„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

Luxus villa egy olajfamezőn, a Balzar Arquitectos által

Az Olivos House a környezet, az ügyfél és az építészet fúziója. Lakóinak története sajátos, és erősen kötődik a városhoz.

Quesa Valencia belsejében található régió, egy kis mediterrán falu, arab eredetű. Az eredetileg barcelonai tulajdonosok gyermekkorukban több nyarat is a régióban töltöttek. Amikor újra meglátogatták a várost, újra kapcsolatba kerültek az emberekkel és a környezettel, innen ered az Olivos House története.

A telek a város városi területének peremén található, és összekötő kapocsként szolgál az épített és a vidéki területek között. Ez az utolsó városi olajmező a település szélén, így nagyszerű projektlehetőséget kínál. Az egyemeletes ház a különböző építészeti eszközök révén teljesen integrálódik a környezetbe, három udvarral, amelyek az égre és az olajfákra néznek, ugyanakkor magánéletet biztosítanak.

A mediterrán kultúrára és a meleg éghajlatra jellemző nagyméretű tornác véd a nyugati hőségtől, és átmenetként funkcionál a belső és a külső tér között. Egy nagy hosszanti platform medencével az olajfaligetekre nyúlik, és látványos kilátással rendelkezik a naplementére. A nagy ablakok összekötik a hozzáférést, a kertet és az udvarokat a ház összes belső terével.

A projekt kiemelkedik a belső és a külső közötti kapcsolatával. Minden belső tér vizuálisan kapcsolódik a látványos olajbogyóföldhöz, amely annyira jellemző a régióban. Így varázslatos látvány, kapcsolatok, fények és árnyékok jönnek létre, miközben az olajbogyómező mindig a ház főszereplője.

Ez a kapcsolat minden helyiségben más és más. A nappali tér és a hozzáférés közvetlenül kapcsolódik a tornáchoz és a platformhoz egy nagy motoros üvegen keresztül. A lakosztály hálószobája, a hozzá tartozó kiszolgáló fürdőszobákkal, két további privát udvaron keresztül kapcsolódik a külvilághoz.

A víz erős jelenléttel bír a házban. A kültéri medence egyik végén félköríves, és félig kupolával fedett. A tornácról nyílik, és a ház kertjét képező olajfaligeteken keresztül húzódik. A fürdő a beltéri medencével, a fürdőszobákban a nagy ablakok melletti kültéri zuhanyzókkal teszi élményszerűvé a házat. Mindkét medence hőmérséklet-szabályozó rendszerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi a fürdést az év bármely évszakában.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A projekt nagyon egyedi összetevője az anyagok, színek és textúrák. A terrakotta tónusok dominálnak a padlón és a homlokzaton, a környezettel való harmonizálásra törekedve. Az egzotikus márványok, mint az iráni travertin, a sárgaréz és az olajzöld ácsmunkák kontrasztot alkotnak, és a helyhez illő, egyedi hangulattal töltik meg a teret.

A ház Steel Frame acélszerkezeti rendszerrel valósult meg. Egy innovatív rendszer, amelyet az Egyesült Államokban széles körben használt “Balloon Frame” építési rendszer ihletett, amely gyorsabb és tisztább építkezést tesz lehetővé. A felhasznált anyag egy horganyzott acélprofil, amely a ház teherhordó szerkezeteként funkcionál, valamint a homlokzatot és a belső válaszfalakat is képezi. Ezenkívül a 18 méter hosszúságú nappali térben lévő nagyszerű fény megmentése érdekében egy nagyméretű fémgerendázatot rendeztek be.

A projekt megtervezésekor az energiahatékonyság volt a legfontosabb. A ház megfelel a “Passivhaus” szabványoknak, és minimális az energiafogyasztása. A passzívházakat különösen magas szintű komfort jellemzi, nagyon alacsony energiafogyasztás mellett. Ezt elsősorban a környezetbarát elvek alkalmazásával érik el: nagy teljesítményű ablakok, megfelelő szellőzés, szigetelés, tömítettség és csökkentett hőhíd kialakítás.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb