„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Egy faház sértetlen maradt a Hawaii tűzben, miközben körülötte minden más megsemmisült

Hawaii Lahaina településen hatalmas tűz pusztított, mely 114 ember életét követelte és többszáz embert nem találnak.

A brutális tűzvész elpusztította Lahaina történelmi városának nagy részét. Ezt a mostani tűzet Hawaii történetének legrosszabb természeti katasztrófájának nevezik.

Egy városrészben jól látható a légifotókon, hogy minden autó és ház ki van égve, gyakorlatilag minden megsemmisült, de egy darab ház teljesen épen áll a romok között.

Ebben a régióban az egyetlen egy családi ház, mely megmenekült a tűzvésztől az egy faház, mely több mint 100 évvel ezelőtt épült.

Sokan azt gondolhatják, hogy ez Photoshop kép, de a kép és a történet igenis valódi.

De, hogy lehet, hogy egy faház élte túl a tűzvészt és minden más elpusztult a környezetében?


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az okok több tényezőn alapulnak. Az egyik, hogy ez a faház egy évvel ezelőtt fel lett újítva és a bitumenes zsindelyt fémlemez fedésre cserélték, az udvarról a belógó fákat lemetszették és a ház körül folyami kő burkolat volt és nem aljnövényzet.

Tehát az esetből is látszik, hogy nem az a lényeg, hogy az adott családi ház miből épült, hanem, hogyan van az elkészítve, betartották -e a követelményeket, a szakma szabályait.

A tűzoltóparancsnok elmondta, hogy a tűzben faágak estek a tetőszerkezetekre, ahol a bitumenes fedést gyorsan lángra robbantották, melyet utána már nem lehetett megfékezni. A házaspár nem tartózkodott a városban a tűzesetkor, ők is a televízióból látták, hogy az összes szomszéd elvesztette a házát, az ő otthonuk pedig sértetlen maradt.

Érdekességként megemlítjük, hogy az általunk és más MAKÉSZ-es tagok által épített favázas és acélszerkezetes készházak, akár 120 perces tűzvédelmi határértékkel is rendelkezhetnek. Alapesetben 60 perces tűzvédelmi határértékű falakat és födémeket készítünk.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb