„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Mole Architects pajtaszerű nyaralót hozott létre egy suffolki tanya udvarán

A Mole Architects brit stúdió megalkotta az Alde Valley Barn-t, egy téglával burkolt nyaralót egy suffolki tanya udvarán, amely a 17. századra nyúlik vissza.

A négy hálószobás ház egy acélvázas istállót helyettesít, amelyet a 20. században az angliai Aldeburgh városában lévő farmhoz adtak hozzá. Az építészeti cég tervei szándékosan egyszerűek, utalva a lecserélt istálló építészetére, miközben tiszteletben tartják a mellette lévő fő 17. századi parasztházat.

Az Alde Valley Barn fa szerkezetű, hagyományos oromzatos téglaburkolattal burkolt, tolóajtókkal, nagy ablakokkal és fekete fapanelekkel tagolt. A Mole Architects a szerkezetet belülről szabadon hagyta, de kívülről elrejtette a téglaburkolattal, amelyet úgy választottak, hogy visszaadja a környező építményeket a tanyaudvaron.

Belül az Alde Valley Barn földszintjén négy hálószoba található, míg a fenti emeleten nappali, kényelmes és nyitott terű konyha és étkező található. A szinteket lift és lépcső köti össze. A legfelső szint kétoldalt egy erkélyre nyílik, hogy megörökítsék a reggeli és esti napsütést, így a lakók “a nap különböző időpontjaiban másképp tapasztalhatják meg a házat”.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az Alde Valley Barn szénlábnyomának minimalizálására irányuló stratégia részeként a farostot szigetelésként használják, a tetőn lévő fotovoltaikus panelek pedig villamos energiát termelnek, amely hozzájárul az energiaellátáshoz.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb