Hírek

Egy új építési technológia születése: ZeroEnergyHouse (ThermoBurok)

Ha egy kedves építtető ügyfél bejön a bemutatótermünkbe, szinte az összes beszélgetés alkalmával elhangzó kérdés, hogy jó-jó, hogy az EnergyFriendHome készházaink brutálisan jól hőszigetelnek, azt is megértik, hogy nagyon alacsony az energia igény és a rezsiköltség, de hol van a hőtároló tömeg?

Mindig elmondjuk, hogy a hőtároló tömeg minimális, ugyanúgy minimális, mint ahogy elveszett a hőszigetelés oltárán a modern téglaházak esetében, azzal a különbséggel, hogy az EnergyFriendHome családi házak sokkal gyorsabban épülnek fel és azonos falvastagság mellett legalább kétszer annyira jól hőszigeteltek és sokkal földrengésállóbbak, mint a kerámiatégla falazóelemmel és plusz hőszigeteléssel ellátott társaik.

Na de térjünk a lényege, mert ebben a posztban nem a könnyűszerkezetes építés, kontra téglaházakról szeretnénk írni. Most egy jól bevált építéstechnológiát ötvöző megoldást mutatunk be egy modern hőszigetelési megoldással ötvözve. A bemutatott technológia 10-szer nagyobb hőtároló tömeggel és kétszeres hőszigeteléssel rendelkezik, mint a legjobb hőszigetelésű és legmodernebb Porotherm 44HS profi tégla fal.

A technológia fantázianeve: ZeroEnergyHouse (Thermoburok)
Azért nulla energiás ház néven emlegetjük ezt az építészeti megoldást, mert valóban pár ezer forint lenne a fűtési és hűtési rezsiköltség egy ilyen házban, így ésszerű volt, hogy azt a minimális energiát nap- és szélenergia segítségével helyben állítsuk elő, így nullára csökkentve az ökológiai lábnyomot.WP_20160620_09_47_20_Pro_resize

A technológia lényege, hogy a jól bevált zsalukőbe (vagy monolit beton fal) töltött és tömörített betonból készült falakat, vastag lemezalapot, beton födémet becsomagoljuk egy termikus burokba, hogy a hőtároló tömeg a lakáson belül legyen, a hőszigetelő burok pedig kívül. A bejárati ajtó és az ablakok hőhídmentes megoldással rögzülnek a termikus burokban.

A hőszigetelés a külső oldalon van, a nagy hőtűároló tömegű beton a lakáson belül helyezkedik el. Végleges felületképzés előtt gipszvakolattal látjuk el a beton zsaluköveket.
A hőszigetelés a külső oldalon van, a nagy hőtároló tömegű beton a lakáson belül helyezkedik el. Végleges felületképzés előtt gipszvakolattal látjuk el a beton zsaluköveket.
20161031_154235
A fogadószintre legalább 20 cm-es vastagságban legószerűen kapcsolódó grafitos polisztirol szigetelést helyezünk, melyet lemezalappal látunk el. A külső zsalukő beton falat termikus burkolat védi, mely az alsó és felső hőszigeteléssel folytonos burkot képez a betonmag körül.

A termikus burkot, (ThermoBurok) a jelen technológiában egy legószerűen egymáshoz kapcsolódó grafitos polisztirol rendszer alkotja.

Senkit ne tévesszen meg, ennek semmi köze nincs a ProKoncept, Isoteq, vagy az IsoShell technológiákhoz. Ott a betont a két réteg polisztirol közé dolgozzák be, így a beton mindkét oldalon szigetelés közé kerül, mely miatt nem érvényesül a hőtároló tömeg.

A képen is látszik, hogy a betonfal a belső oldalon helyezkedik el, a hőszigetelés a külső termikus burkot adja.
A képen is látszik, hogy a betonfal a belső oldalon helyezkedik el, a hőszigetelés a külső termikus burkot adja.

A ThermoBurok és azon belül a ZeroEnergyHouse építési rendszerben a hőszigetelés a külső oldalon helyezkedik el. A falak 30-35 cm, a mennyezet 30-50 cm, a padló 20-30 cm grafitos polisztirolból készült ThermoBurok szigetelést kap, míg a beton a statikai szerkezetet adja és belülről helyezkedik el, mint statikai teherhordó szerkezet és mint hőtároló tömeg.

A modern téglaházaknál (Porotherm 44 HS tégla) kétszer jobb hőszigeteléssel rendelkezik a ThermoBurok és a ZeroEnergyHouse építési rendszer, a hőtároló tömege pedig 10 x jobb. 

A beton az építőiparban használatos anyagok közül szinte a legmagasabb hőtároló tömeggel rendelkezik.
(1 m3 víz 1000 kg, 1 m3 beton legalább 2000 kg)
Néhány építőanyag hőtároló tömege vakolat nélkül:


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 1. 20 cm-es zsalukőből készült betonnal kitöltött falszerkezet 440 kg/m2
 2. Silka 250 tégla 222 kg/m2 
 3. A jó öreg B30-as tégla 140 kg/m2
 4. Porotherm 30 tégla 50 kg/m2
 5. A modern Porotherm 44 HS tégla mindössze 39 kg/m2 hőtároló tömeggel rendelkezik.
 6. A könnyűszerkezetes házak esetében a hőtároló tömeg a szerkezetben használt építőlapok függvényében 12-45 kg közötti.

Tehát kétség nem fér ahhoz, hogy a legjobb hőtároló tömeget a beton adja, melyhez a vasalás miatt a legjobb földrengésállóság és a legmagasabb nyomószilárdság is társul.

Az építési rendszerünk a kiváló hőszigetelés és a magasfokú hőtároló tömeg mellett igen légtömör szerkezet. Ehhez nem kell párazáró réteget beépíteni, mivel a polisztirol rendszer ezt önmagában megoldja. Természetesen minden családi házunk alaptartozéka a hővisszanyerős szellőztető rendszer, mely hőt nyer vissza a szellőztetéskor, valamint mindig friss levegőt biztosít a bentlakók számára.

Épül a szerelőbetonra a 20 cm-es padlóhőszigetelés. A szerelőbetonon dupla réteg 4,5 mm-es hegeztett bitumenes lemez vízszigetelés, majd geotextília elválasztó réteg került.
Épül a szerelőbetonra a 20 cm-es padlóhőszigetelés. A szerelőbetonra dupla réteg 4,5 mm-es hegesztett bitumenes lemez vízszigetelés, majd geotextília elválasztó réteg került.
Elkészült a padló Thermo-Burok hőszigetelése és legószerűen kapcsoltuk az indító falelemeket. A vasalást követően készülhet a termikus burkolaton belüli vasalt aljzatlemez.
Elkészült a padló Thermo-Burok hőszigetelése és legószerűen kapcsoltuk az indító falelemeket. A vasalást követően készülhet a termikus burkolaton belüli vasalt aljzatlemez.

ÉPÍTTESSEN ÖN IS ThermoBurok – ZeroEnergyHouse -t, hogy valóban nulla forint legyen a ház fűtési-hűtési és teljes villamos energiaköltsége!

Építtetőink számára az építésztervezés, 3D látványtervezés, statikai számítások és leírások, villamos és vízgépészeti tervezések ingyenes szolgáltatások!

A Thermo-Burok ZeroEnergyHouse családi házaink legfontosabb tulajdonságai: 

 1. Vakolattal együtt 480 kg/m2 hőtároló tömeg (az építőanyagok között a legmagasabb)
 2. Kiemelten  hőszigetelt szerkezet. U érték: 0,09 W/m2K hőátbocsátási paraméter, mely egyedülálló a piacon
 3. Egészséges lakókörnyezet a gipszvakolat és a beton párafelvevő-tároló-szabályozó képessége és a hővisszanyerős szellőztetés miatt
 4. A beton mindenhol körülvesz bennünket, semmilyen káros hatása az emberi szervezetre nem ismert. A lakás belülről gipszvakolattal van ellátva, mely természetes és egészséges anyag. A külső grafitos polisztirol anyagot az élelmiszeripar csomagolásra használja, így az nem káros az élő szervezetre.
 5. Magasfokú párazárás, légtömör szerkezet, mely alapelvárás napjainkban. Mindez plusz rétegrend beépítése nélkül
 6. Gyors kivitelezés. Szerkezetkész ház 40 nap, kulcsrakész ház 90 nap alatt elkészíthető
 7. Kiemelt nyomószilárdság és földrengésállóság a vasbetonnak köszönhetően
 8. Értékálló beruházás, több száz éves állékonyság, a vasbeton már bizonyított
 9. Az építőanyagok újra felhasználhatóak. A polisztirol 100%-ban meg tud újulni ha az épületet egyszer megsemmisítik, hiszen darálás után könnyűbeton alapanyaga lehet teljesen hulladékmentesen. A betont le lehet darálni és útépítésnél fel lehet használni.

A Thermo-Burok ZeroEnergyHouse családi ház egyetlen hátránya: 

 1. Nagyon bonyolult és költséges az átépítése. Ennek kiküszöbölésére a tervezéskor gondosan kell eljárni, hogy építés közben ne legyen változtatás. Ezenkívül törekedni kell arra, hogy a belső falak ne betonból készüljenek, így utólag egyszerűen módosíthatóak a belső falak.

Egy bruttó 100 m2-es kulcsrakész ThermoBurok családi ház fogadószinttel maximum felszereltésggel együtt 24-25 millió forintért, prémium felszereltésggel együtt 26-28 millió forintért elérhető prémium kivitelben, 100%-ban rezsimentes, nulla energiás kivitelben 29-31 millió forintért építhető meg egy 100 m2-es családi ház.

A 2017-es évben még 15 családi ház építési szerződést vállalunk ebből az építési rendszerből. (kelt:2017.03.01.)
A 2017-es évben még 6 családi ház építési szerződést vállalunk ebből az építési rendszerből. (kelt:2017.05.01.)
A tervezés, az alapozási terv, a gyártmányterv, a statika, a látványtervek, a hővisszanyerős rekuperátor rendszer cégünk ajándéka.
Ha érdekli Önt, jelentkezzen kollégáinknál és nézzen meg élőben egy ThermoBurok – ZeroEnergyHouse ház építést.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb