Home / Hírek / Hogyan lesz pármilliós termőföldből több milliárdos ipari földterület

Hogyan lesz pármilliós termőföldből több milliárdos ipari földterület

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

Először is kell hozzá kormány közeli barát, mert enélkül nem fog sikerülni.

Ilyet régen és most sem lehet véletlen megcsinálni, hiszen mi átlagos földi halandók azon infókról nem értesülünk, hogy hol épül hamarosan egy áruház, egy gyár, hol fog elmenni egy autópálya szakasz, vagy bármi olyan dolog, ami megtízszerezheti, vagy megszázszorozhatja az ingatlan értékét pillanatok alatt.

Győrben Borkai Zsolt polgármester közeli ügyvéd ismerőse mégis megsejtette, hogy hol kell földet vásárolni, sőt még az Önkormányzat is betársult mellé tulajdonos társnak.

Persze az ingatlan már nem az említett ügyvéd nevén van, hanem egy offshore cég által tulajdonolt Kft-ben.

Apropo az ügyvéd úr egészen véletlen a Fidesz országos szervezetének is intézett már ezt-azt korábban. Milyen érdekes, hogy mindig ott van fejlesztési terület, ahol kormány közeli emberek vettek pár hete, hónapja földeket.

Rákosfalvy Zoltánnak hívják a szerencsés ügyvédet, aki megszagolta ezt a hatalmas aranyat érő földet. De mondjuk, hogy ez a véletlen műve.
 
Mert hát lehet szerencséje az embernek. Látom mosolyog, mikor ezt olvassa. Na de, tudják Önök, hogy mennyi idő alatt lehet szántóból ipari területet készíteni?
 
Eláruljuk, hogy ez a folyamat minimum 2-3 év, de általában 3-5 év közé tehető. Több tucat hatóság a környezetvédelmisektől a repülőtéri igazgatóságig bezárólag. Csak egy-egy egyeztetés több hónap. Persze, de nem Győrben, mert itt a 3 év megtizedelődött.
 
Valamiért minden szakhatóság hipp és hopp láss csodát hozzájárult a beruházáshoz és megengedte, hogy kivonják művelési ágból a földeket és más célra hasznosítsák. Erre szokták mondani, hogy minden szentnek saját maga felé hajlik a keze.
 
Az Audis földterülettel kapcsolatban a HVG is nyomozni kezdett, megkeresték az ügyvéd urat, valamint a polgármestert is, de mindketten nyári szabadságukat töltik.
 
Önöknek mi a véleménye???
Ígérjük folytatni fogjuk az ügy ismertetését…
 

 

Ajánló

Építőipari szélhámosok, megbízhatatlan kivitelezők. Készül a feketelista…

Cégünk 30-35 saját szakemberrel és 10 állandó alvállalkozóval dolgozik, melyek összesen 40 saját dolgozót alkalmaznak. A ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.