Modern és luxus házak

Az Oppenheim Architecture bemutatta a természetbe integrált új szaúd-arábiai üdülőhely tervét

Az Oppenheim Architecture és a szaúdi fejlesztők, a The Red Sea Development Company (TRSDC) bemutatták egy új üdülőhely tervét, amely Szaúd-Arábia nyugati részén, a wadi kilátásban fekszik, a hegyoldalba integrálva. A Desert Rock címet viselő projekt a környező földrajzból merített ihletet, lehetővé téve a vendégek számára, hogy a teljesen természetbe integrált építészet révén kapcsolódjanak a régió természetéhez és helyi kultúrájához.

A tervezés egyik fő megközelítése az volt, hogy “integrálja az építészetet a természettel”, ezért a csapat mind a 48 villát és 12 szállodai szobát a hegyvonulatba integrálta, hogy megőrizze a sziklák lenyűgöző formáit, amelyek mindegyike a hegyek közé rejtett völgyön keresztül érhető el. A környező tájra nyíló zavartalan panoráma érdekében az üdülőhelyre vezető utakat a fő árok széle felé helyezték el, és a tájdombok mögé rejtették, így minimalizálva a hang- és fényszennyezést, és lehetővé téve a vendégek számára, hogy teljes mértékben ‘magukba szívják a tájat’.

Az üdülőhelyen világszínvonalú spa és fitneszközpont, étkezőhelyek, valamint egy lagúna-oázis is helyet kap. A vendégek olyan szabadtéri tevékenységeket is végezhetnek majd, mint a gyalogtúrázás, ‘buggie- túra’ a dűnék között és a csillaglesés. A helyi közösség tagjai is részt vesznek majd a projektben azzal, hogy oktatási jellegű túrákat szerveznek a látogatóknak a terület helyi történelméről. A Desert Rock a világ egyik legdrámaibb sivatagi tája, ezért az építészek igyekeznek a lehető legnagyobb mértékben tiszteletben tartani azt a természetes anyagok felhasználásával és az üdülőhely sziklába való integrálásával.

A Desert Rock célja a legmagasabb Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) minősítési szint elérése az energiafogyasztást csökkentő és az őshonos zöld növényzetet regeneráló tervezéssel. Az egész üdülőhelyen vízvisszatartó, vízgyűjtő és vízelosztó rendszereket alkalmaznak majd, és a területről kitermelt helyi anyagokat használnak fel az infrastruktúra kiépítéséhez. A fő építőanyagot zúzott kő és homok keveréke adja majd, amelyből betonaggregátumot állítanak elő, a belső és külső falak és padlók pedig helyi kőből készülnek majd.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Az építkezés már 2021 júliusában megkezdődött, és várhatóan 2022 végén, az első szállodák megnyitásakor fogadják az első vendégeket. A 16 szállodát magában foglaló első fázis várhatóan 2023-ra készül el, 2030-ra pedig a desztináció 50 üdülőhelyet foglal majd magába, akár 8000 szállodai szobával és 1000 lakóingatlannal 22 szigeten. A helyszínen luxus kikötők, golfpályák, szabadidős létesítmények és egy nemzetközi repülőtér is helyet kap majd.

Forrás: www.archdaily.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb