Háztartási ötletek

A kifordított ültetvényes, mely vizuális művészeti elemmé alakítja a növények gyökereit

Nem minden növénynek van szüksége talajra. Valójában néhányuk akkor fejlődik a legjobban, ha gyökereinek állandó hozzáférése van a vízhez és a levegőhöz. A Terraplanter nevű innovatív termék egy egészséges mikro-élőhelyet teremt kedvenc szobanövényeidnek, miközben feltárja, ami általában a felszín alatt rejlik: a gyökereiket.

Ha volt valaha fűfejed, akkor számodra ez a koncepció nem lesz annyira idegen. A terrakotta ültetvényes légáteresztő, nedvességet hordozó közeget kínál, amely megadja a növényeknek az összes szükségleteiket. A Terraplanter terméket a felületének egyedi gyémántmintája különbözteti meg, amelyre ránőhetnek a szívósabb növények gyökerei.

„Az alapkoncepció az volt, hogy egy új fajta otthont hozzunk létre növények számára” – magyarázzák a tervezők. „Egy olyan darabot ami egyszerű, tiszta, kevés karbantartást igényel és hidroponikus -föld nélküli-. A kulcs a hidroponika és a porózus anyag fogalmának ötvözése volt. Elkészítettük saját szabadalmaztatott kerámia anyagunkat, amely éppen a megfelelő mennyiségű porozitással és higroszkópos fogékonysággal rendelkezik, hogy a víz áthaladjon az anyagon, és lehetővé tegye a növénynek az anyag felületén történő növekedését. ”

„Több prototípust is készítettünk a magvakkal és növényekkel való teszteléshez. A tesztelés után megvizsgáltuk a termék fejlesztésének lehetőségeit, és finomítottuk az algoritmust és a tervezést, hogy a legoptimálisabb megoldáshoz juthassunk.”

A választott növényeket a Terraplanterben négyféle módon indíthatod el: a páfrány spóráinak a felületére való dörzsöléssel, egy futónövény köré csavarásával, gumiszalag segítségével, a gyökeres növények apró ágainak rögzítéséhez, vagy hagyományosan, a külsejének, magvakkal való befedésével. Különböző típusú páfrányok, moha, fű, orchidea, begónia és más növények, amelyek talaj nélkül képesek növekedni, otthonosan fogják magukat érezni az ültetvényes állandó nedvességtartalmával.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ezt a lépést követően csak fel kell tölteni a Terraplantert vízzel, és ráhelyezni a fedelet, amely tisztán tartja a vizet és megakadályozza a párolgást. A szabadalmaztatott terrakotta-szerű kerámiaanyag a víz nagy részét felszívja, szükség szerint kieresztve azt a növény gyökereihez.

A Terraplanter legmenőbb része az, ahogyan a gyökereket növekedésük során láthatóvá teszi. Egyes növények annak külsejét apró gyökerek vastag szőnyegével takarják le, míg mások a felületi mintázathoz képeznek, szinte szobrászati élményt biztosítva.

A Terraplanter eddig közel 4,5 millió dollárt gyűjtött össze Kickstarterként a kezdeti termelés finanszírozására. A kampány lejártát követően a terméket eladásra bocsátják majd a nyilvánosság felé is. A felajánlható támogatás összege jelenleg 59 dollártól (18.000 forint) kezdődik, bár a terméket végül 80 dollárért (24.000 forint) dobják majd piacra.

Látogass el Instagram oldalukra, ahol ötletes képeket találhatsz a termék felhasználási módjairól!

Forrás: www.dornob.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb