házépítési tudnivalókHírek

Mennyi egy családiház energiafogyasztása?

green-houseRengeteg emberben felmerül a kérdés, hogy most egy panel lakásban lakik és ha el szeretne költözni egy családiházba, akkor miben változik meg a havi rezsiköltsége.

Először is tudni kell, hogy milyen az új családiház, amibe költözik, mert van egy fogyasztása a háznak a fűtés tekintetében és van a háztartási fogyasztók által elfogyasztott energia.

A fűtésköltség az több dologtól is függ. Függ a ház hőszigetelésétől, a beépített anyagoktól és annak kivitelezési minőségétől, a fűtési rendszertől, tájolástól, stb.
Az egyéb villamos fogyasztók költségét lentebb tárgyaljuk.

Természetesen nagyban befolyásolja a a lakók száma és a használat módja is, mert van aki 20 Celsius fokban szeret élni, vagy aki 22 Celsius mellett is fázik.

  • Egy régi B30-as téglából készült családiház fűtésköltsége 12 hónapra leosztva cca. 45 – 48 ezer forint/hó — 540 – 570, 000 Ft/év
  • Egy modern üreges tégla falazóblokkból készült családiház fűtésköltsége 12 hónapra leosztva cca. 24 – 26 ezer forint — 288 – 312, 000 Ft/év
  • Modern kiemelten energiatakarékos könnyűszerkezetes ház 40 cm fal és 30 cm mennyezet hőszigeteléssel 12 hónapra leosztott fűtésköltsége: 12 – 13 ezer forint/hó — 144 – 156, 000 Ft/év
    Természetesen ma már teljesen nulla külső energiaigényű házakat is tudunk kivitelezni, melyek rezsiköltsége valóban nulla forint! Egy ilyen ház felépítése 2022-es nyári árszinten 55-60 millió forint, beleértve az alapozást, a napelemes rendszert és a teljes kulcsrakész prémium kivitelezést. 

Megjegyzés: A fenti árak központi gázfűtés esetén érvényesek! Elektromos fűtés esetén az alkalmazott technológiáktól függően 10-35%-os felárral kell számolni. Geotermikus energia, hőszivattyú alkalmazása esetén a gázfűtési költségek cca. 50-60%-kal csökkentett értékével kell számolni.

 

Lássuk milyen fogyasztók vannak még a lakásban és ezek mennyit fogyasztanak?

háztartási készülékek fogyasztása


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


Nézze meg mennyit fogyaszt a klíma, a légtisztító, a kenyérsütő, a mikró és a hűtőgép, valamint a többi lakásban használt elektromos eszköz.mennyit fogyasztanak a háztartási gépeink

Milyen legyen az új készülék, amit vásárolok?

Abban az esetben ha lecseréli egy régi elektromos készülékét, akkor mindig figyeljen arra, hogy energiatakarékos eszközt válasszon. Egy energiatakarékos otthon akár 70-75%-kal kevesebb energiával üzemeltethető, mint egy olyan, ahol erre nem fordítottak figyelmet.

Ne mindig csak azt nézze, hogy márkás legyen, vagy szép legyen, hanem az energiatáblát is vegye szemügyre, valamint érdeklődjön szakembereknél és a különböző fórumokon.

Már egy-egy osztállyal magasabb készülék is jelentős megtakarítást jelenthet. Kötelező a csomagoláson a készülék átlagos fogyasztását is feltüntetni.

Nézze meg, hogy mekkora különbségek vannak egy 1992-es gyártású háztartási gép és egy mai, már minősített energiaosztályú készülék között a fogyasztás tekintetében.

Energiaosztályok, avagy az EU címke ABC-je
Energiaosztály Összehasonlítva egy 1992-es gyártású, átlagos készülék energiafogyasztásával
A++ (2004-től) Kevesebb, mint 30%
A+ (2004-től) 30-42%
A 42-55%
B 55-75%
C 75-90%
D 90-100%
E Akár 10%-kal több
F Akár 25%-kal több
G Több mint 25%-kal több

A fentieket figyelembe véve kijelenthető, hogy az elektromos fogyasztók is legalább annyira befolyásolják a ház energia költségét mint a fűtésrendszer esetében a ház hőszigetelési paraméterei és a kivitelezés minősége és technológiája.

Teljesen nulla rezsiköltséggel működő házunkat bemutató cikk: https://kp.hu/nulla-forint-rezsikoltsegu-haz-50-millio-forint/Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb