Home / Hírek / Megdöbbentő tények – Magyarországot kirabolták

Megdöbbentő tények – Magyarországot kirabolták

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

Pár nappal ezelőtt született meg ez a cikk a hir.ma és a Hetek című újságban, mely megdöbbentő adatokat közöl Magyarországról.

A cikkből kiderül, hogy a rendszerváltás óta ez az ország egy szabad préda.
Bizonyos körök szabadon garázdálkodhattak és garázdálkodhatnak, mert az alábbi tények magukért beszélnek.

A rendszerváltást követően hazánkból 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba.

Forintban is leírjuk, hogy a nagyságrend mégjobban érvényesüljön. A 242 milliárd dollár, az:  48, 000, 000, 000, 000, azaz 48 ezer milliárd forint. Ha átlag 200 forintos árfolyamot veszünk alapul.

A világon a 12. helyen áll a kirabolt országok között Magyarország. Ez megdöbbentő tény.

A világon legkorruptabbnak hitt országok, mint Ukrajna, Törökország és Kazahsztán csak utánunk jön a sorban.

A teljes államadósságának két és félszeresét engedtük ki külföldre. 

John Christensen készítette ezt a kimutatást, aki a Tax Justice Network igazgatója. Közgazdász, korábban offshore bankár volt.

Többéves kutatás után a héten jelent meg az első átfogó világjelentés az adóparadicsomokba menekített magánvagyonokról. Az igazságos adózásért küzdő, vezető közgazdászokból és bankszakemberekből álló Tax Justice Network civil szervezet azt állítja, hogy 2010 végén legalább 21 ezer milliárd dollár értékű magánvagyon rejtőzött offshore számlákon. Ez az összeg – ami csak a pénzeszközöket vette számba, és nem tartalmazza az offshore ingatlanokat, jachtokat és céges tulajdont – megegyezik az Egyesült Államok és Japán együttes éves nemzeti össztermékével (GDP).

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható: http://hir.ma/belfold/bunugy/magyarorszagot-kiraboltak-itt-vannak-a-tenyek/14313

Ajánló

Építőipari szélhámosok, megbízhatatlan kivitelezők. Készül a feketelista…

Cégünk 30-35 saját szakemberrel és 10 állandó alvállalkozóval dolgozik, melyek összesen 40 saját dolgozót alkalmaznak. A ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.