„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az infravörös fotók vattacukor- csodaországgá változtatják Franciaországot

A Versailles-i kastély kipirult fűvel és rózsaszín ‘pattogatott kukorica’ fákkal. Normandia fehér sziklái skarlátvörös növényzettel. A Mont Saint-Michel átalakulva egy kavargó rózsaszín és kék Csipkerózsika-várrá. Ezek mind részei annak a fantáziadús új világnak, amelyet Paolo Pettigiani olasz fotós “Infraland” című sorozatában közvetít.

Miután már olyan helyeken, mint New York, Peru és az Alpok, alkalmazta infravörös kamerás képességeit, hogy jól ismert tájak fantasztikus változatait hozza létre, Pettigiani nemrégiben egy franciaországi útra indult, és mindenhol vattacukor színű ecsettel festette meg a környező földrajzi tájakat.

“Az Infraland hétköznapi helyeket alakít át az emberi érzékelés és tér által nem korlátozott szürreális tájakká, amelyek megújítják a nézők világról alkotott elképzelését, hogy megkérdőjelezzék a valóságot, ahogyan mi látjuk” – írja a művész a honlapján. “Meghívás a tudás és az emberi kapcsolatok további felfedezésére új nézőpontokkal és új szemmel”.

Pettigiani rózsaszínű képeit Richard Mosse fotós munkássága és a Kongói Demokratikus Köztársaság katonáiról készült híres Kodak Aeorchrome infravörös képei ihlették egy évtizeddel ezelőtt. Azokon a fotókon a katonák egyenruháját és a mögöttük lévő afrikai füveket a vörös és a rózsaszín különböző árnyalataiba változtatták, a “valóságot” abszurditássá mutálva, és az ismerős dolgokat meglehetősen furcsává téve. Pettigiani egy digitális fényképezőgép és egy olyan szűrő segítségével, amely blokkolja az 590 nanométernél kisebb hullámhosszúságú fényt, hasonló hatást hoz létre a tájképekkel. Ezen az objektíven keresztül a zöldek rágógumi és cukorka árnyalatúvá válnak, a valós élet fantáziadús változatát létrehozva.

“Az Infraland egy 2015-ben indult hosszú távú projekt, amely a láthatatlan meglátásának témáit vizsgálja, és amelyet az a vágy vezérel, hogy felfedezze az ismerős helyeket, áttörve az érzékelés kapuit a terület grafikai és vizuális feltárása révén. Ezeket a képeket egy infravörös fotózásra átalakított teljes spektrumú kamerával készítettem: a tudomány és a kreativitás fúziója, amely a fény elektromágneses sugárzását rögzíti… az emberi szem számára nem látható” – magyarázza Pettigiani.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Franciaországról készült fotói segítenek a nézőknek egy alternatív univerzumot meglátni, ahol egy provence-i szív alakú fa levelei valójában rubinvörösek, és a környező levendulamezők fuscia jegyekben kiáltanak. Pettigiani utazásai során a francia Alpokban található Sisteronba is eljutott, ahol a hegyoldalakat és a fákat bíborvörösre festette. Hasonlóképpen, a bretagne-i partvidék kezelésében az északi tengerpartot trópusi szigetté változtatja, széles, borszínű fürtökkel.

A művész jelenleg Olaszországban él, és az általa alapított No Panic kreatív ügynökség művészeti igazgatójaként tevékenykedik. Miután 2014-ben diplomázott a torinói Politecnico Egyetem formatervezés és vizuális kommunikáció szakán, fotográfiai képességeivel a fény megfigyeletlen hullámhosszainak szépségében kezdett el elmélyedni. Munkái, köztük a folyamatban lévő “Infraland” projektje, egyéni és csoportos kiállításokon szerepeltek Párizsban, Milánóban, Torinóban és New Yorkban.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb