Hírek

100 éves fészerből kortárs ház Ibizán

Az adaptív újrahasznosítás inspirálta a “The Nieuw” építészeti iroda az Ibiza Interiors együttesen kivitelezett projektjét, mely keretein belül Ibiza-szigeten lévő elhagyatott fészert alakítottak át kívül- belül egy lenyűgöző kortárs otthonná. Az Ibiza Campo Loft nevet viselő épületet a legtöbb ember lebontotta volna. A projekt tökéletes példája annak, hogy néhány álló falban is akár mekkora potenciál rejlik, csak elhatározás kérdése. 

Az Ibiza Campo Loft egy távoli hegyes-völgyes mezőn helyezkedik el, kilátással a lélegzetelállító tájra. Jelenleg nyaralóként, vendégházként szolgál a tervező számára, aki egyben a tulajdonos is. Amikor Jurjen van Hulzen először rátalált az elhagyatott építményre, a 100 éves eredeti szerkezetet nagyon rossz állapotban találta, ám ihletet kapott a népi anyagok jelenlétéből. Amikor fejében összeállt a teljes kép, ösztönzést érzett, hogy átvegye a projektet. 

„A betonoszlopok és az acélgerendák egy tipikus ibizai „sabina gerenda” elnevezésű tetőt támasztottak alá” – mondja a cég. „Az ipari szerkezet és a rusztikus tető kombinációja alkotta meg a koncepció és tervezés többi részét: érdekes játék a kontraszt a rusztikus és az ipari stílus között. Így kapta a „Campo Loft” elnevezést is, amely alapvetően azt jelenti, hogy „ipari nyitott lakóhely a terepen”.

Az építészek megőrizték a hagyományos épületszerkezetet, hogy jellegzetes maradjon a tipikus ibizai építészettel, továbbá modern és hagyományos anyagokat kevertek a felújítási folyamat során. Betonpadlókat fektettek,  és iszapvakolatú kőfalakat építettek be, és csak az Ibizán megtalálható fák- „sabina gerendáit” használták fel a felújítás alatt. Az acél ékezetes akcentusok, mint amilyenek a konyhában láthatók, modern atmoszférát hoznak létre, ellentétben a régi felületekkel.

Az építészeknek olyan modern közműveket is be kellett vezetniük, mint például a villamos energia, a víz és a szennyvíz, ám ezt nem hálózati módszerekkel, napelemekkel melegvíz, padlófűtés és villamos energia felhasználásával tették. Az eredmény egy önellátó otthon, amely frissnek, luxusnak és organikusnak egyaránt mondható. Hulzen emeleti alaprajzot is kidolgozott, amely egy nagy, nyitott teret foglal magában az épület déli oldalán, hogy maximálisan kihasználhassa a kilátást, összekapcsolva azt egy nagyszabású, saját terasszal. A hálószobákat az északi sarkokba illesztik, hogy természetesen árnyasak és hűvösek legyenek.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A napfényes konyha egy tetőablakkal van ellátva, a fürdőszobába ablakai a nappaliba nyílnak, és így a fürdés közben gyönyörködhetsz mind a kandalló, mind a tájat szépségében. 

Az építészek hozzáfűzik: „A terv befejezéséhez is együttműködünk projektpartnereinkkel: 100% -ban természetes ágyak a Coco-mat-tól, és minden bútor, világítás, függöny és szőnyeg a partneráruházukból származik:  The Modern Amsterdam-ból. A durva acélból készült, márvány fedésű konyhai sziget Eginstill-ből származik, és a falakat a Vroom & Varossieau galéria művészetei díszíti. A fürdőt, csapokat és a zuhanyt a Cocoon gyártója Piet Boon tervezte. ”

A hegyi álom ház minden bizonnyal a legjobb hely a kikapcsolódásra, feltöltődésre Ibiza gyönyörű fényeiben. 

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close