„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Christian de Portzamparc „gyantahéjakkal” burkolja be a Dior üzletét Genfben

Hat összefonódó “szirom” veszi körül a Dior genfi, svájci üzletének homlokzatát, amelyet a Pritzker építészeti díjas Christian de Portzamparc tervezett.

A Dior áruház kifejező homlokzati elemei a szintén De Portzamparc francia építész által tervezett szöuli zászlóshajó áruházét visszhangozzák, amely hasonlóképpen a Dior alkotásaihoz használt anyagokból merít.

A homlokzati elemek középpontjukban kiszélesedve emelkednek ki az épület alapjából, majd az épület teteje felé elvékonyodnak. Mögöttük a padlótól a mennyezetig érő nyílások veszik körül az épületet – feltárva az épület hat emeletét, és kilátást nyújtva a belső terekre. Ezenkívül egy sor vitrin díszíti a homlokzatot az utca szintjén.

Belül semleges tónusú felületekkel és faburkolattal lettek befejezve a terek, amit a Dior 2024-es tavaszi-nyári kollekciójának színei és mintái jelölnek ki. A belső tereket karcsú polcokkal és üvegszekrényekkel ellátott, beépített vitrinek szegélyezik, és galéria stílusú világítótestek világítják meg.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A butik belsejét plüss ülőfelületek díszítik, a berlini Stefan Leo Atelier konzoljaival és Hamrei angol-brazil tervező asztalaival párosul. De Portzamparc 1994-ben elnyerte a Pritzker-díjat, és ő lett az első francia építész, aki megkapta a rangos építészeti díjat.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb