„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Christian Louboutin létrehozta Portugália “legextravagánsabb és leghagyományosabb” szállodáját

Christian Louboutin divattervező és Madalena Caiado építész 13 szobás butikhotelje Melides faluban, Lisszabontól délre, a kézműves mesterséget ünnepli. A francia tervező jellegzetes színéről elnevezett Vermelho, amely portugálul vöröset jelent, a Louboutin első vendéglátó projektje.

A szálloda 13 szobával rendelkezik – mindegyik helyi kézművesek munkáival, valamint Louboutin személyes gyűjteményéből származó anyagokkal és bútorokkal van feltöltve.

A projekt fejlesztésének egy pontján úgy tűnt, hogy nem engedélyezik szállodaként való működését, ezért Louboutin úgy döntött, “ha nem lesz szálloda, akkor a házamként fogom csinálni”. Ennek eredményeként a szálloda minden szobája egyedi tervezésű, és saját identitással rendelkezik.

A Vermelho hotelt úgy tervezték, hogy „jól beilleszkedjen a faluba”, és Louboutin számára fontos volt, hogy „valóban tiszteletben tartsa a területet és a környezetet”.

A portugál építésszel, Caiadoval együttműködve létrejött szálloda a helyi építészeti nyelven hagyományos épületek sorozataként találkozik az utcával: fehér vakolat kék lábazattal és ablakrészletekkel, terrakotta cseréptetőkkel és a város látképét szétszórt kéményekkel.

A telek, amely egy privát kert és egy nádasra néző úszómedence köré kanyarodik, egy toronyban csúcsosodik ki, amelyet játékos ablaknyílások tarkítanak, amelyek a projekt belső jellegére utalnak.

Az utcáról diszkrét, a belső kialakítás és a kertre néző homlokzat tele van részletekkel, színekkel és kivitelezéssel. A szálloda maximalista és eklektikus stílusa Louboutin személyes ízlését tükrözi, miközben a portugál savoir-faire-t és a helyi kézművesek hagyományait is ünnepli.

A projekt inspirációja egy indiai karkötő volt Louboutin gyűjteményéből, amely kívülről úgy néz ki, mint egy egyszerű arany karperec, de a belső oldalán mozgalmas állatmintákkal van gravírozva, és gyémántokkal van díszítve.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A rendkívül dekoratív és részletgazdag belső kialakítás érdekében Louboutin együttműködött Carolina Irving tervezővel, aki tanácsadóként tevékenykedett a textilkészítés és -dekoráció terén, valamint Patricia Medina kerámiacsempe-tervezővel és belsőépítészeti tanácsadóval.

A falakat Konstantin Kakanias görög művész kézzel festett freskói borítják, a hálószobákban pedig Maison Gatti francia rácsozású gardróbszekrények találhatók.

Egyedi fa- és asztalosmunkát a Los Tres Juanes spanyol iparművész cég készítette el. A projekt során a Louboutin Alentjo csempéket használt, valamint Giuseppe Ducrot olasz művésznek adott egy üres lapot a homlokzat szobrászati kerámia részleteinek megtervezéséhez.

A szálloda Xtian nevű éttermében a Klove Studio falfestményes csillárja és egy testre szabott, kalapált ezüstlevéllel borított bár található, amelyet Orfebrería Villarreal sevillai liturgikus ötvösművész készített.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb