Zöld hírek

Egy bioklimatikus otthon, Tenerife szigetén

A legfontosabb fenntarthatósági adatok a passzív elemek kialakításához kapcsolódnak. Optimális tájolás, a környezetből származó anyagok felhasználása és a nulla energiaköltség.

A madridi székhelyű Ruiz Larrea y Asociados Bioclimatic Dwelling projektje nagyrészt helyi anyagokat, alkalmazott; vulkanikus pozzolán, mint szigetelőanyag és burkolat a higrometrikus tetőkhöz, ellenőrzött fakitermelésből származó kanári fa burkolja a felületeket, és őshonos növényzettel borított betonlap, melyet egy csepegtető rendszer tart nedvesen, elősegítve a párolgást, és így biztosítva a betontömeg állandó hőmérsékletét, elkerülve a sugárzás hatását a túlzott napsugárzásnak kitett tömegek belsejére.

A jótékony időjárási viszonyok miatt a házban nincs fűtés vagy légkondicionálás. Bioklimatikus hangsúlyt fektettek a levegő megújulásának és a hidrotermikus szabályozásának szabályozására, valamint a tájba való integrálásra a környezetbe és a parkból származó szélenergia hasznosítására a lakásfogyasztás számára.

Az optimális formák a következetesen magas szélnyomás elleni védekezésének, az orientációk és a helyi anyagok optimalizálása, valamint a projekt térbeli, táji és kompozíciós kapcsolatainak megfelelően lettek kialakítva. Az ACS panelek áramkör, számítógépes berendezések akkumulátorok és generátorok a fotovoltaikus panelekhez, amelyek a déli tornác összecsukható előtetőibe vannak beépítve (nem lettek telepítve, mivel a lakás a park szélmalmainak energiáját használja).

Valójában a ház a rugalmas és átalakítható tér egy nagyon erős geometriai lábnyom a földön és a passzív rendszerek között, amelyek megpróbálják fokozni a levegő megújulását, a hűvös tengeri szellők irányítását és szabályozását, hogy hűvös árnyékot biztosítsanak, hogy megakadályozzák a hő felhalmozódását az anyagokban, és valójában nagyon természetesen reprodukálják a kényelmi feltételeket, amelyeket a természet gyakran biztosít egy olyan helyen, amelyet ésszerűen használunk.

Forrás: www.dezeen.com


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb