„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Zöld hírek

Hulladékból stílusos padlóburkolatok és szőnyegek 

A kortárs építészetben az újrahasznosítás kívánatosból elkerülhetetlen szükségletté vált. Ez a változás főként a növekvő klímaválságnak köszönhető, amelyet a hulladék állandó jelenléte (amelynek a kezdeti felhasználáson túl nem találtak más felhasználási módot) még inkább hangsúlyoz.

Ez a szemlélet ösztönözte a hulladékok különböző kontextusokban történő újrafelhasználására szolgáló innovatív anyagok létrehozását. Figyelemre méltó példa a szőtt padlóburkolatok és szőnyegek esete, ahol a Bolon 1949-ben tett egy lépést előre azzal, hogy textilhulladékot stílusos termékekké alakított át. Azóta is folytatják az anyaginnovációt, ötvözve a hagyományos padlóburkolati ágat a fenntartható kreatív tervezéssel.

A svéd családi tulajdonban lévő dizájncég 75 éve alakítja át a hulladékot prémium minőségű, szőtt padlóburkolatokká és szőnyegekké. Kezdetektől fogva az általuk készített anyagoknál az innovációt és a fenntartható fejlődést helyezik előtérbe, ami oda vezetett, hogy elismerik kreatív tervezési megközelítésüket, miközben a nyersanyagoktól a gyártásig megőrzik a környezettudatosságot.

A vállalat 2020-ban azt a célt tűzte ki, hogy 2028-ra felére csökkenti az éghajlatra gyakorolt hatását, és biztosítja, hogy minden termék legalább 50%-ban újrahasznosított anyagot tartalmazzon. Az anyaginnováció határait feszegetve jelentős előrelépést értek el 2024-ben azzal, hogy 68%-ban újrahasznosított anyagokat építettek be a teljes termékkínálatukba, és nem csak a kiválasztott hiánypótló kollekciókra korlátozódtak.

Minden termékünk 68% hulladékanyagot tartalmaz, minden négyzetméteren nulla klímakitettséggel. Tudjuk, hogy az újrahasznosított anyag a megoldás mind az éghajlat, mind a körforgás szempontjából.

A zöld folyamatokat figyelembe véve minden gyártás a svédországi Ulricehamnban található, klímasemleges gyárban történik. A létesítmény száraz üzem, ahol a párásítókhoz használt vízen kívül semmilyen folyadékot nem használnak. Ezenkívül zárt hűtőrendszerrel rendelkezik, amely vízfogyasztást nem igénylő adalékanyagok nélkül működik. A felhasznált villamos energia kizárólag megújuló és tanúsított forrásokból származik, ami garantálja, hogy a teljes termelés klímasemleges. Ezenkívül az éves energiaszükséglet 25%-át a gyár tetején elhelyezett napelemekből nyerik.

Környezetvédelmi elkötelezettségüknek megfelelően, valamint a nyersanyagok szállításából és ártalmatlanításából eredő szénlábnyom csökkentése érdekében a legtöbb első osztályú beszállító kevesebb mint 250 km-re található a gyártóüzemektől. Ennek megfelelően padlóburkoló termékeik teljes életciklusuk során megfelelnek a szigorú kibocsátási előírásoknak.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A fenntarthatóság mindig is a márka DNS-ébe volt beágyazva. Az idei év során izgatottan vezették be a BIO-forrásból származó PVC-t, az újrahasznosított PVC-t és a márványlapgyártásból származó újrahasznosított krétát. 

A Bolon folyamatos innovációra való törekvése során továbbra is rendületlenül halad a fenntartható designélményt nyújtó víziója felé. A vállalat hangsúlyozza, hogy az elmúlt néhány évben jelentős beruházásokat eszközölt egy szakértői csapat összeállításába, hogy környezetvédelmi céljait megvalósítható stratégiákká és kézzelfogható eredményekké alakítsa.

Kétségtelen, hogy az épített környezetben a fenntarthatóság felé vezető út a kreativitás és az együttműködés útjává válik, ahol az újrahasznosítás előmozdítása a tervezőiparban alapvető fontosságúvá válik. Ez azt jelenti, hogy túl kell lépni a puszta hirdetésen, és ehelyett az egyes tervezők, építészek és vállalatok elképzeléseiben tükröződő szerves cselekvéssé kell tenni.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb