Home / Hírek / Devizahitel - perek - lehetőségek / Kásler Árpád mai napja a NAV-nál telt, mivel tanúként hallgatták ki a banki adó vizsgálat ügyében

Kásler Árpád mai napja a NAV-nál telt, mivel tanúként hallgatták ki a banki adó vizsgálat ügyében

Tetszik a Kp.hu?

Tetszik a cikk?

Mint már arról hírt adtam, ma a Nemzeti Adó és Vámhivatalnál voltam tanúként beidézve Budapestre, tanúmeghallgatásra a banki adó vizsgálati ügyben.

Ma nem a több mint hatoldalas vallomásomat ismertetem, hanem azt ami a jegyzőkönyvön kívül elhangzott és megtörtént.

Délelőtt tíz órára voltam behívatva és pontosan tíz órakor beléptem a hivatal ajtaján. Azt mondanom sem kell, hogy fémdetektori és táskaátvizsgálás után lehet csak tovább menni. A civil ruhás dolgozók oldalán is ott lóg a stukker és sok civilruhás dolgozót láttam sok stukkerral. Az ajtók fokozott biztonsági védelmet nyújtanak, csakis mágneskártyákkal lehet az épületen belül megmozdulni. Civil ruhás kísérő stukkerrel kísért egy civil ruhás delikvenst pórázon bilincsben. Az egésznek a hangulata nem egy virágos réthez és csörgedező kis patakhoz hasonlítható.

Ezen megállapításom után lejött értem a nyomozó akinél a vallomásomat voltam hivatott megtenni. Ismertetve jogaimat és figyelmemet felhíva a hamis tanúzás és vallomás következményeire hozzáfogtunk a dologhoz. Én már az elején leszögeztem, hogy ez elég sarkított így, hogy a vallomásom hamis vagy sem. Többször jeleztem, hogy a rendelkezésre álló információk alapján teszem és mondom azt amit, ezek valóságtartalmát a jogkörrel rendelkező nyomozóhatóságnak kell kiderítenie, akik rendelkeznek minden eszközzel a szükséges vizsgálatok elvégzéséhez és a szükséges betekintéshez.

A meghallgatásom közel három órát vett igénybe. A tisztelt nyomozó először is kérdezte, hogy hoztam-e bizonyítékokat, amivel alá tudom támasztani a feljelentésemet. Kérdeztem, hogy pontosan milyen bizonyítékokra gondol, banki belső könyvelési jegyzőkönyvekre vagy mit kellene most nekem prezentálnom? Mondtam, hogy ha én mos előveszek egy ilyen bizonyítékot, akkor mi lesz a következő kérdése? Hogyan jutottam hozzá? Ugyanis hivatalos és törvényes úton ehhez nem juthatok hozzá, csak egy belső ügynök által, aki bennfentes információt megosztva (ami bűncselekmény) juttatja azt birtokomba. Ez esetben könnyen előfordulhat az, hogy tanúból vádlott leszek, tehát nincs ilyen bizonyíték a birtokomban. Ezt, ha van ilyen akkor a tisztel nyomozóhatóságnak kell felkutatnia.

Erre az volt a reakciója, hogy ugye nem gondolom azt, hogy ilyen bizonyítékok hiányában a NAV bűnügyi csapata „kirongyol” bármelyik bankhoz és lefoglalják azok adathordozóit és iratait, mert ha ezt a média megneszeli és nagydobra veri, ennek nagyon súlyos következményei lesznek, még a tőzsdét is befolyásolhatja egy ilyen esemény. Erre azt válaszoltam, hogy akkor nem kell „kirongyolni” hanem menjenek szépen csendben a hátsó ajtón és végezzék el a szükséges vizsgálatokat. Ha ki tudnak menni a vállalkozókhoz hat-nyolc hónapra, és darabjaira szedni őket a vizsgálatok során, akkor ez a megtiszteltetés kijárhat a bankoknak is.

Időközben kicsit enyhült a hangulat, nem mintha feszült lett volna, de a tisztelt nyomozó mondta, hogy a tanúvallomás végén, nem hivatalosan megkérdezné majd, hogy mi késztet egy ilyen kis embert arra, hogy nekimenjen egy ilyen nagy banknak. Mondtam, hogy semmi akadálya szívesen megmagyarázom, ha lesz rá elegendő idő.

Hozzáfogtunk a jegyzőkönyv felvételéhez és készséggel segítségemre volt a hivatal embere, hogy olyan „formában” kerüljön megírásra, hogy ne történhessen az meg mint amit az elején mondtam, hogy tanúból vádlott leszek. Ezt közölte is velem, amit megnyugvással vettem tudomásul. Ez olyannyira jól sikerült egy ideig, hogy leállíttattam a jegyzőkönyv rögzítését és megkérdeztem, hogy ha ezt ilyen hangnemben folytatjuk akkor ez hova vezet, akár oda is, hogy már nem folytatják le a nyomozást?

Azt felelte, hogy ez jó kérdés, de akár ez is előfordulhat, az illetékesek fogják eldönteni.

Nos ez volt az a pillanat, amikor kijelentettem, hogy kezdjük újra a teljes tanúvallomást, ez nem az amit én mondani szeretnék, ezt én így nem írom alá és végre újra a valódi énem előtérbe került, kijelentve azt hogy fenntartom a feljelentésben foglaltakat és kiegészíteni kívánom a következőkkel, ami több mint hat oldalt kitett. A legvégén el kellett battyognom a közeli postára hétszáz forint illeték bélyegért, mert a jegyzőkönyv másolata a saját vallomásomról ennyibe került számomra.

Amikor már rá lettek ezen bélyegek ragasztva, jutott eszembe egy fontos dolog még, amit csak utólag tudok becsatolni, ezt jeleztem is pontosan a nyomozónak, éspedig arról van szó, hogy az internetre is felkerült pár évvel ezelőtt az UD Zrt. lehallgatási botrány hanganyaga, ahol Csányi Sándort is lehallgatták. Ezen felvétel egyikén hallható az, hogy az egyik igazgató közli Csányival azt, miszerint néhány cég veszteséges lett. Csányi pedig azt kérdezi vissza, hogy most ezek tényleg veszteségesek lettek, vagy „csak az adó miatt lettek veszteségesek?” Ezen elszólás felett elsiklott a hatóságok figyelme, meg egyébként is illegális lehallgatás volt, de fontosnak tartom kijelenteni, hogy egy ilyen kérdés után nem szabad félvállról venni egy adóvizsgálati kérdést, és talán ez alkalommal nem én vagyok az akit darabokra kell szedni.

Szóval így ért véget a meghallgatás, elváláskor még annyit mondtam, hogy most én is szeretnék kérdezni valamit nem hivatalosan. Éspedig azt, hogy itt berkeken belül milyen visszhangja van ennek a pár sallernek amit lekevertem a bankárkasztnak. A válasz az volt, hogy semmilyen hivatalos stb. mondom nem hivatalosan kérdezem, önök is emberek, csak beszélgetnek… válasz:

– Hát nagyot szólt…

Kásler Árpád

Kelt,Gyulán 2012.05.15.-én

U.I.: Hangulatom és egészségi állapotom rendben, nem tervezem sehonnan leugrani, sem ereimet felvágni, ezt is csak tájékoztatásként közlöm mindenkivel, sőt komoly, hosszú távú politikai és egyéb terveim vannak.

Ajánló

Építőipari szélhámosok, megbízhatatlan kivitelezők. Készül a feketelista…

Cégünk 30-35 saját szakemberrel és 10 állandó alvállalkozóval dolgozik, melyek összesen 40 saját dolgozót alkalmaznak. A ...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.