Karácsonyi ajándék: Aki velünk építtet, annak ingyenes a gépészeti és villamos, valamint a statikai szakág elkészítése és a hővisszanyerős szellőztető rendszer!

Hírek

Falvakban duplázódik a CSOK támogatás, városokban megszűnik teljesen

A kormány megemeli a babaváró összegét és megváltoztatja a CSOK támogatást január 1. napjától. Tehát érdemes döntést hozni annak aki építkezni szeretne.

Az új szabályozás 2024 januárjától lép életbe.

Az egyik legnagyobb gond, hogy a városokban nem lehet többet CSOK támogatást igénybe venni.
Persze már dolgozik a kormány egy új megoldáson.

A városokban megszűnik a CSOK, a kis falvakban duplázódik az összege

A kormány megemeli a babaváró összegét. A fókusz azon van, hogy jelentősen kitolódott a gyermekvállalás, a kormány pedig szeretné ösztönözni, hogy minél korábban szülessenek meg a gyerekek. Ezért a babaváró összegét 10-ről 11 millió forintra emelik 2024 januárjától.

Fontos változás, hogy már csak akkor igényelhető, ha 30 év alatti a hölgy életkora. 2024 januárjától 2025 januárjáig átmeneti év lesz, amikor a 30-40 év közötti feleségek is jogosultak a babaváróra, de csak abban az esetben, ha náluk már igazolt a terhesség.

A kormány szerint a CSOK csak az 5000 fő alatti falvakban működik.
Ez azt jelenti, hogy ilyen városokban a családtámogatási elemeken túl banki hitelt is fel kell venni az ingatlanvásárlásokhoz és építésekhez.

A legjobb hír, hogy a falvakban, melyek 5000 fő alatti lélekszámmal rendelkeznek, a CSOK mértéke jelentősen emelkedik. Bár hozzá kell tenni, hogy még a két gyermek után járó támogatásból sem lehet egy 100 négyzetméteres családi ház alapozását elkészíteni.

A kormány is megerősítette, hogy a magas kamatok miatt lényegében leállt a banki hitelezés, így pedig a nagyvárosok esetében a CSOK igénylések is bezuhantak.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Nem maradnak azonban támogatási eszköz nélkül az itt élők, Csák János minisztériuma, a KIM ugyanis azt a feladatot kapta a kormányzattól, hogy dolgozzon ki egy új, városokra vonatkozó családtámogatási megoldást, igaz ennek nincs határideje.

A FALUSI CSOK A JÖVŐBEN AZ ALÁBBI ÖSSZEGGEL IGÉNYELHETŐ:

CSOK TÁMOGATÁS EDDIG:CSOK TÁMOGATÁS A JÖVŐBEN
1 GYERMEK UTÁN: 600 EZER FORINT1 MILLIÓ FORINT
2 GYERMEK UTÁN: 2 MILLIÓ FORINT4 MILLIÓ FORINT
3 GYERMEK UTÁN: 10 MILLIÓ FORINT15 MILLIÓ FORINT

Meglévő ház korszerűsítésére esetén egy gyermek után 300 helyett 500 ezer forint jár majd, két gyermeknél 1,3 millió forint helyett 2 millió, három gyermek esetén 5 millió forintról 7,5 millió forintra emelkedik az összeg.

  • egy gyermek után 600 ezer forint a CSOK támogatás új családi ház építése, vásárlása esetén, ez 1 millió forintra emelkedik,
  • két gyermek esetén ez 2,6 millió forintról 4 millióra ugrik,
  • három gyermeknél pedig 10 millió forintról 15 millióig kúszik fel a támogatási összeg,
  • meglévő ház korszerűsítésére esetén egy gyermek után 300 helyett 500 ezer forint jár majd,
  • két gyermeknél 1,3 millió forint helyett 2 millió,
  • három gyermek esetén 5 millió forintról 7,5 millió forintra emelkedik az összeg.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb