Modern és luxus házak

Amerika legdrágább ingatlanja 295 millió dollárért kerül árverésre

Az Egyesült Államok legdrágább otthona, amely annyira kolosszális és egyedi, hogy nem hivatalosan “The One”-nak nevezték el, hamarosan árverésre kerül, és jó néhány ingatlanrekordot megdönthet. A Los Angeles környékére néző, tízezer négyzetméteres ingatlanra 295 millió dollár (61 471 800 000,00 magyar forint) a kikiáltási ár, ami messze felülmúlná a jelenlegi rekordot, a 238 millió dollárt, amit a milliárdos hedge fund báró, Ken Griffin fizetett 2019-ben New York-i penthouse-áért.

Az elmúlt 10 évben a fejlesztő Nile Niami és cége, a Crestlloyd által épített The One több lett, mint amit kezelni tudott, mivel végül 2021 októberében több mint 180 millió dolláros adósságot felhalmozó, 11. fejezet szerinti csődeljárás alá került az ingatlan. Vesztesége nyereséget jelent a következő helyéhes milliárdos számára, különösen azért, mert a Bel Air-i ingatlant korábban akár 500 millió dollárra is becsülték. A nagyságrendet nehéz felfogni. Csak az 550 négyzetméteres fő hálószoba nagyobb, mint átlagban világ lakosságának az egész háza. A rezidencia többi része további 20 hálószobát, 42 teljes fürdőszobát és hét félfürdőt foglal magába. És mivel sok szoba 8 méter belmagasságú, a ház valóban megfelel grandiózus nevének.

“A The One azért érdemelte ki a becenevét, mert egy ilyen méretű és nagyságrendű otthon egyszerűen nem épülhet többé a Los Angelesben a The One építése idején elfogadott, villa. ellenes törvények miatt” – mondja az egyik társlistázó ügynök, Branden Williams a The Beverly Hills Estates-től. “3,8 hektárral rendelkezni Bel Air csúcsán, akadálytalan 360 fokos kilátással minden egyes szobából, páratlan”.

Ahogy az egy, a Fehér Háznál kétszer nagyobb otthonban elvárható, a The One minden elképzelhető kényelmet tartalmaz, így inkább hasonlít egy privát üdülőhelyre, mint otthonra. Az öt beltéri és kültéri medence, valamint az otthon három oldalát szegélyező vízcsatorna mellett a kültérhez tartozik még egy 1000 négyzetméteres fedélzet, egy golfpálya és egy 121 méter hosszú szabadtéri futópálya.

Belül a helyiség egy részét egy wellnessközpontnak szentelik; egy játékteremnek, egy négysávos bowlingpályának, egy 40 férőhelyes mozinak, egy teljes értékű fodrászszalonnak és wellness részlegnek, 10 beltéri és kültéri bárnak, sőt, még egy hatalmas éjszakai klubnak is otthont ad. Az ingatlan emellett egy teniszpályával, egy 10 000 palackos borospincével és egy 30 férőhelyes garázzsal is büszkélkedhet. Tartalmaz egy rendezvényteret/jótékonysági pavilont is, amely Williams szerint tökéletes arra, hogy a “világ legjobb filantrópjai jótékonysági rendezvényeket tartsanak anélkül, hogy elhagynák a birtokot”.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

“A kényelem felbecsülhetetlen erőforrás, így egy olyan ingatlan megvásárlása, amely gyakorlatilag minden kényelmi szolgáltatással rendelkezik, lehetetlen számszerűsíteni, mivel még soha nem volt ilyen” – mondja Aaron Kirman, a Compass társlistázó ügynöke.

A Concierge Auctions szervezésében a The One február 28-tól március 3-ig foglaló nélkül áll árverésre. A komoly vevőknek 250 000 dollárt kell előre átutalniuk, és a licitáláshoz bizonyítaniuk kell vagyonukat. További információk és képek a Compass weboldalán találhatók.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb