„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Kulturális és közösségi komplexum egy volt, pusztuló szénbányából

Új-Tajpej városában, a Sanxia kerületben, a Baiji Section hegyeiben és erdőiben található Mineless egy megreformált terület, amely egykor a Chungyi szénbánya logisztikai létesítménye volt. A korszerűsítést a DIVOOE ZEIN Architects végezte.

A bányászati létesítmény eredeti szerkezetei szétszórva helyezkedtek el a területen, beleértve az adminisztratív irodákat, a japán gyarmati korszak bányabejárati maradványait, darubázist, szénmosó területeket, bányászhálótermeket, kávézót, fürdőt és még sok mást. Mióta Tajvan 2000-ben beszüntette minden bányászati tevékenységét, ezek az ipari épületek elhagyatottak maradtak.

A létesítményen belül a különböző területeket a következő funkciókra alakították át, beleértve a megőrzött épület maradványait, egy vadon élő gyógynövénytea boltot, egy kis színházat, egy természetes gyógytea aromaszobát, egy művészeti kiállítási területet, egy nagy meditációs csarnokot , és egy pihenősarok, ahol a fa gyökere az égben van. A projekt célja a kortárs felhasználások integrálása az ősi és pusztuló funkcionális terekbe, gazdag és élénk jeleneteket hozva létre.

A főépületek helyreállítása a szerkezetre, az elektromos rendszerekre, a vízszigetelésre, az eredeti megjelenés helyreállítására, a kézi készítésű vintage bútorok gyártásában való kézművességre, az őshonos növények tereprendezésre való felhasználására stb. összpontosít, visszafordítható módszerekkel, amelyek ártalmatlanok és barátságosak a történelmi épületekkel szemben. 

Áthidalják és harmonizálják az új és a régi tárgyak közötti különbségeket a térben. A restaurálás során felhasznált elsődleges anyagok olajhéjszerű fényű fekete vas és újrahasznosított régi fa. Ezeknek az anyagoknak az öregedő rozsdája és mállott textúrája, összhangban az eredeti építészeti stílussal, zökkenőmentesen együtt él a szerkezet helyreállításával, a funkcionális felhasználással és a történelmi ízekkel.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Három év alapos kutatás, elemzés, megőrzés, tervezés és építés után a meglévő teret átszervezték és újradefiniálták. E gyönyörű tér közepén arra törekszünk, hogy a hegyvidéki szénbánya maradványai között szentélyt teremtsünk az ember önmagunkkal való kapcsolatának, a nyugalomnak, a történelemnek és a természetnek.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb