fbpx
Home / házépítési tudnivalók / Mennyi egy családiház energiafogyasztása?

Mennyi egy családiház energiafogyasztása?

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

green-houseRengeteg emberben felmerül a kérdés, hogy most egy panel lakásban lakik és ha el szeretne költözni egy családiházba, akkor miben változik meg a havi rezsiköltsége.

Először is tudni kell, hogy milyen az új családiház, amibe költözik, mert van egy fogyasztása a háznak a fűtés tekintetében és van a háztartási fogyasztók által elfogyasztott energia.

A fűtésköltség az több dologtól is függ. Függ a ház hőszigetelésétől, a beépített anyagoktól és annak kivitelezési minőségétől, a fűtési rendszertől, tájolástól, stb.
Az egyéb villamos fogyasztók költségét lentebb tárgyaljuk.

Természetesen nagyban befolyásolja a a lakók száma és a használat módja is, mert van aki 20 Celsius fokban szeret élni, vagy aki 22 Celsius mellett is fázik.

  • Egy régi B30-as téglából készült családiház fűtésköltsége 12 hónapra leosztva cca. 45 – 48 ezer forint/hó — 540 – 570, 000 Ft/év
  • Egy modern üregestégla falazóblokkból készült családiház fűtésköltsége 12 hónapra leosztva cca. 24 – 26 ezer forint — 288 – 312, 000 Ft/év
  • Modern kiemelten energiatakarékos könnyűszerkezetes ház 40 cm fal és 30 cm mennyezet hőszigeteléssel 12 hónapra leosztott fűtésköltsége: 12 – 13 ezer forint/hó — 144 – 156, 000 Ft/év

Megjegyzés: A fenti árak központi gázfűtés esetén érvényesek! Elektromos fűtés esetén az alkalmazott technológiáktól függően 10-35%-os felárral kell számolni. Geotermikus energia alkalmazása esetén a gázfűtési költségek cca. 50-60%-kal csökkentett értékével kell számolni.

Egy modern, kiemelten energiatakarékos családiház éves szinten akár 400 ezer forintot is megtakaríthat Önnek és Családjának, csak a fűtés tekintetében.

Lássuk milyen fogyasztók vannak még a lakásban és ezek mennyit fogyasztanak?

háztartási készülékek fogyasztása

Nézze meg mennyit fogyaszt a klíma, a légtisztító, a kenyérsütő, a mikró és a hűtőgép, valamint a többi lakásban használt elektromos eszköz.mennyit fogyasztanak a háztartási gépeink

Milyen legyen az új készülék, amit vásárolok?

Abban az esetben ha lecseréli egy régi elektromos készülékét, akkor mindig figyeljen arra, hogy energiatakarékos eszközt válasszon. Egy energiatakarékos otthon akár 70-75%-kal kevesebb energiával üzemeltethető, mint egy olyan, ahol erre nem fordítottak figyelmet.

. Építtesse velünk kiemelten energiatakarékos családiházát.

Referencia képeink Referencia videóink Így épül fel egy energiatakarékos családiház ÁRAJÁNLATKÉRÉS TÍPUSTERVEK ÁRAJÁNLATTAL
Ha már rendelkezik saját tervekkel, akkor egyedi árajánlatot készítünk. Ha típusterveink után érdeklődik, kérjük válassza a "típustervek" menüpontot.
EnergyFriendHome készházaink bemutatása
Műszaki tartalom Készházaink előnyei
SZERKEZETKÉSZ HÁZÉPÍTÉS CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS
CSALÁDI HÁZ ÉPÍTÉS 6 KÜLÖNBÖZŐ TECHNOLÓGIÁVAL

MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI RENDSZER, MINŐSÍTÉSEK

ISO MINŐSÍTÉS:

A KP Sales House Kft a megrendelők még magasabb szintű kiszolgálásának érdekében "lakó- és nem lakó épület építése" területen minőségirányítási rendszert vezetett be és alkalmaz, mely megfelel az MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány követelményeinek.___________________________________

MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS:

Cégünket, Európa egyik vezető üzleti információ szolgáltatója a Bisnode "A" kategóriás (A – Creditworthy) vállalkozásként minősítette. Az A tanúsítványra a magyar piacon csupán a cégek 7,44 %-a jogosult. Velünk az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata alacsony. A Bisnode az aktívan működő vállalkozásokat 300 mutató alapján vizsgálja, és napi szinten minősíti. A mutatók négy nagy csoportja: demográfiai adatok, pénzügyi eredmények, negatív és jogi események, és fizetési tapasztalatok.

Ne mindig csak azt nézze, hogy márkás legyen, vagy szép legyen, hanem az energiatáblát is vegye szemügyre, valamint érdeklődjön szakembereknél és a különböző fórumokon.

Már egy-egy osztállyal magasabb készülék is jelentős megtakarítást jelenthet. Kötelező a csomagoláson a készülék átlagos fogyasztását is feltüntetni.

Nézze meg, hogy mekkora különbségek vannak egy 1992-es gyártású háztartási gép és egy mai, már minősített energiaosztályú készülék között a fogyasztás tekintetében.

Energiaosztályok, avagy az EU címke ABC-je
Energiaosztály Összehasonlítva egy 1992-es gyártású, átlagos készülék energiafogyasztásával
A++ (2004-től) Kevesebb, mint 30%
A+ (2004-től) 30-42%
A 42-55%
B 55-75%
C 75-90%
D 90-100%
E Akár 10%-kal több
F Akár 25%-kal több
G Több mint 25%-kal több

A fentieket figyelembe véve kijelenthető, hogy az elektromos fogyasztók is legalább annyira befolyásolják a ház energia költségét mint a fűtésrendszer esetében a ház hőszigetelési paraméterei és a kivitelezés minősége és technológiája.

Ma már nulla energiával működő családiházat is tudunk kivitelezni. 2013- as árszinten 26 millió forint összegből aktív házat építhet!

Részletek: http://kp.hu/zero-energia-haz-25-millio-forintert/

A táblázat elkészítéséhez segítséget nyújtott az Energiapersely.hu weboldal.

. Budapestről új helyre költözött a bemutatótermünk és a készház gyárunk!

Új címünk: 2316. Tököl, Vince Tanya.
(Tököli Hév megállótól 250 m-re.)
Info: 06-20/444-44-24.

Az alábbi Google térkép segít a navigációban.


Hétfőtől-Péntekig 8-17 óráig Szombaton reggel 9-13 óráig vagyunk személyesen a bemutatóteremben elérhetőek.
A telefonos ügyfélszolgálatunkat minden nap 18 óráig elérheti.

Ajánló

Családi ház építés árajánlat bemutatása és amit tudni kell ezzel kapcsolatosan

Naponta több tucat kérdést intéznek a Kedves házépítő Érdeklődők, hogy mennyibe kerül a családi ház …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..