„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Újabb Dubai Expo 2020 projektet hoztak nyilvánosságra

Santiago Calatrava spanyol építész és mérnök az Egyesült Arab Emírségekben megrendezett Expo 2020 kiállításon mutatta be projektjének terveit. A 15 000 négyzetméteres szerkezet a “mozgás áramlásának szimbolikus értelmezése”, amelyet gondosan kidolgozott vonalakkal és terekkel terveztek, amelyek illeszkednek a környezetébe. A nemzeti emlékmű célja, hogy magával ragadó, multiszenzoros élményt nyújtson a látogatók számára építészeti szempontból, valamint integrált filmes funkciókkal, megismertetve őket az Egyesült Arab Emírségek történetével, kultúrájával és futurisztikus újításaival.

A szerkezet központi témájának, a “mozgás áramlását ábrázoló szárnyaknak” a fordításához a tetőszerkezet egy héj és egy portálkeret közötti hibrid rendszerből áll, amely 28 szárnyból áll. A szárnyak 3 percen belül kinyithatók, 110 és 125 fokos tartományban. A mechanizmust tekintve 46 hidraulikus hajtómű aktiválja a szárnyak forgását, dugattyúként funkcionálva. Aktiválás után a hidraulikaolajat átnyomják ezeken a hajtóműveken, kiterjesztve a dugattyúkat, hogy a szárnyakat teljes kapacitásukig kinyissák.

Calatrava elkötelezettségét a fenntartható tervezés iránt az Egyesült Arab Emírségekben gyártott és a tetőszerkezetbe integrált fotovoltaikus panelek emelik ki. Amellett, hogy esztétikailag vonzóak, ha a nyitott szárnyakkal egybe vannak építve, az utóbbiak védelemként is szolgálnak az esőtől és a homokviharoktól, amikor zárva vannak, és elnyelik a napfényt az energiatermeléshez.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A szerkezet másik építészeti jellemzője az Oculus tetőablak, amely 27,8 méter magasságban helyezkedik el, és tükrözi az Expo 2020 logójának formáját. Amellett, hogy az Oculus természetes napfényt biztosít a térben, rácsok veszik körül, amelyek véletlenszerű tüzek esetén kinyílnak. A szerkezet középpontjában egy csiszolt gömbszerű tér található, amely egy emelőplatformos nézőteret tartalmaz. A platform támogatja a belső üléseket, és az audió-vizuális élmény során az egyik emeletről a másikba szállítja a közönséget.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb