„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A „True Cost” kiállítás a Milánói Design Héten az építőipar környezeti költségeit mutatja be

A Milan Design Week ritkán vall kudarcot a dizájn és az innováció témájú, lenyűgöző bemutatóival.

Az egyik idei kiállítás, amelyet a Swatchbox készített, az építkezés hagyományos megközelítésének „valódi költségét” közvetíti. Az építészek által alapított mintaplatform, amely fenntartható mintavételi módszereket biztosít a tervezői közösség számára, elindította elgondolkodtató bemutatóját a milánói Brera Design District szívében.

A Swatchbox egy globális platform az építészek és a tervezők számára, hogy fenntartható módon kóstolhassanak meg. Az Egyesült Államokban 2018-ban alapított építészek, 2021-ben pedig Európában alapították, gyors és fenntartható felfedezést és anyagminták kiszállítását az építészek és tervezők számára.

A kiállítás merészen szembesít a hagyományos építési gyakorlatban rejlő pazarlás kérdésével. A brerai iroda belsejében található, ahol általában egy milánói építésziroda dolgozik, és a kiállításon nagy halom építőanyagot mutatnak be, amelyeket általában szemétlerakásra szánnak. Az anyagok aprólékosan vannak elrendezve, hogy bemutassák a tervezői közösség által termelt hatalmas mennyiségű hulladékot.

Első pillantásra a kijelző vizuálisan lenyűgöző, a minták, dobozok és egyéb építőanyagok drámai halmaza található a szokásosan nyüzsgő építészeti cég szívében. A falra hatalmas szemétlerakók jelenetei láthatók, miközben a helyiséget zúgó szemétlerakó járművek hangja és ropogó műanyagok hangja tölti meg.

Az üzenet nyugtalanító könyörgés a tervezők, építészek és iparági szakemberek közötti párbeszédre a fenntarthatóbb építési gyakorlatok sürgős szükségességéről. 

„Olyan teret akartunk létrehozni, amely nemcsak a szemet vonzza, hanem a status quo-t is megkérdőjelezi” – magyarázza Isabella Maiocchi, a Swatchbox regionális vezetője. “Az építőipar hagyományos megközelítése tagadhatatlanul pazarló, és elengedhetetlen, hogy iparágként elismerjük és kezeljük ezt a problémát.” – tette hozzá.

A kiállítás ébresztőként szolgál a tervezői közösség számára, kiemelve a hagyományos gyakorlatok környezeti hatásait és a fenntartható alternatívák elfogadásának sürgősségét. Miközben a látogatók elmerülnek a hulladéklerakókba köthető anyagok bemutatásában, az anyagok életciklusával, a fogyasztás etikájával és a tervezők szerepével kapcsolatos kérdésekkel szembesülnek a fenntarthatóbb jövő alakításában.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“Ez a kiállítás bizonyítja, hogy a design képes értelmes beszélgetéseket elindítani és pozitív változásokat indítani. Emlékeztetőül szolgál, hogy újra kell gondolnunk a teljes építési folyamathoz való hozzáállásunkat, és munkánk minden aspektusában előtérbe kell helyeznünk a fenntarthatóságot.” – mondta Marco Castiglioni, az Il Prisma vezető projektépítésze.

A kiállítás hitelességének növelése érdekében a Swatchbox valódi példákat szerzett az anyaghulladékra a milánói együttműködésben működő építészeti gyakorlatokból, mint például a GBPA Architects, a Genius Loci Architettura, a Park Associati, a Cino Zucchi Architetti és a Coima Image. A kiállításon látható anyagokat közvetlenül az egyes építészeti praxisok irodáiból szerezték be.

A figyelemfelkeltés mellett a cég reméli, hogy a kiállítás konkrét cselekvésre ösztönöz majd az iparágon belül. A kijelző ellentétes oldalán lévő ajtón keresztül egy kurált “mintagaléria” található olyan anyagokból, amelyek fenntartható módszerekkel állnak az építészek és tervezők rendelkezésére. A szemétlerakó anyagok elsötétített megjelenítésével éles ellentétben a galéria világos, szellős és tele van a természet hangjaival, kommunikálva a megfelelő gondozás és a minták felhasználásának lehetséges hatásait a fenntartható épület életciklusának részeként.

Az innovatív megoldások és a hagyományos mintavételi módszerek alternatíváinak bemutatásával a Swatchbox célja, hogy a tervezőket és építészeket képessé tegye arra, hogy megalapozottabb és fenntarthatóbb döntéseket hozzanak projektjeik során.

A milánói kiállítás meggyőzően emlékeztet arra, hogy a tervezésben rejlő hatalmas lehetőségek rejlenek a környezetvédelem terén, és kiemeli az iparág kollektív felelősségét a fenntarthatóság teljes szívből való elfogadása iránt. Egy olyan világban, ahol minden fenntartható döntés számít, a Swatchbox azt javasolja, hogy a döntések most jobban kéznél legyenek, mint valaha.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb