„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

Szögletes fémtetők adnak menedéket a Malik Architecture indiai házának

Egy szaggatott fémtető burkolat védi a nagy, nyitott teraszokat a Lateral Verandah House-ban, az indiai Pune közelében található lakásban, amelyet a helyi Malik Architecture stúdió tervezett.

Az otthon egy meredek, sűrűn erdős területen fekszik, ahonnan drámai kilátás nyílik a keletre fekvő Tung Fort romjaira, közel a stúdió egy másik lakóprojektjéhez. Erre a történelmi erődre utalva a Lateral Verandah House nyers bazaltkőből készült talapzatra épült, amely a helyszín lejtőjén lépcsőzik, hogy fokozatos szinteltolódást hozzon létre.

Ennek a kőnek az ismertsége és történelmi alkalmazása mindenféle menedékhelyen, a falusi otthontól az erődökig, ezeket a nehéz elemeket épített tájképpé változtatja. Mindenhol vannak utalások a környezetre és a múltra.

Az otthon két szintre szerveződik, az alvó- és gépészeti helyiségek a kőalapzatban kaptak helyet, a nagy teraszokra nyíló lakóterek pedig a világos és nyitott felső szintet foglalják el. A domboldalon lefelé haladva kissé lépcsőzve és forogva ezek a lakóterek észak felé egy nagyméretű, végtelenített medencét ölelnek körbe, amelynek szélén egy fából készült terasz húzódik. A teljes magasságú ablakok és a fa paravánokkal árnyékolt üvegajtók lehetővé teszik, hogy az alsó hálószobák egy nagy fa körüli védett teraszra nyíljanak.

A Lateral Verandah House szögletes tetőszerkezetét acéloszlopok és bordásgerendák kombinációja támasztja alá, amelyeket láthatóan hagyott hullámlemezek borítanak. Ezeket a lemezeket pontokon átszúrták, hogy a fény bejusson, illetve a fák át tudjanak rajta nőni.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“A tető követi a lépcsős lábazatot, ahogyan alkalmazkodik a fokozatos szinteltolódáshoz” – mondta a stúdió. “Hullámzik, eltolódik, kitér, lebeg, és lehetővé teszi a domb és a meglévő fák áthaladását, mivel árnyékot ad, és keretbe foglalja a közeli és távoli kilátást.”

A külső anyagkontrasztok a belső terekben is érvényesülnek. A felső szintek minimális, kortárs kivitelben üvegből és fehér falakból állnak, míg az alsó szintet a szabadon hagyott kőmunkák és a beton határozza meg.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb