„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Zöld hírek

Kenderszigetelés és bioalapú anyagok a kompakt otthonban, a Woonpioniers által

Az amszterdami Woonpioniers stúdió természetes anyagokat és előre gyártott elemeket használt a Sprout Ruben & Marjolein házban, amely egy nyitott, üvegházszerű térfogatot tartalmaz.

A stúdió Sprout koncepciójának prototípusaként épült hollandiai otthont úgy tervezték, hogy minél több bioalapú anyagot tartalmazzon, beleértve a fa vázszerkezetet és a kender szigetelést.

A Woonpioniers által tervezett ház alapja egy moduláris forma, amelyet szállíthatónak és adaptálhatónak szántak, és részben előregyártott egységekből áll, amelyek meghosszabbíthatók vagy lerövidíthetők, valamint összekapcsolhatók és egymásra helyezhetők. Az Olstban található prototípushoz a cég egy kis házat készített, amely egy kétszintes, egyszintes tetővel fedett térfogatból áll.

A tervezési és építési projektként megvalósított otthont a lakókkal együttműködve tervezték, és minimális térelrendezéssel, valamint visszafogott, természetes anyagpalettával rendelkezik. Az otthon nagy részét ezüstszínű fa lécekkel burkolták, kivéve a ház egyik végén található félig szabadtéri lakótér és terasz. A tér felső szélei körül üveg tölti ki a faszerkezetet, hogy egy felülvilágító ablakot hozzon létre, míg alatta fakeretbe foglalt üveg tolóajtók ülnek.

Az üvegházszerű térfogaton belül a stúdió egy étkezővel egészítette ki a kültér felé nyitottnak tervezett étkezőt, valamint egy privátabb irodát, amelyet fapanelekkel burkolt falak választanak el az étkezőtől.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A másik falon egy további, fakeretbe foglalt üveg tolóajtó vezet a fából készült és sárgára festett asztalosmunkákkal és méhsejtmintás hátfallal díszített konyhába. A konyhán túl, a folyosóval szemben egy fából készült lépcső található, a földszinti fürdőszobával szemben, fa szekrényekkel.

A felső szinten egy teraszos területet alacsony, lejtős mennyezettel koronáztak meg. Az otthon üvegházszerű részében félemeleti szintként funkcionáló teraszról kilátás nyílik az alatta lévő étkezőbe, valamint egy üvegtetőn keresztül az égre nyíló kilátást keretezi.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb