoborként” jellemzett Villa Cava-ba a látogatók egy geometrikus bejáraton keresztül lépnek be, amelyet két meglévő fa köré építettek, és amely egy lépcsőházhoz vezet. Ezt a folyosót egy feltűnő, kör alakú ablak világítja meg a mennyezeten, amely alulról egy úszómedencét tár fel. Kék színű fény szűrődik át a nyíláson, és erősíti a barlangi hangulatot.

Az első emeleten egy nyitott konyha, egy dolgozószoba és egy szellős élettér található, ahol az otthonba belépve az úszómedence is látható. A privát hálószobákat és fürdőszobákat a második szint tartalmazza, ahol a kilenc méter magas mennyezet és a válogatott tetőablakok rengeteg természetes fényt vetítenek a belső terekre.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Kayla Pongrac belsőépítész ezekben a terekben a világos fa hangsúlyokat és semleges tónusú bútorokat választotta, míg a sima betonpadló és a falak az otthon homlokzatát idézik.

A tető további szabadtéri ülőhelyeket biztosít, és kilátást nyújt a környező fákra. A homlokzat különböző területeiről vaskos, cikkcakkos betonformák állnak ki, fokozva a lenyűgöző külső megjelenést. Az Espacio 18 egy kanadai fiatal párral együttműködve tervezte a villát, akiket vonzott Mexikó.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb