„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

Egy luxus, minimalista szerkezet, Costa Rica trópusi környezetében

A QBO3 Arquitectos által tervezett Black Pearl House csodálatos példája annak, hogy a modern építészet hogyan tud harmonikusan illeszkedni egy trópusi környezetbe.

A tervezőcsapat a forma tisztaságának kiemelésére összpontosított a racionalista jellemzők, például a derékszögek és a pontos dekompozíciók alkalmazásával, olyan látványt teremtve, amely integrálódik a természeti környezet kiemelkedő pontjaival. A cél az volt, hogy újraértelmezzék a terület trópusi életstílusát, áramvonalas és kortárs vonalakat használva, amelyek a belső tereket a tájjal ötvözik.

A Costa Rica-i Guanacaste városában, Cerro de San Juan városában található házat buja növényzet veszi körül, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a tengerre. Az építészeti tervezés megragadja a terület egyedi tulajdonságait, és minden teréből maximálisan kihasználja a tengerre nyíló kilátást. A házba belépve érezni lehet a kapcsolatot a természeti környezettel.

A projektben helyi anyagokat alkalmaztak az építészet és a környező természet harmonikus integrációja érdekében, anélkül, hogy a környezet természetes esztétikáját megváltoztatnák – ezen anyagok kiválasztása lehetővé tette a természet és az építészet zökkenőmentes integrációját a környezetbe, torzítások nélkül. A házhoz való hozzáférés egy természetes kőúton keresztül hangsúlyozza a természet átjárhatóságát és az épülettel való összeolvadását, harmonikus és kiegészítő kapcsolatot teremtve az építészet és a természet között.

A Black Pearl úgy lett megtervezve, hogy elősegítse a lakók jólétét és kapcsolatát a természeti környezettel. Az építészeti tervezés szilárd alapokon és innovatív elképzeléseken alapul, hogy hatékonyan integrálja a természetet és az építészetet.

A dupla magasságú teraszon a lakók páratlan kilátást élvezhetnek a tengerre és a környező természeti környezetre. A tömör falak és a széles vízszintes és függőleges nyílások kombinációja jellemzi ennek a háznak a kialakítását. Az innovatív mikrocement-technikák gondos alkalmazása, valamint a fém és az üveg elegáns és finom használata az anyagok és textúrák harmonikus fúzióját eredményezi, amely modern és trópusi hangulatot kölcsönöz a szerkezetnek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A teraszt úgy tervezték, hogy olyan hely legyen, ahol a lakók pihenhetnek és élvezhetik a természettel való kapcsolatot, elősegítve ezzel fizikai és mentális jólétüket. Szerkezetének célja, hogy zökkenőmentesen illeszkedjen a természeti környezetbe, a tágasság és a frissesség érzetét keltve. A terasz építészeti részletei hozzájárulnak a pihenés és a természettel való kapcsolat kellemes élményéhez.

Ez a projekt egy kortárs trópusi oázis, amely kivételesen ötvözi a modern építészetet és a természetet. A helyszíntől kezdve az építészeti tervezésen át az anyagválasztásig minden a természeti környezettel való fenntartható integráció elérésére és a lakók jólétének elősegítésére összpontosított. Kiváló példája annak, hogy az építészet hogyan tud harmonikusan és tisztelettudóan illeszkedni a természethez.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb