napi hírmorzsák

Egy fenntartható nyaraló a perui tengerparton

Ez a projekt négy ember – két pár, egy filmes, egy pszichoterapeuta, egy antropológus és egy táncos – megbízásával kezdődött meg, akik rendszeresen járnak a Limától 40 km-re délre fekvő Los Pulpos gyógyfürdőbe. A tengerparton szerették volna élvezni a közös napokat. A projekt eredménye két ház, amelyek egyszerűséggel és eleganciával érintkeznek egymással, párbeszédet folytatnak a helyi anyagok és a táj, az átláthatóság és a tengerre nyíló kilátás között.

A két lakás egy függőleges utazás a különböző szinteken keresztül egészen a tetőig, ahol a medencében úszva nézhetjük a naplementét. A Pezestudio által kivitelezett Casas Calx projekt a Pachacámac-szigetek előtt található, amelyek számos tengeri madárfaj élőhelye, és amelyek a tengerparti ökoszisztémák biológiai sokféleségéről ismertek. Ez a látványos elhelyezkedés a domborzattal együtt inspirálja a házak elosztását, amelyeket két blokkban terveztek egy központi terasz köré, ahol különböző növényfajok élnek, és amely lehetővé teszi, hogy minden helyiség természetes megvilágítással és szellőzéssel rendelkezzen.

A két ház kompozíciós szimmetriát követ a tervezésben, osztozva a három szinten való elosztás logikáján, mindhárom szint hang- és térbeli önállósággal. A helyiségek áttetszőek és nyitottak, lehetővé téve a felhasználás rugalmasságát és elősegítve a kültéri terek mindennapi használatát, mint azok kiterjesztését. Az alsó szinten a teraszon keresztül, a felső szinteken pedig fából készült közlekedőutakkal kommunikálnak egymással.

A fő anyagok mész, bambusz és fa, alacsony hatású anyagok, amelyek ellenállnak az éghajlatnak és a helyi szeizmikus mozgásoknak. Az építés optimalizálása és felgyorsítása érdekében a szerkezeti elemekhez megerősített mészkőblokkok, a válaszfalakhoz pedig egyszerű rendszerű válaszfalelemek használatát választották. A homokos, erősen lejtős terepen elhelyezkedő épületben a beton használatát minimalizálták, és a talajjal érintkező szerkezetre korlátozták.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A mésznek mint környezetbarát építőanyagnak számos előnye van, ezek közül az egyik a hosszú élettartam. Előállítási folyamata nem környezetszennyező, mivel a természetben bőségesen megtalálható, így elkerülhető a szállítás. A tulajdonságai közül kiemelkedik a nedvességszabályozó képessége, valamint a rendkívüli hő- és hangszigetelő képessége, ami alacsonyabb energiaigényt eredményez, ami a lakók számára gazdasági megtakarítást jelent, és kevesebb mérgező anyagot bocsát ki a légkörbe. A Casas Calx egy olyan projekt, amely támogatja a kortárs designt az anyagkultúrán és a fenntarthatóságon keresztül a gyártási és építési technikákban egy egyedülálló környezetben.

Forrás: www.archdaily.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb