CSOK 2021CSOK 2024CSOK+Falusi CSOKHírek

Itt az új CSOK 2024

Megjelenik az új családtámogatási rendszer

A kormányinfón pár perce elhangzott, hogy 2015 óta 233 ezer család vette igénybe a támogatási formákat, ezáltal 754 milliárd forintot költött az állam erre.

A kormány átalakítja a lakástámogatási rendszert.

A falusi csok-rendszer megmarad, viszont az ötezer fő feletti településeken “csok+” néven új, kamattámogatott hitelkonstrukciót vezetnek be.

A hitel gyerekszám függvényében 15-30-50 millió forint lesz. 3% lesz a kedvezményes kamat. Az első közös otthon megvásárlásakor elegendő 10 százalék önrésszel rendelkezni. A futamidő 10-től 25 évig terjedhet

Az első közös otthon esetében – részben az infláció fékezése érdekében is – 80 millió forintos határt húztak meg. Lakásbővítés vagy új lakásba költözés esetén 150 millió forint az értékhatár. Felújítás, bővítés esetén 20 százalék önrészre lesz szükség.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

További kedvezmény, hogy az első évben nem kell tőkét törleszteni, csak a kamatot fizetni. Ha megszületik a gyermek, akkor a hitelfelvevők egyéves hitelmoratóriumot kérhetnek. A második gyermek születése esetén, valamint minden további gyermek után 10 millió forintot elengednek a tőkéből. 

A falusi csoknál egységesítették a gyermekek után járó, vissza nem térítendő támogatás rendszert.

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb