„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Zöld hírek

Macdonald Wright egy alacsony energiafelhasználású otthont prototípusát hozta létre Londonban

A londoni Macdonald Wright Architects stúdió egy hackney-i telken hozta létre az alacsony energiaigényű és erősen szigetelt Library House projektet.

A stúdió alapítója, James Macdonald Wright számára bérleménynek tervezett kétszintes otthont egy négy méter széles telken építették, amelyet korábban szeméttelepként használtak a műemlékvédelem alatt álló Clapton könyvtár mellett.

A projekt célja az volt, hogy bemutassa, hogyan lehet egyszerű, de robusztus anyagok felhasználásával megfizethető, alacsony energiafelhasználású házat létrehozni. Az építészeti cég ki akarta használni a lehetőséget arra, hogy a jövőbeli projektjeihez felhasználva tanulmányozza az otthon energiateljesítményét, amelynek alapterülete megegyezik “egy átlagos brit lakáséval”.

A stúdió a Conker Conservation tanúsított Passivhaus tervezővel együttműködve úgy alkotta meg a Library House-t, hogy megfeleljen az Association for Environment Conscious Building (AECB) szabványnak. A szabvány arra összpontosít, hogy egyszerű technikák és technológiák alkalmazásával 70 százalékkal csökkentsék az épület működési szén-dioxid-kibocsátását az azonos méretű és tipológiájú átlagos brit építményhez képest.

“Az AECB útvonalat választottuk a Passivhaus helyett, mert ez egy praktikusabb és megfizethetőbb utat kínált a kiváló teljesítmény eléréséhez. Az AECB építési szabvány azoknak szól, akik nagy teljesítményű épületeket szeretnének létrehozni széles körben elérhető technológiával” – magyarázta Macdonald Wright.

Ezt a szabványt a lakás erősen szigetelt külső burkolatának kialakításával teljesítették, amelyhez egy Passivhaus-minősítésű bejárati ajtó, valamint háromszoros üvegezésű ablakok és tetőablakok társultak.

A hő megtartása érdekében a ház mechanikus szellőztetést is alkalmaz hővisszanyeréssel (MVHR). A ház 1,3 ACH@50Pa légzáróságot ér el, ami lényegesen kevesebb, mint az Egyesült Királyság építési előírásai, amelyek 10 ACH@50Pa vagy annál kisebb légzáróságot írnak elő. Ez az 50 pascal nyomáskülönbség mellett óránként végrehajtott légcserék számát jelenti.

A lakás kiegészül egy elektromos kazánnal a kiegészítő fűtéshez és egy fotovoltaikus rendszerrel, amelyből a felesleges villamos energiát a nemzeti hálózatba táplálják.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A házban a befejezés óta magánbérlők laknak. A villanyszámlát azonban a Macdonald Wright Architects felügyeli és fizeti. A stúdió kiszámította, hogy “a ház fűtéséhez szükséges működési energia a tizede egy új építésű ház jelenlegi építési szabványok szerinti igényének”.

A Library House-t úgy tervezték, hogy a szomszédos vörös téglás könyvtár és a fehér házak sorának arányait, stílusát és részleteit tükrözze. A fehér, meszelt téglafalazathoz kívülről rozsdabarna színű Corten acéllemez párosul, amely a bejárati ajtót és az első emelet perforált napellenzőjét foglalja magába.

Az egész Library House-ban használt anyagokat úgy választották ki, hogy minimalizálják a karbantartási igényt és csökkentsék a lakás megtestesült szén-dioxid-kibocsátását. Ez magában foglalja a Porotherm agyagblokkból készült pártfalak és a faszerkezet használatát, valamint a belső felületeket, például a Blue Lias kőpadlót, valamint a fenntartható forrásból származó douglas fenyő és lucfenyő részleteket. A belső falakat túlnyomórészt a Porotherm agyagtégla falazat fölé simított parge-bevonattal fejezték be, ami textúrált felületet ad, és hozzájárul az otthon magas légzáróságához.

A Macdonald Wright Architects reméli, hogy a Library House “méretezhető prototípussá” válik, és a jövőbeni, különböző léptékű projektjeikhez ad majd tájékoztatást.

“Minden egyes projekt, amelyet megvalósítunk, a következőre is hatással van” – magyarázta Macdonald Wright. “A Porotherm blokk és a Larsen Truss használata segített nekünk olyan külső burkolatépítési technikák kifejlesztésében, amelyeket most nagyobb léptékű tervekben fejlesztünk tovább. A külső burkolatszerkezetek építési minőségére, légzáróságára és hőteljesítményére összpontosítva csökkenthetjük a teljes építési költséget, és magasabb szintű fenntarthatóságot érhetünk el” – folytatta.

Forrás: www.dezeen.com



Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb