családiházépítésCSOKEnergyFriendHomeházépítési tudnivalókKiemeltKiemelt cikkeinkkönnyűszerkezetes faház építéskonnyuszerkezetes haz

Családi ház építés árajánlat bemutatása és amit tudni kell ezzel kapcsolatosan

Naponta több tucat kérdést intéznek a Kedves házépítő Érdeklődők, hogy mennyibe kerül a családi ház építés négyzetméterenként és mit tartalmaz az ár. 

Erről már több tucat cikket írtunk az elmúlt 20 évben az oldalon, de ennek ellenére mindenki egzakt összegeket vár, mert ezután el lehet indulni és fel lehet hívni a másik építőipari vállalkozást és el lehet mondani, hogy ennél tud-e jobb ajánlatot adni. 

A jelen cikk végén bemutatunk egy családi ház árazását és műszaki tartalmát, de ha érdekli, hogy mi befolyásol egy családi ház árazást, akkor javasoljuk olvassa végig az írást. 

Fontos tudni, hogy egy családi ház költségvetését rengeteg dolog befolyásolja és sokkal nehezebb egy árat mondani, mint egy új autóval kapcsolatos érdeklődés esetében, hiszen ott egy-egy típuson belül 3-4 felszereltségi szint van. De ha azt mondjuk, hogy egy 5 méter körüli 100 lóerős autót keresünk, akkor itt is bajba kerül az értékesítő. Tudni kell ott is a márkát, a típust, a felszereltséget, a motorizáltságot, stb… De a családi ház építés esetében nem egy-egy gyártó külön márkái vannak, hanem minden tétel egyedi a rajztól a megvalósulásig. 

Egy családi ház ára az alábbiaktól függ: 

 1. Milyen az építési terület vízszintestől való eltérése, azaz szükséges egy geodéziai felmérés és egy szintvonalas rajz.
 2. Szükséges készíttetni egy talajmechanikai véleményt, de legalább egy talajvizsgálati jelentést. A vizsgálat az alábbi fő kérdésekre és sok más apró, de annál fontosabb kérdésre ad majd választ: Milyen az építési terület talajának minősége? Van-e talajvíz, várható-e talajsüllyedés, van-e pince, bányaterület a terület alatt, földrengésveszélyes-e a hely, homok, agyag, szikla, vagy feltöltés van a tervezett építmény alatt. 
 3. Az első két pont ha elkészül, akkor tud majd egy statikus alapozási tervet készíteni, hogy sávalap, lemezalap, pont, vagy cölöpalapozás szükséges és meghatározásra kerül ezek mérete és vasalása. 
 4. Szükség van a felépítendő családi ház alaprajzaira, metszeteire, homlokzati és villamos és víz gépészeti terveire, valamint a megvalósuló családi ház belső és külső műszaki paramétereinek definiálására. Hol lesznek dugaljak, kapcsolók, mennyi lesz, lesz-e okosház, rekuperátor, redőny, stb… Milyen lesz a tervezett ház hőszigetelési paramétere, lesz-e napelem és egyáltalán milyen technológiával kivitelezik a házat. 
 5. Tudni kell, hogy be lehet-e hajtani kamionnal és teherautókkal a területre automatikusan, vagy súlykorlátozások vannak, illetve van behajtási engedély kötelezettség? Ezenkívül fontos, hogy rendelkezésre áll-e kerítés, valamint közművek a kivitelezés megkezdésekor adottak-e. 
 6. A végére hagytuk, de ez a pont annyira fontos, mint az előző 5 pont együttvéve. Ki az aki a kivitelezést el fogja végezni, azaz melyik cég építi a házunkat? – Van-e évekre visszamenőleg, élőben megtekinthető referencia munkája a generál kivitelezésben? Vagy csak az internetről letöltött képekkel garázdálkodik és ez lesz a tanulómunkája. 
  – Van-e élő vállalkozása, tőkéje, telephelye, irodája, bemutatóterme, felelős műszaki vezetője, tervezője, szakmunkás alkalmazottai, nem áll-e felszámolás, végrehajtás alatt, fizet-e adót, TB-t, rendelkezik-e online építési napló képességekkel?
  Ez azért fontos, mert garanciát kell majd vállalni az elvégzett munkára és csak tőkeerős piacképes cégek tudják ezt teljesíteni. 
  Biztosan a faluban élő kőműves bácsi is ügyes, de képben van az összes többi munka leszervezésében és van jogosultsága arra, hogy aláírja a dokumentumokat és megfeleljen a jogszabályi körülményeknek?

Kijelenthető, hogy egy kis tőkéjű pár alkalmazottal üzemelő, iroda nélkül tevékenykedő cég és egy 100 főt alkalmazó középvállalat, mely tervezői, műszaki vezetői, titkársági apparátust is fenn tartó vállalkozás ára között még azonos műszaki tartalom mellett is lehet 20%-os árkülönbség. 

Azt tudni kell, hogy csak azonos műszaki tartalommal rendelkező, azonos technológiával, hasonló talaj és geodéziai adottságú helyen készülő és azonos határidőre vállalt családi házat lehet korrekten árban összehasonlítani és vizsgálni kell, hogy az adott cég ad-e árgaranciát a kivitelezés időtartamára, intézi-e a hitelügyeket, engedélyeket, tervezést és rendelkezik-e felelős műszaki vezetővel és a garanciára van-e tőke fedezete. 

Tapasztalataink azt mutatják, hogy a Google, Facebook és egyéb hirdetésekben szereplő vállalkozások legalább 60-80%-a akik magukat bemutatják profi kivitelezőknek, egyáltalán nem rendelkeznek semmilyen tőkével, múlttal, tapasztalattal.

Ehhez elegendő elolvasni az oldalukon azt, hogy 10 éves tapasztalat, rengeteg referencia és megnézni a cég éves mérleg adatát, melyben az szerepel, hogy az elmúlt években 10-20 millió volt az árbevétele és a legtöbbjük végrehajtás alatt áll és nem teljesítette például az adóbevallási kötelezettségét sem. Ez azt jelenti, hogy maximum egy kis házat kivitelezett az előző évben. Tehát már nem is igaz, hogy tapasztalattal és referenciákkal rendelkezik. Kötelezően kérdezzen rá, hogy hány kivitelezésen dolgozik jelenleg és ragaszkodjon 1-2 kész és építés alatti ház megtekintéséhez. Ott gyorsan kiderül, hogy csak a nagy szája van, vagy igazat mond. De ha a mérleg adatokban egy ház, vagy még annak elkészítéséhez elegendő előző éves forgalom sem szerepel, gyanakodjon!

Ha a cégnek nincs bemutatóterme, vagy legalább egy irodája és ott állandó létszámmal dolgozó személyzet, akkor képzelheti, hogy ki fogja majd a garanciális ügyeit intézni és nem tud fizikálisan sehova majd fordulni ha segítségre lesz szüksége. Tény, hogy rengeteg pénzt lehet megtakarítani azzal, ha valaki nem tart fenn supportot, irodát, de akkor, hogyan képes lebonyolítani az ügyfél találkozókat? Ha egy kávézóban kell találkozni, mert éppen “költözik” a vállalkozás, akkor az is legyen gyanús. Persze van olyan kivitelező aki annyira kedves, hogy házhoz megy, de ettől még lennie kell telephelyének!

Ön éppen most akarja elkölteni az egész életében félretett és megtakarított pénzét és még lehet, hogy hitelt is igénybe fog venni, ezért jól gondolja meg, hogy valóban csak egy olcsó házat akar építtetni, vagy fontos az ár mellett a beépített anyagok minősége, a garancia, az energiatakarékosság, az innováció, a kényelem, az üzembiztonság is és az, hogy kapjon a végén engedélyt a használatbavételhez. 

A vállalkozás mérleg adatainak publikus elérhetősége: http://e-beszamolo.im.gov.hu/oldal/beszamolo_kereses Cégkivonat letöltése, ellenőrzés, hogy a cég létezik-e: https://www.e-cegjegyzek.hu Köztartozásmentes cégek ellenőrzése: https://nav.gov.hu/nav/adatbazisok/koztartozasmentes/egyszeru_lekerdezes
Bisnode cégminősítő cégkeresés, hogy az adott céget minősítették-e, illetve részletes cég adatok elérése:  https://www.bisnode.hu/cegkereses/
Pl. a Kp Sales House Kft adatai: https://www.bisnode.hu/ceginformacio/9519791/kp-sales-house-kft/ 

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Az a cég aki napjainkban alakul elképzelhető, hogy jó cég lesz és sikeres, de akkor a tulajdonostól kérjünk korábbi referenciát, ha ez nem biztosított, keressen más kivitelezőt! Persze dönthet úgy is, hogy egy olcsónak tűnő és múlt nélküli céggel kiviteleztet, de akkor csak magára számíthat majd a bajban és jogosan hallgathatja baráti, rokoni köreiből, hogy ugye én megmondtam!

 A Kp Sales House Kft büszke arra, hogy a cégben dolgozó vezetők és a szakmunkások 15-20 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, 3 független cégminősítő kiemelten megbízható cégnek minősítette a vállalkozást, ezenkívül ISO minőségbiztosítási rendszerben kivitelezünk. Szakembereink bejelentett dolgozók, rendelkezünk felelős műszaki vezetővel, tagja vagyunk a szakmai kamarának, rendelkezünk az összes engedéllyel, biztosításokkal, irodával, bemutatóteremmel, és köztartozásmentes vállalkozásként üzemelünk. Az erről szóló cikkünket a következő két linken megtekintheti: https://goo.gl/AsuUyQhttps://goo.gl/2vKA7o

Fontos tudni, hogy a Kp Sales House Kft előtt nem az a cél, hogy olcsó házakat építsen a Megrendelői számára. 
Számunkra elsődleges, hogy a kivitelezett családi házak hosszútávon olcsón, kis, vagy nulla energia igénnyel üzemeljenek és törekszünk arra, hogy a lehető legkisebb ráfordítás legyen a karbantartásra és a garanciára. 
Ezt csak úgy tudjuk elérni, hogy a jó bevált dolgokat megtartjuk, továbbfejlesztjük, de figyelünk a világra és folyamatosan frissítjük innovatív jövőbemutató megoldásokkal a házaink műszaki színvonalát. 
A www.kp.hu által épített családi házainkban 7 éve csak okosház megoldással szabályozzuk a fűtésrendszert, melyet távolból telefonról, számítógépről is el lehet érni és közel 10 éve minden családi házunk hővisszanyerős szellőztető rendszerrel, más néven rekuperátorral szerelt annak érdekében, hogy még a szellőztetésnél elveszésre ítélt energiát is visszanyerjük és még egészségesebb lakókörnyezetet teremtsünk. Persze mind az okosház, vagy a szellőztetés tekintetében sem ragadtunk le a jól bevált sztenderdeknél, évek alatt folyamatosan fejlődtünk, így ma már az is szempont, hogy a légtechnikai csőrendszer ezüst bevonatával is hozzájáruljunk a tisztább és frissebb levegőhöz, valamint az idei évtől a szellőztető rendszert is el lehet érni a távolból és része lett a fűtésrendszer “okos” szabályozásának. Természetesen a legújabb led technológiával oldjuk meg a világítást, hogy a villamos számlát minimalizáljuk és kizárólag  3 rétegű üvegezéssel ellátottak az ablakok, a bejárati ajtóink szorgos magyar gyártók prémium termékei, melyek alapárban 120 ezer forintos áron árazottak. Geberit rejtett WC tartályokkal kivitelezünk, a prémium házainkban felhasznált burkolatok alapesetben négyzetméterenként 10 ezer forintos áron kalkuláltak. 

A fentiek figyelembe vételével piacképes áron kivitelezünk, a családi házaink sík terep és normál talajmechanikai paraméterek esetében a fenti prémium megoldásokkal bruttó 100 m² feletti alapterület esetén 340-380 ezer forint között van a négyzetméterenkénti ár, az árban az ÁFA, a tervezés és a kivitelezés minden részlete benne van az anyagok és a díjakkal együtt, beleértve az okosház rendszert és a szellőztető rendszert is. 

A kivitelezés teljes idejére árgaranciát adunk Megrendelőink számára, így nem érheti meglepetés és fix áron lehet kalkulálni. 

A Kp Sales House Kft vázszerkezet kész, külső kulcsrakész, teljesen kulcsrakész kivitelben is vállal házépítést könnyszerkezetes favázas, könnyűszerkezetes acélvázas és Thermo-Burok hőtárolós ház technológiákból. 

A kiemelten energiatakarékos acélszerkezetes és favázas készházaink gyárban, panelizálva, azaz előszerelve érkeznek a helyszínre, így egyetlen egy nap alatt a ház összes fala, födém és tetőszerkezete is elkészíthető. Ez azt jelenti, hogy a külső hőszigetelés, a falban lévő hőszigetelés, OSB és gipszkarton burkolatok is elkészülnek, sőt a falakban a villamos vezetékek gégecsövei is be vannak építve. Ehhez természetesen részletes egyeztetés és gépész, statikai, gyártmánytervezői előkészítő munkák szükségesek. 

Kattintson a kis képekre és megtekintheti nagy méretben is a képeket. Pár nappal ezelőtt másfél nap alatt építettünk fel egy 150 m²-es alapterületű családi házat a 17. kerületben szerkezetkész állapotra. A falakban a szigetelések és a burkolólemezek is beépítésre kerültek az üzemben. 

Acélszerkezetes és faszerkezetes prémium könnyszerkezetes házaink vázszerkezet állapotra 2-3 nap alatt, míg külső kulcsrakész állapotra 1-1,5 hónap alatt elkészülnek. Kulcsrakész kivitelezéshez kizárólag a gépészeti szerelés, festés és burkolás szükséges, de a hatalmas szakember hiány miatt erre 3-4 hónapot kalkulálni kell, de lehetőség van arra, hogy ezt helyi munkaerővel a Megrendelő oldja meg. 

A Thermo-Burok kulcsrakész családi házaink 5-9 hónap alatt készülnek el a mérettől és a bonyolultságtól függően, természetesen itt is van lehetőség alacsonyabb készültség megrendelésére, így akár 2,5 hónap alatt külső kulcsrakész állapotban át tudjuk adni az új otthont. 

Ragadja meg a lehetőséget és építtessen még 2019-ben a kedvezményes 5%-os ÁFA tartalommal, mert 2020-tól újra 27% lesz az ÁFA összege.
Ne feledje, hogy itt az új CSOK támogatás megemelt hitel lehetőséggel és a nagyobb összeg már 2 gyermek esetében is elérhető! 15 millióra emelik a maximális CSOK kölcsönt és már 2 gyermek esetében 10 millió forint az igényelhető összeg

Az alábbi linken megtekintheti egy valós, már felépített család ház árajánlatát. Az árajánlat innen tölthető le. Az épület Szombathelyen készült. Itt találhatóak a tervek: https://goo.gl/69Wnes A két évvel ezelőtt átadott családi házról készített friss képek itt megtekinthetőek: 


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close